חג פורים חג פורים

חג פורים חג פורים

כן אז חג פורים בפתח האם אתם מחפשים את הילדים ?????

הגננת אצלנו אמרה שפורים זהו חג קשה עבור ילדינו ומי שלא רוצה להתחפש לא חייב

TikvaBonneh

New member
כן.

יש להם בבית ספר ימים מיוחדים.
היום יום פיגמות, הוא הלך עם פיגמה.הוא לקח איתו בתיק את התחפושת - הענק הירוק. אחר הצהריים בעמיחי הם עושים מסיבת תחפושות.
אתמול היה יום הפוך אז הוא לבש את כל הבגדים הפוך, אפילו את הנעליים.
דווקא הוא ממש אוהב את זה...
אבל יש לי סיפור על אחיו הגדול כשהיה בן שלוש.
הלכנו לטויס אר אס, הוא התלבט מאוד בין התחפושות, מדד, קנה, החליף אחרי שכבר שילמנו, בסוף בחר סימבה, שהיה אז להיט.
יום לפני מסיבת פורים שמעתי אותו בוכה במיטה.
"מה קרה יותם?"
"אני לא רוצה להיות סימבה, אני רוצה להיות יותם"

כל הילדים שלי, ללא יוצא מהכלל,

לא רצו להתחפש בפורים כשהיו קטנים. אף פעם לא הכרחתי.
ומי שרצה, כשגדל, כמובן בחר לעצמו תחפושת לפי טעמו האישי. ואם התחרט ברגע האחרון - לא השתמש בה.

מעניין שרובם בחרו שנה אחר שנה להתחפש לאותו הדבר
ואחר כך התחפושת עברה לקטנים. ואם נהרסה, בקשו לקנות שוב את אותו הדבר בדיוק.

לא חובה להתחפש בפורים, ואף פעם לא הבנתי את הלחץ.
אני לא אשכח את הגננת רודפת עם הבת שלי עם הכובע של התחפושת.
הבת שלי אז לא ממש רצתה להתחפש ונתנו לה בגדים אדומים עם כובע מתאים. והיא לא הסכימה ללבוש את הכובע, שהוא בעצם היה התחפושת. אז הגננת פשוט רדפה אחריה. ואני עצרתי את הגננת ואמרתי לה שתעזוב את הבת שלי במנוחה. להתחפש זה לא חובה. מי שנהנה - סבבה ומי שלא - אז לא.
כשהרגשתי שזה עולה לגננת אז כמו שעשיתי פה כשהלבשתי מכנסיים אדומים וחולצה אדומה או הלבשתי ילדה בחצאית לבנה וחולצה לבנה (כלה? נסיכה?) העיקר שזה היה בגדים רגילים והם לא הרגישו מחופשים והגננת הייתה מרוצה גם....

גם הבן שלי לא אוהב כובעים

וכמובן שאני לא מתכוונת לכפות עליו לשים התחפושת ממש בולטת בבגדים שלה לא צריך כובע

אני רק רוצה להבהיר:

לא הייתה להם בעיה עם כובע (לפחות לחלקם) רק עם תחפושת. אני חשבתי שזה לא יפריע להם. אבל בגלל שזו הייתה תחפושת הם לא רצו.
אני חושבת שבדרך כלל לא צריך לכפות על ילדים, אלא רק מה שחייבים ואין טעם להכנס למלחמות על שטויות.

אני עד היום לא מבינה מה האטרף הזה של הגננות שכל הילדים יתחפשו.
מי שמתאים לו וכייף לו - שיתחפש.
זה היה פשוט מגוחך לראות את הגננת רודפת אחרי הבת שלי בגן ואני רודפת אחריה כדי שתעזוב את הבת שלי במנוחה.
עד היום אני צוחקת כשאני נזכרת בזה.

חג קשה

וזה מאוד מתסכל כי רוצים להנות מצד אחד אבל מצד שני הרבה גירויים ושינויים שמאוד מקשים,

נכון באמת מתסכל

הגננת בגן אמרה לי בשיחה שלנו שזהו חג מאוד קשה ומכין את הילדים לפחות שבועיים לפני

nirity1

New member
אני חושבת שהחג הזה קשה לכל הילדים

יש ציפיות גבוהות , התרגשויות , רעש והמולה
בת דודה שלי טוענת שהיא בכתה בכל חג פורים , ובגלל זה היא שונאת את החג
גם לי היו פורימים שבכיתי בהם
אצל החברה שלנו זה פשוט יותר מודגש

לא ל*כול* הילדים.

יש ילדים שמאוד אוהבים את החג.

אצלנו גם מי שלא אהב להתחפש אהב כשגדל.
הם אוהבים את הממתקים, את השמחה, את החופשה....

nirity1

New member
אני אנסה לחפש השנה

בחרתי תחפושת של פיטר פן , בעיקר בגלל שהבד היה נעים והתחפושת לא מסורבלת

nirity1

New member
כובע אני יכולה לנסות להכריח עד מחר

אין שום סיכוי שהוא ישים כובע....
מה שבחרתי זה מן מכנסים חומים מבד כותנה ועל זה מן חולצה ירוקה וכובע כמו קפוצון
אני חושבת שיהיה בסדר

טסרקט

New member
אנחנו לא מחייבים להתחפש

אני קונה לו תחפושות שאין בהן הרבה פריטים, תחפושות שהכי פחות מרגישים אותן, או שהוא לובש רק את הבגד של התחפושת בלי האביזרים ובלי המסיכה או הכובע של התחפושת, איך שהוא רוצה. אם הוא לא רוצה להתחפש אני לא לוחצת עליו, לא רואה סיבה, לדעתי החג אמור להיות רק בשביל הכיף, מצווה לשמוח בפורים, לא אמורים לסבול. הוא בדרך כלל אוהב לראות את הילדים האחרים מחופשים אבל לא אוהב את התחפושות על עצמו. מכינים ביחד אוזני המן ומשלוחי מנות כי את זה הוא אוהב
, ופעילויות של פורים שהוא לא אוהב או סובל מהרעש אני לא מכריחה.

ימימה

New member
הבן שלי כבר בן 14

אצלם בבית הספר כן מתחפשים, וכובע לא אכפת לו לשים למשל, גם לא בגדים, אבל כשניסינו לחשוב על רעיונות - יש דברים שאין סיכוי שיעלו עליו: בשום אופן לא פאה, שום סוג של איפור - פנים או גוף - לא בא בחשבון, ואסור באיסור חמור לצייר על בגדים (למשל כשהצעתי תחפושת "היפי" שכללה ציור של סמל השלום בספריי על חולצה ישנה
).
אני חייבת לציין שכשעשינו לו סרט לבר המצווה והוא היה צריך להתחפש למעין אדם קדמון - הוא הסכים לשים פאה וגם להדביק זקן למען המטרה. זה עלה לו בדם, אבל הוא רצה את זה - התסריט היה ברובו רעיון שלו - ולכן עמד בזה בגבורה, גם אם מאד נלחץ...

למעלה