חג חירות שמח

that girl

New member
חג חירות שמח ../images/Emo20.gif

אני מתלבטת קצת מה לכתוב כאן. בעיקר הייתי רוצה לדבר על חופש. כי רובנו חופשיות למראית עין, ולכולנו שלשלאות שונות- בין אם נפשיות, מחשבתיות, או פיזיות (מהסוג הכואב והכבד וזה וזה.). הייתי רוצה לאחל לכולנו שנה של חופש אמיתי- חופש לפעול, חופש לשבור מוסכמויות, חופש להטיל ספק, חופש לבטא את עצמנו ולאהוב את עצמנו, חופש להיות מי שאנחנו, וחופש לחיות בסביבה שאנחנו אוהבות. ויחד עם כל אלו, ולא פחות חשוב מהם- עלינו לזכור שיש עוד כל כך הרבה לעשות עד שכולנו, ללא יוצא מן הכלל, נהיה חופשיות באמת. ואנחנו יכולות ומוכרחות לעשות את כל שביכולתנו. והשינוי מתחיל מבפנים. מהחשיבה והגישה, שמתרגמות למעשים. חג שמח, נוער יח"ד. אני מאמינה בנו. לי
(אוי ואבוי, כמה שזה יצא היפי.)

חג חירות שמח לכוווולם/ן!

אני מאחל לכולנו שתהיה לנו שנה יהודית (ע"פ התורה מתחילה בניסן) עם יותר חופש, אהבה, שיוויון, שלום, צדק, צדק חברתי, שלום בינינו ובין העמים כולם וחירות לכל! אני, כידוע לכם/ן, מאמין שאנו יכולים לחולל שינוי אמיתי ולגרום ליום שבו יהיו למדינה שלנו "בעיות נורמאליות". ליום בו נזכה לראות בעיתונים כותרות בהבלטה כמו:"לאירגוני הנשים אין עבודה" ולא כותרות המספרות על מס' הרוגים/נרצחים! הלוואי שהיום הזה יבוא. אמן כן יהי רצון. ארתור גיל-קרוב.

ד ר ו ר 1

New member
חג שמייח ../images/Emo13.gif ../images/Emo34.gif../images/Emo34.gif../images/Emo34.gif

יצא לי לדבר בימים האלה, שלקראת החג, עם כמה אנשים, חברים מקלחת הלא מי יודע מה גדולה של השמאל (יצא לי לדבר גם עם כאלה שלא, אבל זה לא רלוונטי), והמשמעות של חירות כיום בעיני כמה אנשים היא לא ממש מובנת, שהרי רצח המוני שמתבצע כמעט מדי יום בשטחים, סגרים על כפרים וערים, רמיסת זכויות אדם אלמנטריות של חיים בכבוד ועצמאות וגם אונס, אפליה על רקע מיני, כל הדברים שהם כל כך מוכרים לנו, בוודאי שלא אמורים להיות חלק מאיחולי "חג חירות שמח" שלנו. אבל כשאני מסתכל עלינו, עלי, על אותם אנשים שדיברתי עליהם קודם, מאותה קלחת השמאל וזכויות האדם, הרי שאני מבין חירות מהי - נכון, זה אמור להשמע דבר מובן מאליו, דבר כה אלמנטרי, שלנו תהיה הזכות להלחם למען חירות האחרים, שלנו תהיה חירות המחשבה והדיעה (למרות שלא צריך להוסיף עד כמה היא מוגבלת באזורנו) אבל עלינו להבין, לדעתי, שהיא איזושהי פריבילגיה שיש לנו - זכינו להיות "בני חורין", זכינו להיות אנשים חופשיים (שוב, לא בצורה מוחלטת) כדי להלחם למען אותם אלו שאינם חופשיים - שהחברה אוסרת את החופש שלהם - את הדיעות שלהם, את הזהות שלהם, את המיניות שלהם, את המראה הטבעי שלהם, וכופה עליהם מידות, דיעות, מחשבות. כןכן, גמני יושב מול המסך ושואל את עצמי עד כמה רמת זיוני השכל יכולה להגיע, אבל היה חשוב לי לכתוב את זה. מקווה שזה עורר בכן משו
. חג חירות שמח אנשים
דרור

KaRnAf ReShAtOt

New member
מפריע לי שאתם מתנצלים כל הזמן על

כתיבת הודעות. זה בסדר, זה לא "זיוני שכל"!

MoonShield

New member
לא הבנת...

הוא מדבר על שואת המתנחלים... על פשעי מלחמה שהצבא מעולל למתנחלים...

ערב רב

New member
הפעם האחרונה שהיה בארץ רצח המוני

כמעט מדי יום הייתה במרץ הדמים, 2002.

KaRnAf ReShAtOt

New member
מה יש לנו לעשות עד שכולנו נהיה

חופשיים באמת? נכון לומר בעברית "מוסכמות"

KaRnAf ReShAtOt

New member
זו הייתה תגובה להודעתה של לי

אוף, למה לעזאזל אני לא מצליח לעשות שהתגובה שלי תהיה ישר אחרי ההודעה הרלוונטית? אולי יש לכם הצעות?

croovy

New member
גם ככה זה נראה

שים לב איך פועל הפורום- תגובה להודעה נכתבת משבצת אחת שמאלה מההודעה המקורית. השורה נקבעת לפי התגובות שהיו לאותה הודעה לפני. אם אתה רוצה שהתגובה שלך תהיה צמודה להודעה שאליה הגבת - אתה צריך להיות הראשון שמגיב. אבל גם ככה רואים שהגבת לה.

חג שמח, היפית סרוחה.

כהיפי סרוח מודחק, אני מזדהה עם כל מה שלא נשמע קיטשי או מלוקק מדי. יהיה טוב, וזה.

למעלה