חג שמח בנות!

rotrot

New member
בוקר טוב וחג שמח ../images/Emo162.gif../images/Emo155.gif../images/Emo158.gif

עד כמה שניתן... אני בעבודה אבל רק לחצי יום.... בינתיים לבדי פה בפורום... שיהיה חג שמח ושקט

taly_k

New member
חג שמח בנות!../images/Emo155.gif

שלשום הייתי בביקור אצל הרופא ובהיותי בשבוע 21 בהריון תאומים הרופא הודיע לי שהחל משבוע 26 עליי להיות בשמירת הריון עד לסוף ההריון. שאלתי היא מהו התהליך מבחינת העבודה - ביטוח לאומי - האם זוהי בעיה לקבל קצבה לשמירה הריון? האם הרופא צריך לציין במכתבו סיבה מיוחדת או מספיק שהוא מציין שאני זקוקה לשמירת הריון? אחרי כמה זמן מזמן הגשת התביעה מקבלים קצבה? האם כל חודש באותו תאריך? למי שעברה ויודעת אודה על כל אינפורמציה. שיהיה לנו חג שמח ושקט, טלי

טל של 4

New member
נשמע לי מוזר....

מה פתאום שמירה משבוע 26???? אני עבדתי עד שבוע 40 וטוב שכך אחרת הייתי מטפסת על הקירות!!!!

taly_k

New member
היי טל!

בת דודה שלי קיבלה הנחיה כבר משבוע 20 להפסיק לעבוד אך למזלה היא מורה והשנה היא בשנת שבתון כך שיצא לה טוב. אל תשכחי שמדובר בתאומים וישנה סכנה דווקא בטווח השבועות האלה לצירים ולידות מוקדמות. המטרה היא להשאיר את השניים כמה שיותר בפנים עד כמעט סוף ההריון וניתן להצליח בכך יותר אם האישה נמצאת רוב הזמן במנוחה. הייתי מעוניינת לדעת מהי הפרוצדורה עם ביטוח לאומי מבחינת קבלת הקצבה אם מישהי עברה ויודעת. תודה וחג שמח, טלי

נירית1

New member
טלי גם לי זה נשמע קצת מוזר

שאומרים כלכך הרבה זמן מראש ששבוע מסויים תהיי בשמירת לידה. בד"כ שמירה מתרחשת כשמשהו מסכן את ההריון הרופא נותן הנחיות כלליות לנוח יותר ואולי להוריד שעות עבודה - אני קיבלתי ממנו אישוא להורדת שעות עבודה רק בשבוע 32, וסיימתי את ההריון בצורה מתוכננת בשבוע 37, ומבחינתי עוד הייתי יכולה להמשיך. כך שלא ממש ברור לי איך קובעים שבוע מסויים, לגבי הבטוח הלאומי את יכולה להכנס לאתר שלהם ולבדוק. שיהיה המשך הריון קל ונעים וחג שמח.

lolilo

New member
היי טלי.

אני בשמירת הריון משבוע 30 עם תאומים, בהמלצת הרופא- אחרי שילדתי פגית בשבוע 31 .אני לא לוקחת סיכונים. בחופשה הזו -אינני מחויבת בשכיבה אבל אני נחה המון, מסדרת לי את הבית בהתאם לכוחותי, אוגרת כוחות לחזרתה של בתי בשעה 1600 מהגן. הפרוצדורה היא כזו: הרופא (במקרה שלי -מומחה להריון בסיכון גבוה) אישר לי לצאת לחופשה. בבטל"א יש טופס מיוחד לצורך זה אותו ניתן למלא רק אחרי 30 יום מנוחה בבית. ז"א אם חלילה תלדי קודם "זה לא נחשב". אחרי 30 יום יאשרו לך עוד 14 (ימים מלאים ועוד כמה שתצטרכי עד הלידה). אחרי 30 יום הרופא ממלא פרטים בטופס של בטל"א ואת מעבירה להם את הטופס ידנית. ו..מחכה שיאשרו. לבטל"א יש רופא משלהם שבוחן את החומר ויכול להחליט אם את זכאית או לא. זכאית תקבל תשלום לא זכאית- תשתמש בימי מחלה/חופש שצברה. לגביך -מה הסיבה לשמירה? האם את בסיכון? הריון תאומים בלבד לא מהווה עילה לשמירת הריון. כפי שציינתי אני בשבוע 33 , מקווה ל"משוך" כמה שיותר. שמירת הריון היא אחת הפעמים היחידות שחשבתי שאני זכאית "לנצל" את בטל"א. אני משלמת להם כל-כך הרבה כסף.. השלווה והרוגע וההכנה האמיתית ללידה ממלאים את זמני. אין לי שום געגוע למקום עבודתי אם כי בע"ה אני אחזור לשם בשמחה אחרי הלידה. פסק -זמן חשוב. לשיקולך.

*שיר

New member
הי טלי, אני כמה שבועות לפניך

והרופא הזכיר לי להוריד הילוך, אבל בשום אופן לא דיבר איתי על שמירת הריון בשלב כל-כל מוקדם. האם יש בעייה בגדילה של העוברים? לגבי הביטוח הלאומי, הפרטים שנתנו לך מדוייקים. רק אם מדובר מ-30 יום ומעלה של שמירה את מקבלת החזר מביטוח לאומי (עד ההכנסה הממוצעת שזה משהו כמו 7000 שקל).

למעלה