חג שבועות שמח

EO117

New member
כן מאוד. חוצמזה זה הפורום שלנו:)

ואנחנו יוכלים לעשות כל מה מה שבא לנו פה. פטליטיות=נוער פוליטי.

tt 4 ever

New member
נכון...

חה חה...=)^^ אה טוב לדעת:| פעם הבאה דבר איתי במילים פשוטות.

tt 4 ever

New member
לא ...

זה פשוט אני ככה:\ נסה להזביר לי מה שכתוב בתמונה הזאת

EO117

New member
חחחחחחחח../images/Emo6.gif

חמוד, תשאלי פרופסור אולי הוא יכול לתרגם עבורך.

tt 4 ever

New member
אני לא מכירה כאלה

ומעדיפה לא להכיר:| הם בטוח גם מדברים ככה. חח

EO117

New member
בטח שאת מכירה בטח שאת מכירה!!!

שכחת שיהודית נאות שלנו היא פרופסורית לפני שהייתה פוליטקאית:) בטוח שאיש לא מדבר ככה, למעט כתבי עיתון "הארץ"

EO117

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אני כבר על הרצפה מרוב צחוק..

מחכה לך בצ'אט.

kundason2003

New member
קבלי הסבר. רציני!

דיסוננס קוגנטיבי: מונח בפסיכולוגיה. המשמעות שלו היא: דיסוננס-חוסר שיווי משקל. קוגנטיבי-מחשבתי. וביחד: חוסר שיווי משקל מחשבתי. למעשה, זה ניגוד בין שתי אמונות או מחשבות של האדם, שסותרות אחת את השניה. ואז אנחנו נכנסים למין בלבול כזה. את האמת, אפשר לראות את זה המון. ניתן לקחת לדוגמא ליכודניק מצוי. הוא הצביע לשרון, והוא אוהב אותו. ופתאום שרון נהיה שמאלני. אז הליכודניק לא יודע אם הוא אוהב את שרון או לא. בעייתי משהו. קאפיש? פוזיטיביזם קולקטיבי- בשתי מילים: אופטימיות כללית. נגטיביזם דטרמינסטי- פה נתקלתי בבעיה. אני יודע מה זה דטרמינסטי, אבל זה קצת קשה להסביר את זה. אם פוזיטיביזם קולקטיבי זה אופטימיות כללית, אז זה יהיה פסימיות מוחלטת, או משהו. אז ההתנגשות בין האופטימיות הכללית לבין הפסימיות הכללית, היא מהרעות החולות של הציונות. מה זו ציונות? ראי כמה שרשורים למטה.

ילושקה

New member
חחח...דור..../images/Emo36.gif

אני רואה שעשית שיעורי בית מישיבת המזכירות האחרונה... יפה לך!

לא ממש

אמנם הגיוני, שאם אין שיווי משקל בין אופטימיות למשהו, ואמור להיות, אז מן הסתם שהמשהו השני יהיה פסימיות. אבל קצת קשה לקרוא לדטרמיניזם פסימיות, כי דטרמיניזם זו מעיין תורה, או ליתר דיוק טענה, הגורסת כי כל דבר שקורה, מתרחש עקב איזשהו חוק בטבע. משמע, כל מה שמתרחש- יש לו סיבה מדעית. (אני חושב שזו בעצם שלילת קיום האלוהים). אין כאן מקום לפסימיות. נגטיביזם דטרמיניסטי.... ממממממ.... שאמור להיות מנוגד לפוזיטיביזם קולקטיבי... אוקיי. נראה לי שיש לי- הרי ציונות זה בעצם דבר שמאופיין במעשה. הדתיים המזרח אירופה, קמו לגאול את ארץ ישראל לשם "הכנת הארץ" לבוא המשיח. זו הרי הייתה הטענה המרכזית שלהם, אשר יצאה כנגד התפיסה שארץ ישראל תקום רק לאחר בוא המשיח. דטרמניזם, שוב, זה שלילת האלוהות. לכן, כאשר בציונות קיים נגטיביזם דטרמניסטי, זה בעצם נוגד את עצמו. והדיסוננס הקוגנטיבי בינו לבין עצמו בקשר לעניין הדטרמניזם, והדיסוננס הקוגנטיבי בין הנגטיביזם הדטרמניסטי לפוזיטיביזם הקולקטיבי- היא מהרעות החולות של הציונות. קאפיש?

פספסתי נקודה

כאשר בציונות שמאופיינת במעשה, ולא בתקווה ואמונה, קם נגטיביזם דטרמניסטי, שזה בעצם שלילת שלילת האלוהות, התעורר ניצוץ דתי, אשר גרר את הציונות למאבק בינה לבין עצמה.

kundason2003

New member
את האמתף שלא הבנתי.

הפסימיות לא היתה בדטרמניזים, אלא בנגטיביזם.

סלוניק

New member
לא ממש 2

הדטרמיניזם היא תפיסת עולם, היפותיזה או השקפה מעוררת מחלוקת ומשמעותית ביותר לגבי אופן מהלכו ותפקודו של העולם. ע"פ ההשקפה כל הארועים והמצבים נקבעים ע"י אירועים ומצבים קודמים להם. הדטרמיניזם מניח בעצלם שמצב עניינים נתון בעולם הוא תוצאה הכרחית של מצב העניינים ברגע הקודם, ואין אפשרות עקרונית לחופש בחירה, מקריות או ספונטניות, הכל קבוע מראש. הדטרמיניזם אינו שולל את קיום האלוהים, אין קשר בין השניים, ישנן דתות המקדמות אותו (הקלווניסטים לדוגמא) ואחרות הפוסלות אותו. ההשקפה לאו דווקא קשורה לסיבתיות שבמדע, שהרי ניתן להשליך את התפיסה אל מעבר לעצמים הפיסיקליים. כלומר, שאף התודעה האנושית היא מושא לדטרמיניזם, ולכן האדם כפוף לחוקי הטבע וכל פעולותיו ברגע מסויים הם תוצאה, מורכבת ככל שתהיה, של מצבו ברגע הקודם. כך שאין מקום לבחירה חופשית וחופש רצון. בסופו של יום דווקא המדע הוא זה המחזק מאוד את העמדה האנטי-דטרמיניסטית (תורת הקוואנטים, למשל).

למעלה