חג שמח וכשר!

אנטוליו

New member
חג שמח וכשר!

קראתי היום, אי שם בפינה צנועה בעיתון, ידיעה "זניחה: "לוחם מג"ב, סמל אדוארד ציסטיאקוב, בן 20, נהרג אתמול בפעילות מבצעית לאיתור מבריחי סמים, כשהרכב בו נסע התהפך... הלוחם, שאינו יהודי (לפי ההלכה, אני משער) ייקבר בחלקה של הלא יהודים בבית העלמין החדש בבאר שבע." ואני שואל: האם אין חלקה צבאית בבית הקברות בבאר שבע? גם אחרי המוות, ועוד למען המדינה, מפלים בני אדם? ואז נזכרתי שלפי ההלכה קיימים רק שני סוגים של בני אדם- יהודים וגויים, שנחשבים לתתי אדם, בהמות. ואיזה יהודי המכבד את עצמו יסכים להיות קבור יחד עם הבהמה? אחרון היהודים שווה הרבה יותר מהגוי הטוב ביותר בעיני ההלכה היהודית. לכן, הרבנות לא תתנגד לקבורה של הרוצח יגאל עמיר, למשל, בבית קברות יהודי, אך לקבור גוי יחד עם שאר הנופלים במערכות ישראל... הצחקתם אותי! בכדי להביא חייל יהודי אחד כהלכה לקבורת ישראל, הממשלה תהיה מוכנה להפוך עולמות, לשחרר מאות ואלפי מחבלים ולשלם מחיר יקר ביותר. על רון ארד אני כבר לא מדבר, אך אני עוד זוכר איך הביאו בזמנו ציוד הנדסי כבד וחפרו במרץ בשטח רחב בחולות בכדי למצוא את גופתו של החייל החטוף סספורטס. כל המדינה הייתה על הרגליים, אך אם הוא אדוארד ציסטיאקוב, שגם נפל למען המדינה, נו, אז מה, ביג דיל, למה לבזבז זמן יקר בטלוויזיה או ברדיו על נפילתו של איזה גוי? שמעתי שעד עכשיו נהוג גם לגרש אמהות לחיילים כאלה. שיהיה לכם חג שמח וכשר!

lady polegra

New member
נו ולמה ציפית?

שם אנחנו יהודים. ופה גויים. כל רוסי מסתכלים עליו מהצד. גם עם הוא יהודי. הוא קודם כל רוסי. " אלה שהורסים את החברה הישראלית" פשוט מרגיז. אבל לכתוב על זה פה לא יעזור לנו! אם רק היה לנו כח להשפיע על העובדה הזאת שחיילים בצה"ל שהם לא יהודים מקבלים יחס לא שווה. זה גזענות וחוסר שויון.

אנטוליו

New member
נכון שלכתוב על אפליה זה לא מספיק

וצריך להתארגן ולהקים ארגון חזק נגד אפליה וגזענות. יש יותר ממיליון יוצאי רוסיה בארץ, כוח עצום, אך הם מפוצלים, מפוחדים ושותקים כשיורקים עליהם או אומרים שזה הגשם. מנהיגיהם, דוגמת שרנסקי, אדלשטיין או ליברמן, הם משת"פים של הדתיים.

Dynamo1929

New member
אם כאלה מנהיגים,

בעיקר בדמותם של שרנסקי הקגביסט בדימוס וליברמן המאפיונר, לא נגיע רחוק..

Dynamo1929

New member
רוב האנשים שרואיים להנהיג

לא רוצים להכנס לדרעק הזה שנקרא פוליטיקה.

אנטוליו

New member
אם אף אחד לא רוצה להכנס לפוליטיקה-

ימשיכו להאכיל אותנו בדרעק כל חיינו עד שנקיא.

Dynamo1929

New member
מר. אנטוליו היקר

מה דעתך לצאת קצת מעולם המיסטיקה שאתה שרוי בו ולעשות משהו מעבר לשליחת מכתבים ל'שינוי' ו'מר"צ'? הריי אם זה כ"כ מפריע לך , אתה מוזמן לפעול בנידון. את ה1.2 מליון עולים לא קל לאחד, כי הם ציבור מאד מפולג, בדיוק כמו שאר החברה הישראלית. אם תכנס לפוליטיקה, בוודאי תקבל תמיכה מהמגזר הערבי בארץ ומהשמאל הקיצוני בחברה הישראלית. אבל הבעיה שזה עדיין בטל בשישים. קח לדוגמא את אחמד טיבי ותאמר לי מה תכלס הוא שינה בנוף הפוליטיקה הישראלית? חוץ מלקרוע את מיתרי הקול בכל הזדמנות אפשרית, אין ביכולותו לעשות דבר. לכן גם לך עם דעותיך הקיצוניות לא תהייה יותר מדי השפעה.

אנטוליו

New member
בעולם זה הכל יחסי.

דעותי נראות לך קיצוניות אם אתה נמצא בקצה השני של המפה הפוליטית. במקרה הנ"ל אני רוצה בסך הכול זכויות אדם ואזרח שוות לכל אזרחי המדינה. מה כאן קיצוני? מה זה קשור למיסטיקה? אני מבין שהעליה הרוסית מפולגת, מסוכסכת וחלשה מבחינה פוליטית, אך אם לפחות 300000 אזרחים חסרי רישום הלאום בת. הז. היו מתאחדים ומקימים תנועה נגד אפליה על רקע דת ומוצא - הממשלה הייתה מוכרכה להתחשב והפסיק לטרטר ולהשפיל אותם, כמו שהיא משפילה דרך אגב גם מיעוטים אחרים. אני גם לא מבין למה, למרות הכול, רוב קולות של עולים מרוסיה הולכים למפלגות ימין שמתנגדים נחרצות להנהגת נישואין אזרחיים בארץ. האם זה תוצאה של פחד,טמטום או בורות, או שלושתם ביחד?

Dynamo1929

New member
מובן שהכל יחסי.

אינני נמצא בקצה השני של המפה הפוליטית, אדרבה, דעותיי מאד קרובות לשלך, אולם עדיין זה לא הופך אותן לפחות רדיקליות. הכל כמובן ביחס לציר הפוליטיקה הישראלית. בקשר לשאלתך: "מה זה קשור למיסטיקה"? ישירות-זה לא. בעקיפין-ייתכן. הבט, אתה מתריס נגד שלשת הדתות הגדולות, בעיקר נגד היהדות והאיסלאם, ובעצמך מיסיונר נלהב של איזו דת איזוטרית שמשווה בין ריסוס מקקים לשואה גרעינית. ובוודאי דעותיך הפוליטיות מושפעות מאד מהדת הזאת שמתיימרת להיות המוסרית והטבעית בעולם. ובחזרה לעניינו, ולשאלתך האחרונה. אז זו בהחלט תוצאה של בורות גרידא. הרבה מאד עולים מברה"מ לשעבר לא מעורים עדיין בחברה הישראלית ולא מבינים דבר וחצי דבר בפוליטיקה בארץ. רבים מהם לא ממש מבדילים בין שמאל לימין וקונים כל מיני לוקשים וסיסמאות זולות מכל אחד שדובר את שפתם ומבטיח הרים וגבהות. הרבה יותר קל להתחבר לפאשיסט מתחסד שמדבר בשפתם ומבטיח שלום עולמי(לדוגמא ליברמן), מאשר למישהו אחר שמנסה לומר דברים טיפה יותר אמיתיים אך בשפה שאינם מבינים. הבורות, בין היתר, נובעת גם מההטעיה המכוונת של הפוליטיקאים דובריי הרוסית שלעיתים מעדיפים למתן את דברייהם ע"מ לזכות באהדת קהל היעד. לדוגמא אני משוכנע שאם יותר עולים היו יודעים בכלל שיש בארץ מפלגה קומוניסטית, אזי המפלגה הייתה זוכה להרבה יותר הצלחה וחשיפה ולא הייתה נשארת כה אלמונית.

אנטוליו

New member
אני מקווה שאתה לא שם לי לרועץ

שלמדתי כמה דתות ותורות איזוטריות. אני לא חסיד של דת מסוימת ואינני מכיר דת "שמשווה בין ריסוס מקקים לשואה גרעינית". למי שמעוניין להרחיב את אופקיו (ויש כאלה שנעלבו כאן בעצם דברי אלה), יודע אנגלית ובעל סקרנות אינטלקטואלית, אני ממליץ על הספר הבא, בו המחבר פורס את התפתחות האנושות על פני כדור הארץ מנקודת מבט מיוחדת במינה. יש שם גם התייחסות רחבה ומעניינת לבעיה היהודית.

Dynamo1929

New member
הבט,

כמו שאתה מאשים את המתון שביהודים המאמינים בלאומנות קיצונית, קסנפוביה, יהירות וכו', באותה מידה אני יכול להאשים אותך בטירוף. אפילו שאינך 'חסיד נלהב' של הדת המוסרית והביזארית שלך. ולגבי הספר-מכל מלמדיי השכלתי. לכן כשיהיה לי זמן וסבלנות אקרא את 'פריסת ההתפתחות על פני כדוה"א מנק' מבט מיוחדת במינה'. חג שמח!

אנטוליו

New member
אני רואה שעשית את שיעורי הבית ואתה

עוקב בעירנות אחרי הודעותי. אני מבטיח לך שלא תפסיד אם תקרא את הספר וגם תכיר את עקרונות הג'ייניזם.

SupermanZW

Well-known member
כמו מי?

אם אין למי להצביע לא מצביעים, זה עדיף על הצבעה לאנשים שאנחנו יודעים שהם לא מתאימים.

למעלה