חג שמח ושאר ירקות

../images/Emo171.gif חג שמח

הלוואי וכולכם תקבלו הרעלת מזון מחלב מקולקל! סתםםםםםםםםםםםםםם
 

מה ה מצב

New member
חלב מקולקל לא גורם כאב בטן

(איך מגמת ביחולוגיה) חג שמח!
 

ספירלי1

New member
חג שמח../images/Emo15.gif

ב"ה חברים שלי! נתראה אחרי שבת! <שמירת שבת וכ"ו>
 

דנקי

New member
חג שמייח!!../images/Emo173.gif../images/Emo158.gif../images/Emo171.gif../images/Emo172.gif

תאכלו הרבה עוגות גבינה.. ויש לי שאלה.. למה אוכלים דווקא מאכלים חלביים בשבועות?? זה תמיד העסיק אותי.. (אהמאהמאביאהמאהמ..)
 

שומו

New member
למה אבי../images/Emo35.gif

מה, הוא הדתי היחיד פה
גם אני פה, והדס, ושרי... אמא שלי לא בטוחה, אבל היא אומרת שכשבנ"י קיבלו את התורה הם לא ידעו לשמור כשרות ואכלו רק מאכלי חלב.
 
אוקיי, הלכתי לבדוק את זה במיוחד

בשבילך: בספר של הרב לאו מובאות הסיבות האלו (מצטטת כמעט מילה במילה) : א. ב"שיר השירים" התורה נמשלה לחלב שכתוב "דבש וחלב תחת לשונך"- לכן אוכלים מאכלי חלב. ב.בספר במבדבר רשום "בהקריבכם מנחה חדשה לה' בשבועותיכם" ראשי תיבות "מחלב" ג. חלב בגימטריא 40 זכר ל 40 הימים והלילות שעשה משה רבינו בהר סיני עד שקיבל את התורה והלוחות לתת אותם לישראל, ובחג השבועות, עלה פעם ראשונה לתכלית זו. ד. עד לקבלת התורה לא נמסרו לישראל דיני הכשרות המיוחדים0 בפרט למאכלי בשר, וכן דיני נבילה וטריפה, הלכות בשר וחלב. וכשניתנה התורה ניתנו ההלכות האלה והתברר להם שכל הכלים שלהם טריפים ועל כן אסורים הם בשימוש, לא נותרה בידם ברירה אלא להסתפק במאכלי חלב עד שיכשירו את הכלים.
 

ספירלי1

New member
*קופצת בהתלהבות כמו הרמיוני*

ב"ה <הדתים שליטא> יש מגוון של דעות , הדעה הכי ביזארית ששמעתי שבבית המקדש לבשו לבן אז מזכירים את זה שלובשים לבן ואוכלים מוצרי חלב <וחלב לבן, בעלת הבחנה דקה שכמותי> ויש גם דעה יותר מנומקת ויותר הגיונית: בגלל שבמדבר הם לא יכלו לאכול בשר ,כי לא היו להם כלים בשריים הם אכלו חלבי. וזהו
 

AnGeLiNa JoNsOn

New member
חג שמח../images/Emo70.gif../images/Emo172.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

החג הזה טעים, אחח.
 
למעלה