היי טלי.
אני בשמירת הריון משבוע 30 עם תאומים, בהמלצת הרופא- אחרי שילדתי פגית בשבוע 31 .אני לא לוקחת סיכונים. בחופשה הזו -אינני מחויבת בשכיבה אבל אני נחה המון, מסדרת לי את הבית בהתאם לכוחותי, אוגרת כוחות לחזרתה של בתי בשעה 1600 מהגן. הפרוצדורה היא כזו: הרופא (במקרה שלי -מומחה להריון בסיכון גבוה) אישר לי לצאת לחופשה. בבטל"א יש טופס מיוחד לצורך זה אותו ניתן למלא רק אחרי 30 יום מנוחה בבית. ז"א אם חלילה תלדי קודם "זה לא נחשב". אחרי 30 יום יאשרו לך עוד 14 (ימים מלאים ועוד כמה שתצטרכי עד הלידה). אחרי 30 יום הרופא ממלא פרטים בטופס של בטל"א ואת מעבירה להם את הטופס ידנית. ו..מחכה שיאשרו. לבטל"א יש רופא משלהם שבוחן את החומר ויכול להחליט אם את זכאית או לא. זכאית תקבל תשלום לא זכאית- תשתמש בימי מחלה/חופש שצברה. לגביך -מה הסיבה לשמירה? האם את בסיכון? הריון תאומים בלבד לא מהווה עילה לשמירת הריון. כפי שציינתי אני בשבוע 33 , מקווה ל"משוך" כמה שיותר. שמירת הריון היא אחת הפעמים היחידות שחשבתי שאני זכאית "לנצל" את בטל"א. אני משלמת להם כל-כך הרבה כסף.. השלווה והרוגע וההכנה האמיתית ללידה ממלאים את זמני. אין לי שום געגוע למקום עבודתי אם כי בע"ה אני אחזור לשם בשמחה אחרי הלידה. פסק -זמן חשוב. לשיקולך.