חג מתן תורה?!

שולי חי

New member
חג מתן תורה?!

אני כבר די משוכנעת שמתן תורה זה חלק מסיפור שלא מחייב אותו בכלום, אני כבר די משוכנעת שהדת היהודית, לצערי, היא כנראה המצאה אנושית כמו שאר הדתות, ובכל זאת אני לא מרגישה שאני הולכת לחלל את השבת/חג. השכנוע נמצא בשכל. ברגש עדיין מרגיש לי אסור, בלי הגיון.
קשה לי יומיים רצוף בלי אינטרנט ובלי טלפון. אבל נראה לי קשה יותר להתמודד עם רגשי אשמה אם אני כן אשתמש במכשיר חשמלי כלשהו בשבת/חג.
אתם כבר עברתם את זה. מה הרגשתם?

במבה9

New member
לא הרגשתי

לא הרגשתי יסוריי מצפון, לא הרגשתי כלום בעצם.
אבל בפסח לא אכלתי חמץ..
לאט לאט..

במבה9

New member
אבל אני לא אוהבת פיתות וגם צמחונית

שולי חי

New member
גוט שבת , גוט יום טוב לכולכם!

אני אתגעגע אליכם...
להתראות במוצאי החג

שולי חי

New member
מרגישה מבולבלת, מוזר לי מאד.

אני ממשיכה כרגיל, גם כשאני לבד, אבל מוזר לי, אני מבינה שיתכן מאד, כמעט בטוח, שאין משמעות לחג, למצוות של החג, לשמירת שבת...
מצד שני אני מרגישה פחד לא הגיוני לעבור על משהו רציני. מקסימום אני מסוגלת לאכול חלבי אחרי שעברו פחות מ 6 שעות, או לאכול בהכשר פחות מהודר...(וגם זה מוזר לי...)
אגב, אתה אנוס או יוצא? כמה זמן שאתה לא שומר מצוות?

ברגע שהבנתי בשכל

הרגיש לי טבעי ומתבקש להתנהג כרגיל.
)
לא נתקע לי חזיר בגרון, לא דמיינתי תאונת דרכים כשנסעתי לראשונה בשבת, (רק חשבתי שאם זה יקרה זו תהיה דרך מוזרה להפיץ את בשורת החילוניות ליקירי).

אבל מה כן - כמעט טבעתי בים בשבת בשבוע בו חל תשעה באב. (וגם אז,חשבתי איזה שמח זה יעשה למלאכים בחדרי חרדים)

אלוהים אתה שם?

לא שניה לפני

רק אחרי זה, כשחשבתי על זה...

אחרי זה גם התפלאתי לגלות ששמע ישראל לא היה משהו שעבר לי בראש....

תוך כדי רק חשבתי על איך יוצאים מכאן בלי להטביע גם את בן הזוג שהיה זה שהציל אותי בסוף, טוב, גם הרוח, אלוהים שהתעורר לרגע וזה ... וגם ראיתי את הסוף שלי.

אל תזדרזי לשומקום

כשההתפכחות תבוא את תוכלי לעשות את זה
בלי להרגיש כלום.
חבל לעשות זאת כשאת עוד מרגישה בוסרית,
ולהתייסר אחר כך שאולי שגית.

ירא אדם

New member
נכון, לְמה זה דחוף?

אם מתאים לך להמשיך לחיות בסגנון החיים הנוכחי,
ואת מעדיפה שלא לשבור את המסגרת,
למה להיגרר בכוח למלחמה עם עצמך?

מוכר וחולף

קראתי לא מעט תיאורים של פחד מהפעם הראשונה ותחושת חירות ושחרור כאשר השמים לא נפלו.

אל תכריחי את עצמך. זה מיותר.

למעלה