חג חירותנו

חג חירותנו

חג הפסח עומד בפתח ובנוסף לסיוט של המצות נוסף סיוט משפטי- אסור להציג חמץ לראווה מכוח חוק. חוק חג המצות הוא הוכחה נוספת שישראל היא דמוקרטיה מדומה. בשום מדינה מתוקנת לא כופים דת באמצעות חוקים. החוק הזה נועד למנוע מאנשים לאכול חמץ ולדחוף אותם בכוח לכיוון המצות המגעילות (שהן, אגב, מאכל פיגולים. הרופאים אחידים בדעתם שהן מזיקות לעיכול). חג הפסח גם חושף את שקריה של היהדות. החג נקרא "חג החירות" אבל אין לו שום קשר לחירות. חירות אמיתית היא החירות האישית. החופש של אדם להיות משוחרר מכבלי הדת. אבל החג הזה כופה את עצמו על אנשים לא מאמינים מכוח החוק והוא למעשה חג העבדות ולא החירות. חג כשר ושמח!!!!!!!!!!!!!!!

רותי10

New member
חירות ההבעה

לכל הפחות נותרה לנו חירות ההבעה!!!מצטרפת לנושא ומקווה שיעשה לו הדים !

אני חולקת על דעתך עוד יוסף פנדריך

יש להתחשב באנשים אחרים, כאשר אין להציג חמץ בחג הפסח. או אין לאכול בפרהסיה ביום כיפור. יש כמה כללים שאני מסכימה איתם, ואלה שניים מהם, כמו שבהלוויה או אזכרה יש ללבוש שחורים או לבוש צנוע, ולהתנהג בצורה צנועה. כמו שנכנסים לבית כנסת יש לבוא בלבוש הולם ולא חשוף, בדיוק כמו שתיקח לכנסיה יש להתלבש בלבוש צנוע ולתת כבוד לשאר האנשים. החירות היא שאיננו עוד עבדים למצרים, ואנו במדינתינו אנו - מדינת היהודים, זה דבר חשוב מאין כמוהו. כמובן שפה יכול להתחיל הויכוח על החרות האמיתית במדינתינו ואויבינו הרבים הצרים עלינו והורגים בנו, אבל אז זה יהיה הרחבת דיון שלא לענין הדיון.

לא מדויק

ההתחשבות חייבת להיות הדדית. באתרים או טקסים דתיים יש להתחשב ברגשות הדתיים. אך ברשות הרבים על הדתיים להתחשב ברגשות החילונים. יתר על כן, לא שמעתי שהיהודים בחו"ל נפגעים מהצגת חמץ בחג הפסח. הם לא נפגעים משום דבר. מתירים להם לנהוג כמנהג דתם. כך צריך להיות גם כאן. אך בישראל כופים גם על חילונים גמורים את מנהגי הדת וזה העיוות והשקר של הדמוקרטיה הישראלית. לאיסור על הצגת חמץ ואיסורים אחרים אין מאומה עם הגנה על רגשות החרדים. זוהי כפיה דתית טהורה. ההלכה לא מכירה בחופש המצפון. הכפיה הדתית מובנת מאליה והאיסורים הללו נועדו להגשים ציווי דתי.

אדוני - אתה במדינת היהודים

כל כך קשה לך עם אי הצגת חמץ בפסח? בחו"ל רובם נוצרים, ולכן בכל מקום נוהגים לפי הדת שהיא הרוב. ושוב אציין לא לכל אני מסכימה בקשר לדת, אבל זה לא מפריע לי ואף נראה לי בסדר גמור, אנחנו יהודים וזו המדינה שלנו. תראה, יש לי חברים דתיים, ולהם למשל לא מפריע שאני ללא כיסוי ראש כאישה נשואה, או הולכת עם מכנסיים ושרוולים קצרים, הם מכבדים אותי באורך חיי, הרוב הדתי הם אנשים מתונים ונותנים כבוד גם לחילוני באשר הוא, לא אוכל להגיד את זה במאה שערים, או לחרדים ממש, אצליהם זה באמת מוגזם.

תגובה

לא נכון שהנצרות קובעת בארצות בהן יש רוב נוצרי. במדינות מתוקנות (המדינות הנוצריות אם תרצי) יש הפרדה בין דת למדינה וכל אדם רשאי לנהוג לפי מצפונו. אין ספק שאופיה היהודי של מדינת ישראל מזמין כפיה דתית. הפתרון הקיצוני הוא הפיכתה למדינת כל אזרחיה תוך הפרדה מוחלטת בין דת למדינה. זהו פתרון שלא מקובל על הרוב היהודי בארץ ועמדתו של הרוב שרוצה מדינה יהודית מזמינה נגיסות הולכות וגדלות בזכויות הפרט. לדוגמא חוק חג המצות. החוק נחקק רק לפני כמה שנים. האם לפני כן ישראל לא היתה מדינה יהודית? היתה גם היתה אבל החרדים רוצים עוד ועוד. הצעד הבא הוא איסור מכירת בשר חזיר "באזורים יהודיים" ביטול תחבורה ציבורית בשבתות היכן שהיא עדיין מותרת. ש"ס משתעשעת בהצעה לאסור על החזקת הברית החדשה והיד עוד נטויה. לדעתי, אופיה היהודי של מדינת ישראל יכול להשמר בדרכים מתונות יותר כמו למשל על ידי הצהרה שישראל היא ביתם של היהודים, תוך שמירה על שיויון זכויות לבני דתות אחרות. אך פלישה לרשות הפרט, הכתבת המזון שיאכל ואיסורים דתיים שונים ומשונים אינם סבירים אינם לגיטימיים ואינם מותרים במאבק על צביונה היהודי של ישראל. מי שמוכנה לאיסור על הצגת חמץ צריכה להיות מוכנה שמחר יאסרו עליה ללכת עם מכנסיים. הייתי אפילו אומר שמנהגי פריצות (להשקפת החרדים) פוגעים ברגשות החרדים יותר מאכילת חמץ בפרהסיה. השאלה היא היכן הגבול? לדעתי, הוא נפרץ מזמן.

אנחנו יכולים לדבר על זה עד מחר

ולהוסיף פה עוד ועוד הודעות. בכל מקרה, אין לי מושג מה זה חוק חג המצות. ושנית, ממתי יש תחבורה ציבורית בשבת? (אולי רק בחיפה ורק קווים פנימיים). כנראה שאצלי עובר הגבול בין לא להציג חמץ בפרהסיה לשבוע אחד לבין שמישהו יגיד לי מה ללבוש, מספיק שאי אפשר ללכת עם בגד ים ברחוב, או ערום בחוף הים, יש כללים שהם לא חוקים ולא עניני דת, גם להם צריך לציית. בכל מקרה לעניות דעתי הדתיים רוצים שכולם יהיו דתיים, זה תמיד ככה שכל בעל דיעה או התנהגות ירצה שגם האחרים יהיו כמוהו, ולכן יש לחצים, אך כיוון שהרוב הוא עדיין חילוני, כל דבר דתי שקורה הוא * כפייה * ונוראי.

nirdagan

New member
תחבורה ציבורית בשבת והאנטישמיות

המגבלות על תחבורה בשבת הם דוגמא קלאסית לרמיסת חרויות הפרט ע"י חקיקה גזענית אנטי חילונית. בספרי ההיסטוריה בבתי הספר התיכוניים מציינים שאיסור מסחר ביום ראשון שהוטל בכמה מדינות כחוק אנטישמי שנועד לפגוע ביהודים, כי הנוצרים בין כה וכה לא סוחרים ביום ראשון. הדתיים שטופי שנאה לרוב היהודים, "ומקרבים לבבות" בדיוק כמו שהאנטישמים מקרבים לבבות עם היהודים. ניר

ציפי ג

New member
אני רואה שאתה רוצה לקבל את

התואר שנתת לאחרים. ." הדתיים שטופי שנאה לרוב היהודים, "ומקרבים לבבות" בדיוק כמו שהאנטישמים מקרבים לבבות עם היהודים". אני לא יודעת על אלו יהודים אתה מדבר, אני לא יודעת על אלו דתים אתה מדבר, אבל היות ואני הולכת ומשתכנעת , שאתה סתם רוצה לעשות רעש, ולא כלום חוץ מזה, אנא הבא עמך תופים ומצילתיים בפעם הבאה, ותקע גם בחצוצרה, כדי שכולם ידעו שהקרקס מגיע. פסח כשר ושמח לך ניר דגן (עם שם כמו שלך, אכן יש בעיתיות מיוחדת בפסח, גם ניר וגם דגן).

אביא

New member
מאין לך שטיות אלו?

בבלגיה שהיא בודאי מדינה מתוקנת (לטעמך, שהרי מוכנה לשפוט את כל העולם במוסריות מעושה רק לא את פושעיה בקונגו) אסור לפתוח חנויות ביום א´ וחגים נוצריים משניים דוגמת "מתן תורה" ( כן גם הנוצרים הקתולים חוגגים מתן תורה) הינם ימי שבתון. להוותך רשות הרבים היא מקום של כולם גם של דתיים ומסורתיים וכמו שאסור לעשות מעשים רבים שמותר לך לעשות בביתך כגון זריקת אשפה או הדפסת כרזות פורנוגרפיות (הפוגעות בעיקר בנשים) ולהבדיל פרסום כרוז החזיר המפורסם בחברון המוסלמית כך ברחובות בהם הרוב יהודים אין להציג חמץ. אגב חמץ אצל נוכרים אינו אסור ולכן אינו מפריע ליהודי. אגב, שאלת לגבי החרדים לדעתי הליכה בלבוש חושפני במאה שערים למשל תכנס להגדרה של פגיעה ברגשות דת.

nirdagan

New member
דוקא את בלגיה האנטישמית

אתה מביא כדוגמא. כפי שכתבתי איסור מסחר ביום ראשון הוא חוק אנטישמי, וכן ההתלהבות שלהם לשפוט כל ישראלי ששירת בצהל, מחזקת את אמונתי שבלגיה היא דוגמא רעה במיוחד. אז אתה אומר שהכפייה הדתית בארץ לגיטימית כמו בבלגיה? לזה אני מסכים. ניר

אביא

New member
ומה בדבר צרפת?

ומאין לך השטות שזה חוק אנטישמי? מענין אנחנו לא קוראים את אותם ספרים. לידיעתך קרובי באנטוורפן שמחים מאוד לא לעבוד ביום ראשון כמו גם יהודי ארה"ב.

והכי מצחיק

כשהייתי צריך אוכל לכלבים. אינני אדם שאוגר דברים, ונגמרה לי השקית, דווקא בפסח. רציתי שקית חדשה, שהיתה מכוסה יפה בניילון בסופרמרקט. הרמתי את הניילון ולקחתי את השקית (אוכל לכלבים! זוכרים?) עובד, עולה מחבר העמים שהיה שם, לטש עיניים והתחיל לזעוק. שוד לאור היום! בארצו כבר היו שולחים למאסר על זה. האמת, אינני אוהב את ההצטדקות של ורד הגליל. הדילוג הזה בין הטיפות מרטיב אותה משני הצדדים.

nirdagan

New member
חוק החמץ איננו קשור להתחשבות

חוק החמץ וחוקים נוספים בארץ, אין תכליתם להתחשב בציבור הדתי, אלא לממש שאת הרצון של הדתיים להחזיר בתשובה את החילוניים. אין שום כלל בהלכה שאומר שיהודי לא יכול לחיות בעיר בה מוכרים חמץ בפסח, או ברחוב בו נוסעות מכוניות בשבת. ניר

כחלחל

New member
נכון יש להתחשב...

להתחשב ולא להאנס, זה כל כך בנאלי להזכיר את רשימת המדינות בהן יש זיקה בלתי נפרדת בין החוק לבין חופש המחשבה (או העדרו).. האונס והכפיה החומניסטית הזו תואמת את המחשבה הפרימיטיבית של "משלא לשמה בא לשמה" זה בדיוק כמו להגיד לאישה נכון שאת לא רוצה אבל בואי נעשה את "זה" ואז תרצי .......... ואין כאן שום "להבדיל".. זה בדיוק אותו אונס חילוני-חרד-וכועס.

בהלוויה יש ללבוש שחורים?

אוי לי. שני האנשים היקרים לי ביותר נפטרו, ולא לבשתי שחורים בהלוויותיהם. מה יעשו לי? יקברו אותי מעבר לגדר?

nirdagan

New member
להציג חמץ ולהציג עמדות פוליטיות

אם יש למנוע הצגת חמץ כי זה פוגע ברגשות של מישהו, מדוע שלא נאסור על הצגת דעות פוליטיות שפוגעות ברגשות של מישהו? למשל נאסור להציג בפומבי דעות בעד הפרדת הדת מהמדינה כי הן מבאסות את הדתיים? עצם העובדה שפעולה פוגעת ברגשות של מישהו, איננה גוררת שהיא פוגעת בזכויות שלו. ניר

אביא

New member
כרגיל הצביעות חוגגת

כרוז המשווה את מוחמד לחזיר זו פגיעה ברגשות דת. לעומת זאת כל פגיעה בדת היהודית היא חופש הדיבור.

ציפי ג

New member
מדינת ישראל היא מדינה יהודית

ודמוקרטית. ככזו על המדינה מוטל ליתן נופך של יהדות לרחובה של עיר. אחד מסממני היהדות, הם פסח וחמץ. החוק לא מחייב גויים לא להציג חמץ. ישנם מספיק אנשים העושים היום המרת דת פיקטיבית, כדי לקבל כל מיני זכויות כלכליות. אולי יש מקום להקים תנועה של ממירי פקיטיבים, לצורך הצגת חמץ בפסח?

nirdagan

New member
זו בדיוק הבעיה

רוב הציבור בארץ תומך בכך שמדינת ישראל תהיה מדינת היהודים כחזונו של הרצל, מדינה שמרבית אזרחיה יהודיים. יש בארץ מיעוט שתומך בתיאוקרטיה ורוצה שמדינת ישראל תהיה מדינה יהודית, כמו שאיראן היא מדינה מוסלמית. והמיעוט הזה מנפנף בביטוי "מדינה יהודית" בכל פעם שהוא בא להצדיק את רמיסת חרויות האזרח במדינת היהודים. ניר

למעלה