חג סוכות שמח לכולם

חושית

New member
חג סוכות שמח לכולם

יש לי שאלה לפורום שלכם. אחרונה יצא י להיות בקשר עם אדם שמוכר אמנות לקהילה יהודית בלונדון. הוא הציע לי להכין כמה ציורים כדי לנסות למכור אותם שם. אני לא קשורה ממש לדת ואני יודעת שיש לדתיים כל מיני חוקים לתליית תמונות בבית, כמו למשל אסור לתלות ציורי נשים וכו. אני לא רוצה לצייר רבנים ואין לי מושג מה הנושאים שיכולים להיות מתאימים. יש לך רעיונות?

נדמה לי שגם את הפנים אסור לצייר

נדמה לי שגם את הפנים אסור לצייר בצורה מדוייקת, אם רוצים לתלות בבית כנסת. לקהילה יהודית רצוי לצייר עם מוטיבים יהודיים. למשל אירועים במעגל השנה (חגים) אירועים במעגל החיים היהודיים (אצל הפרט או קהילה). תבקרי בגלריות אצלינו. את יכולה להעלות גם בפורום רעיון מסויים ותוך כדי כתיבה כאן זה התפתח. בברכה

חושית

New member
תודה בני ../images/Emo13.gif

אבל לא מדובר על ציורים לבית הכנסת אלא ציורים לבתים של אנשי הדת. ואני לא ממש בטוחה על איזה נושאים ללכת וזה נכון, עד כמה שאני יודעת אסור לצייר פנים, רק של רבנים מותר

לדוגמא ציור של מוטיבים באותו נושא

ניקח "שבת" הציור יכלול 2 חלות מכוסות במפה, פמוטים יפים, בקבוק יין, גביע כסף, כל המוטיבים משולבים אחד בשני ויהיה רשום "שבת שלום" דוגמא 2 "סוכות" ארבעת המינים לולב וקופסת אתרוג, משולבים בסוכה, וישהיה כתוב "בסוכות תשבו .." כך אפשר למצוא לכל חג או אירוע יהודי כמו "בר מצוה", חתומה וחופה וכך הלאה. בברכה

אני חושבת ש"ירושלים" הוא נושא

שנוגע בלב האנשים, במיוחד הכותל. בהצלחה! חג סוכות שמח.

noynoy5

New member
המנורה...

גם המנורה היא מוטיב מרכזי באומנות היהודית ויכול לשמש כרעיון לציור, מנורה, ירושלים ומגן דוד שזורים זה בזה?

למעלה