חג קציר פורח

חגו סלע

New member
היא אוספת את האבקה מרגליה ומגופה ו"לשה" אותה. ואם גרגרי

האבקה מספיק דביקים הם הופכים לגוש. אני יודע מה? - אולי כמו שתיקח כדור בצק קטנים רבים וקצת תלחץ עליהם, תלוש אותם, הם יהפכו לגוש אחד

M AO R

New member
רגע רגע רגע ...

אתה מתייחס אל הדבורה כאילו הייתה קונדיטור. לישה היא פעולה קשה ואגרסיבית ולא ברור לי כלל אם אחרי לישה כזו ( אם בכלל קיימת ) יש לאבקה איזושהי אפיקטיביות בהפרייה, סוף סוף גרגירי האבקה אמורים לבצע הפרייה ואם הם עברו לישה והם צמודים כגוש מוצק ודביק לרגלי הדבורה זה בעייתי, לא ? חוץ מזה שוב, התמונה בקישור לויקיפדיה שהבאתי לעיל מראה דבורה שהתפלשה באבקה וכל גופה מכוסה באבקה כך שאין היא צריכה לבצע פעולה כירורגית לצורך ההאבקה, היא לא זקוקה לפינצטה כדי להסיר אבקה מרגליה האחוריות ולהניחה בעדינות על צלקת של פרח אחר.... היא פשוט צונחת בפרח אחר ומשהו מהאבקה המפוזרת על גופה נדבק בצלקת - וזהו. לי נראה שהתמונה של רן מתארת דבורה שיצאה זה מכבר מכוורת או מחלת דבש, או מצלחת עם ריבת תפוזים שהייתה על שולחנו של רן ....
והיא נושאת עמה את השלל שנדבק על רגליה.

מיכי 10

Member
מוצאים חן בעיני התיאורים החזותיים והמשעשעים שלך.

הצחוק באמת יפה לבריאות. גם מסכימה עם ניתוחי המצב ההגיוניים שלך.

חגו סלע

New member
לעניות דעתי גרגרי האבקה שכבר הגיעו לסלסילות הדבורה לא

ישמשו להאבקה אלא כמזון לדבורים. הם מס שהצמח משלם לדבורה. למה הוא מוכן לשלם מס כה גבוה? - בדיוק מהסיבה שתיאר משה: האלטרנטיבה היא לא לשלם מס אבל אז צריך לייצר מיליארדים של גרגרי אבקה הנישאים ברוח, שרק אחוז קטן מאד מתוכם יגיעו ליעדם: ביציות חשופות (אורן, ברוש וכו') או לצלקות עלי (דגניים ואחרים). רוב רובם מגיעים לעלים, לקרקע לכבישים, לכבסים וכו'

מ ש ה 53

Well-known member
שכחת גם את העובדה שהם מגיעים לדרכי הנשימה ופוגעים בעיקר בבני
שאלרגי לכל אלה. איף.

מ ש ה 53

Well-known member
קונדיטור או שלא... הדבורה היא אחד החרקים המרתקים ביותר,
ולה דרכים מתוחכמות לאגור את משאבי הטבע השונים.
מחד גיסא, יתכן שהדבורה לשה את אבקת הפרחים עם דבש, וכך היא יוצרת את ה"בצק",
שנראה ככדור טניס על רגלה, ומאידך גיסא, יש גם מצב שאבקת הפרחים עצמה מכילה
לחות שמאפשרת את יצירת הגוש שלהלן.
כפי שגם רן כתב, הדבורה עמלה על הכנת הכדורים הללו, והיא העבירה חומר מרגליה
הקדמיות אל האחוריות. אל תזלזל בתהליך!
אז מה תוכל למצוא בכוורת?
דבש
אבקת פרחים בגוונים שונים (מפרחים שונים)
דונג
פרופוליס
מזון מלכות
ותזכיר לי מה עוד שכחתי?

מיכי 10

Member
אהבתי את הדימוי ל"מיכלי דלק". והתמונה של רן, אכן, מדהימה!

למעלה