חג' כחיל, יפו

bruno01

New member
חג' כחיל, יפו

ניתן לקרוא את הדיווח עם כל התמונות אצלי בבלוג. אחרי טיול כיפי ביפו ביום שישי, החלטנו לעצור לארוחת צהריים בחג' כחיל שבכיכר השעון. כאשר עברנו ליד המסעדה בסביבות השעה 12:45, נכנסו כדי להזמין לנו מקום לשעה 14:00 לארבעה אנשים והיא הייתה די ריקה. כאשר חזרנו בשעה היעודה, היא כבר היתה מלאה כמעט לגמרי. הובלנו לשולחן בחלקה הפנימי של המסעדה, שהעיצוב שלה מהווה איזו גרסא משודרגת לעיצוב המסעדות המזרחיות המוכרות והוא נעים ומואר. ברקע התנגנה מוזיקה ערבית קלה בווליום נמוך יחסית וההמולה משאר השולחנות היתה נשמעה היטב, אבל לא הפריעה לנהל שיחה מבלי להרים את הקול. המלצר החביב והמבוגר יחסית שאל מה נרצה להזמין וייעץ לנו לגבי כל מיני מנות בתפריט ששאלנו לגביהן. הזמנו מנה עיקרית לכל אחד ואת מבחר סלטי הבית (25 ש"ח לכל סועד). חשוב לציין שבניגוד להרבה מסעדות בסגנון, המלצר לא ניסה לדחוף בכח או לשכנע אותנו לקחת את הסלטים, ואפילו לא הזכיר אותם. אנחנו ביקשנו אותם בעצמנו. תוך דקות בודדות הגיעה לשולחן פיתה חמה מהטאבון, שהיתה נהדרת, עם חוץ קריספי ומעט זעתר שהיה נהדר. מייד אחריה הגיעו גם הסלטים בקערות קטנות. היו שם כ-14 או 15 סלטים, חלקם סטנדרטים יחסית וחלקם מיוחדים יותר, אבל כולם היו מצוינים. בלטו במיוחד לטובה סלט חמצמץ של תפוז סיני וחמוציות, כרובית בטחינה, סלט של עגבניות שרי וגבינת פטה וחצילונים המוחמצים. זה היה באמת מבחר כיפי של סלטים, שמבחינתי יכול להוות ארוחה כיפית בפני עצמה. כל קערה שהתרוקנה הוחלפה מיד באחת חדשה, מבלי שהיינו צריכים לבקש. ביחד עם כל הקערות הקטנות הגיעו גם שתי קערות גדולות, אחת הכילה סלט טאבולה נהדר שהיה עמוס בירק טרי והכיל יחסית מעט בורגול. הוא היה מרענן ותובל בצורה מדויקת. השנייה הכילה סלט רוקט חמצמץ ומעט מריר שתובל בסומאק והיה טעים גם כן. כל המנות העיקריות שהזמנו היו מהחלק בתפריט שנקרא "מיוחדים".
שוק עוף ממולא באורז, בשר אנטריקוט טחון ושקדים (55 ש"ח) הגיע בלווית תפוחי אדמה מבושלים וסלט ירוק. לא ממש הבנו איך בדיוק חתיכה כזאת ענקית של עוף הצליחה להגיע מהשוק, אבל הבשר היה כל כך טעים שלא ממש חקרנו את הנושא. המילוי היה נהדר עוד יותר, עם תיבול מצוין שגם הצליח לשמור על מרקם לא עיסתי מדי. את תפוחי האדמה פחות אהבנו. היה להם טעם קצת "מכובס" מדי, כאילו הוצאו ממרק שלא תובל מספיק אבל המילוי היווה תוספת מספקת במקומם. מנה נהדרת עם תמורה מצוינת למחיר.
צלע טלה ממולאת באורז, בשר אנטריקוט טחון ושקדים (105 ש"ח) צלע גדולה יחסית, שמולאה באותו מילוי טעים שבו מולא העוף במנה הקודמת וגם הגיעה עם אותם תפוחי אדמה "מכובסים". כאן המילוי תפס טעמים בשריים יותר והיה אפילו מוצלח עוד יותר.
פוח'ארה- נתחי כבש עם ירקות שורש (אפוי בכלי חרס) (105 ש"ח) הוזמנה בעקבות המלצה חמה של המלצר. בכלי החרס נחו נתחים אדמדמים ועסיסיים של בשר כבש וכמות מכובדת של ירקות שורש שונים. בקערה נוספת הגיע גם אורז עם אטריות שהיה נהדר. נתחי הבשר נראו טוב מאוד, אבל היה קשה להבחין בטעמם בגלל טעמו האגרסיבי של הרוטב. הוא תובל בכל כך הרבה ציפורן, שלא הצלחתי להרגיש בשום טעם נוסף במנה. אני לא אהבתי את מספר הביסים שטעמתי, אבל אחי, שאכל אותה, הצליח להנות. לטעמי, התיבול הרס לגמרי מנה עם פוטנציאל גבוה.
קבב חלבי פיקנטי על מצע עגבניות צלויות, מכוסה במעטפת בצק (70 ש"ח) בצלחת שנאפתה ביחד עם פיתה דומה לזו שקיבלנו בתחילת הארוחה הגיעה כמות מכובדת של קבבים שמאוד אהבתי. הם היו מהסוג הדחוס והכבד אבל התיבול שלהם היה נהדר ועמוס בצנוברים טעימים. הרוטב שליווה אותם היה הכוכב האמיתי, עם טעם עמוק ומעט פיקנטי. חתיכה מהפיתה, טבילה ברוטב וביס מהקבב- מנה מושלמת בעיניי. כל המנות העיקריות היו עצומות בגודלן ולא הצלחנו לסיים אף אחת מהן, אולי בגלל שכל כך נהננו גם מהסלטים. החלטנו שבפעם הבאה כנראה נזמין 3 או אפילו 2 ונחלוק אותן.
בכל זאת, לא יכולנו לוותר על הזמנת כנאפה גדולה (45 ש"ח) אחת לכולנו, אותה חתך המלצר ל-4 חלקים מיד כשהגיעה לשולחן. היא היתה מצוינת, לא עמוסה מדי בסירופ, קריספית במידה והגבינה היתה בעלת נוכחות. כיף גדול. את הארוחה ליוונו בקנקן מיץ רימונים טבעי (45 ש"ח) שהיה חמצמץ ומרענן והגיע בכמות נדיבה יחסית. לאורך כל הארוחה השירות היה קשוב וזמין, למרות העומס הרב והיה נעים לראות איך המלצר מצליח לשים לב למצב בכל אחד מהשולחנות מסביבנו. החשבון הסתכם ב-525 ש"ח לפני שירות. אלו אמנם לא מחירי שיפודיה רגילים, אבל יחסית לאיכות האוכל ולכמות, זהו מחיר משתלם בהחלט. לסיכום, סלטי פתיחה טעימים ולא שיגרתיים, מנות גדולות, טעימות ומוצלחות (למעט אחת) ושירות קשוב. חוויה מוצלחת וסיום נהדר ליום טיול כיפי.

כיף לשמוע שנהניתם.

לדעתי המילוי של נתחי הטלה טעים פי כמה מהמילוי של 'הספשיילים' באל באבור. גם אני מאד נהניתי מהארוחה שלי שם. טוב לדעת שגם בסוף שבוע השירות עדיין מקצועי.

ואגב ההשוואה לאל באבור

במוסף גלריה של הארץ יש כתבה על התופעה של שפים מארחים שפים. כל החשודים הרגילים מדברים בזכות שתוף הפעולה והלמידה ההדדית. הנוסע המתמיד עבאס, שהתארח בקורדליה, עזורה, קולוני, רוקח 73 וליליות, נשאל: "מדוע אתה לא מתארח במסעדות ערביות?". תשובתו היתה: "למען האמת, אני לא מאמין שיש מסעדה ערבית ברמה של המסעדה שלי". איזה איש חביב.

יש עסקיות כלשהן במקום?

יפו בסופשבוע זה לא נעים והמחיר קצת יקר לצהריים באמצע השבוע. נשמע מעולה בכל אופן. אל באבור עם שירות טוב ובמרכז. מה יכול להיות רע.

bruno01

New member
עד כמה שידוע לי, אין עסקיות.

המחיר באמת קצת יקר לסתם ארוחת צהריים באמצע השבוע, וסופ"ש נראה לי מושלם לארוחה כזאת, במיוחד בזכות זה שהם מצליחים לצאת די בקלות מקללת השירות הגרוע בסופי שבוע שנהוג במסעדות מהסוג הזה. לגבי יפו, גם אני פחדתי מעומס וטירוף, אבל באותו יום שישי (בדיוק לפני שבועיים) היה מין שילוב מוזר של יום יפה ודי שימשי עם יפו שהיתה די ריקה. אזור הנמל והעיר העתיקה היה כמעט ריק לגמרי מאנשים, ורק באיזור שוק הפשפשים היה עמוס קצת יותר, אבל עדיין יחסית ריק ונעים. לא ברור לנו איך זה קרה, אבל זה היה מושלם.

passioneta

New member
במסעדה כזו אפשר בקלות לחלוק עיקרית

ואז זה יוצא לא יקר

bruno01

New member
מסכים בהחלט

כמו שכתבתי, המנות העיקריות היו עצומות בגודלן, במיוחד אחרי הסלטים והפיתות, כך שבהחלט אפשר ואולי אפילו מומלץ לחלוק פחות עיקריות. (צריך להוסיף 20 ש"ח על הסלטים לכל סועד שלא לקח עיקרית, אבל זה עדיין משתלם).

החתולית

New member
נקרא טוב

כשיגמר כבר החורף הארור הזה, נצא לטיול ביפו. אני חייבת לבחור עוד מסופ"ש יום ההולדת שלו.

salo22

New member
אכן מקום ראוי מאוד

שלחתי לשם אורחים לפני כמה שבועות והם מאוד נהנו, התחלקו בעיקרון במנת כתף הטלה(?) הממולאת באורז והפתעות, ויחד עם הסלטים אמרו שהיה טוב מאוד, ה"הערה" היחידה הייתה שמעט משילובי הסלטים למרות טריות וטעם בסדר, היו מעט מוזרים. נראה לי שיש לא מעט מסעדות שמשחקות לאחרונה עם שילובי ירק ופירות באותה מנת סלט, לי אישית לא מפריע לנסות אבל יש כאלו שלא ממש אוהבים.

googaf16

New member
תקשיב, עשית כאן חשק!!!

נשמע נהדר. נראה לי שזה הדיווח שהכריע את הכף. גם בן הזוג יאהב מאוד. נכנס לרשימה.

Noeett

New member
היינו שם פעמיים, בפעם האחרונה עצבנו אותנו מאד

האוכל טעים מאד והמנות נדיבות. בפעם ראשונה היינו בשבת בצהריים, הזמנו 2 מנות שיפודים והסלטים הגיעו לשולחן מבלי שנשאלנו בכלל, כמו בכל מסעדה בז'אנר הזה. הכל היה טעים מאד ובשפע, גם המחיר היה סביר ואמרנו שחייבים לחזור רק שנינו בלי העולל. חזרתי לצהריים באמצע השבוע. המסעדה היתה ריקה לחלוטין עם מוזיקה דביקה של תיירים כזאת, ממש אנטיתזה למה שקורה שם בשבת. אמרנו שנלך על המנות היותר מיוחדות, שאלנו אם יש עסקית נעננו ב"לא" רועם. הבנו שהסלטים לא כלולים והחלטנו לוותר עליהם, גם ככה מתפוצצים מהם. הזמנו שוק עוף ממולאת ומחמר (עוף על פיתה עירקית עם בצל וסומאק) וכן מנת חומוס. הגיעה לשולחן פיתה + צלוחית חמוצים. החומוס היה טעים מאד וכן המנות שלא הצלחנו לסיים. מגיע חשבון: שוק עוף + מחמר כ"א משהו בסביבות 60 ש"ח, שזה באמת סביר חומוס: 20 ש"ח לצלחת ממש קטנה פיתה + חמוצים: 10 ש"ח (!!) שאלנו מה זה ה 10 שקלים האלה? נאמר לנו שהפיתה והחמוצים לא כלולים במחיר, כמובן שלא נשאלנו מראש אם נרצה פיתה, אבל עם מה אוכלים חומוס? עם כף? היינו ביום כיף ולא רצינו לקלקל את האווירה והחלטנו להבליג. לא חושבת שנחזור לשם, אמנם האוכל טעים אבל המחירים והשירות המתנשא לחלוטין קלקל את החוויה. מילא הסלטים לא כלולים במחיר, מילא אין עסקית, אבל לבקש תשלום על פיתה וצלוחית זיתים?? לא בבית ספרנו וממש לא חסר איפה לאכול בעיר הזאת בלי להרגיש פראיירים.

salo22

New member
חוויה מעניינת

קשה לי לדמיין שאגיע למקום כזה ולא ארצה להזמין את הסלטים, אולי אפילו זה סוג של "התחכמות" מצד סועד למרות שנשמע שהתחכמות המסעדה בעניין מחיר הנלווים הייתה מתחכמת הרבה הרבה יותר
מבין את חוסר הנעימות ולדעתי מסעדות כמו זו, אל באבור וכולי חייבות להבין שצריך להיות מאוד מדוייקים ונעימים במידע וביחס גם לסועדים שאולי "לא הולכים בתלם" עם מה שהייתם מצפים מהם לעשות. מיטב החיכוכים במסעדות אלה נמצאים בדיוק בנקודות הקיצון האלה - אי אפשר להכתיב לסועד את רוח הארוחה שלו, כל עוד הסועד כמובן לא חורג מגבולות הנורמלי וההגיוני במה שהוא רוצה. אגב אם המחירים הנלווים מופיעים בתפריט בצורה ברורה ובולטת - כמובן שאין מה לבוא למסעדה בטענות, מעבר לתמחור די מוצלח של נלווים במקרה שלא לוקחים סלטים לראש לסועד.

Noeett

New member
פייר לא בדיוק הבנתי את כוונת המשורר

תכלס אני לא אוהבת להיות מופתעת עם החשבון ולגלות שהייתי צריכה לעבור על התפריט בשבע עיניים כדי שלא יהיו לי הפתעות, ועוד פחות אוהבת לגלות חיוב על דברים טריוויאלים כמו פיתה כשמזמינים חומוס... כל הרעיון במסעדות האלו הוא שסלטי הפתיחה הם במחיר העיקרית (פלוס מינוס), להזמין עיקרית ב 60 ש"ח ועוד סלטים ב 25 ש"ח זה קצת הגזמה. נכון שרמת האוכל גבוהה יותר, אבל כך גם המחיר מלכתחילה. הרגשתי כמו תיירת שגילתה שקצת עבדו עליה, 10 שקלים זה לא אסון אבל בהחלט מיותר ומקומם. וחבל, מיקום מעולה, אוכל טעים בתמחור סביר, אבל בטוח שלשם לא נחזור.

salo22

New member
אין שום רעיון במסעדות אלה

ואין שום סיבה שדברים "יכללו" במחיר מנה אחרת, חבל שברוב הציבור זה הרושם שיש, לא "מאשים" רק אתכם. כמות כזו של סלטים ב 25 ש"ח ולצפות שזה יהיה כלול, פחות או יותר, במחיר מנה עיקרית נדיבה, זה לדעתי מעבר להגזמה של סועדים, זה אפילו קצת זילזול וחוצפה. אם הכל רשום בתפריט, חובתינו לקרוא ולדעת ואני לא מקבל את עניין ה"לא צריך לעבור כדי שלא יהיו לי הפתעות". נחמד שכולנו יש ציפיות מסויימות ביחס למגזרי מסעדות מסויימים, לדעתי "עברנו" מזמן את הגבול.

למעלה