חג המתנות

ורדה ש

New member
נורא עצוב לשמוע

מה שכתבו כאן על ספרנים. כנראה שאנשים כפיתיים יש בכל מקום, וגם בספריות. אני מזמינה את הסובלים לספריה שלי. בחיים! אבל בחיים שלי לא אמרתי לילד מה לקחת ומה לא לקחת. רק אם פונים אלי ומבקשים שאייעץ, (וזה קורה הרבה!) וגם אז אני יכולה להגדיר כמו למשל: "העלילה מרתקת, אבל העברית קצת ישנה, אז תחליט אם זה מתאים לך" או "אני נורא אוהבת את הספר, אבל תבדוק אם הכתב הקטן לא מפריע..." ודברים כאלה. כשכתבתי שלדעתי קסטנר ומארק טווין נראים לי מוקדם מידי לגיל 8 - זה מפני שאני רואה את ה"מדגם המייצג" ומה שמתאים לשכבה הממוצעת של ילדים בגיל הזה, כי אני הרי לא מכירה את התאומים החמודים ההם שצריכים לקבל מתנה. אם ילד בן 8 בא אלי לספריה ובוחר בעצמו את אריך קסטנר - זו בחירה שלו, וזכותו לנסות בעצמו אם זה מוצא חן בעיניו או לא. זה ממש לא אותו דבר כשמבקשים המלצה שתתאים לממוצע המקובל.

משמח לקרוא ...

שאצלך זה לא כמו שהיה בספריות שאני הלכתי אליהן. בכולן היו ספרניות זקנות (בטח היו מעל גיל 30), שהתנהגו כקומיסריות. באחת מהן - בכלל לילדים לא היתה גישה לספרים. היה דלפק של הספרניות, הילדים היו זכאים לבקש מהן ספר ואז הן היו מחליטות אם לאשר אותו. אם החליטו שלא או אם הספר לא היה - הן הביאו ספר אחר, לפי בחירתן. אחרי שהתייאשתי מהן, עברתי לספריה גדולה יותר ורחוקה יותר, שבה היה מותר לילדים להגיע לספרים עצמם, אבל תלמידי בית ספר יסודי היו מנועים מלשאול ספרים שלדעת הספרניות התאימו רק לתיכוניסטים.

חג המתנות

מתארחת אצל משפחה ורוצה להביא מתנה לילדים - יש להם זוג תאומים בני 8, בן ובת ותינוקי בן 2 מחפשת ספרים מומלצים לתאומים. מישהו ? תודה מראש

ציפי ג

New member
לי היה מזל

אחי הגדול שנא לקרוא, אז השתמשתי בכרטיסיה שלו. ולאחי הקטן היתה בעיה, כי הוא היה מאוד נמוך , ולא האמינו לו שהוא בן גילו. נאלצנו להוכיח בן כמה הוא. גם אצלנו הספריה היתה מחולקת לחמש רמות, ולא יכולנו לנדוד בין רמה לרמה, עד ששכנעתי את אחת הספרניות שתרד ממני כי אני מבינה טוב מאוד את מה שאני קוראת (היא העבירה אותי מבחן). הספרניות של היום אצלנו באמת לא מתענינות בשאלת הגיל. ובכל זאת אורה הכפולה כתוב בעברית כל כך קלה, בניקוד, והסיפור כל כך סוחף. למה את חושבת שהוא לא מתאים לכיתה ג?

ורדה ש

New member
זה לא מה שאני חושבת...

אני לא חושבת שהוא לא מתאים לכתה ג´! אני חושבת שצדקו אלה שאמרו שאי אפשר להתאים ספר לגיל. אני בעצמי קראתי את אורה הכפולה הרבה לפני גיל 8 מה שכתבתי היה מתוך היכרות "מהשטח" ולצערי הרב רוב בוגרי כתה ב´ שניסו (מרצונם החופשי!!!) לקרוא את הספר החזירו והצהירו שהוא לא מעניין, לעומתם בוגרי כתה ד´ (ותזכרו שאני מדברת על "רוב" ועל "ממוצע") מתלהבים מאד מ"אורה הכפולה" וגם מ"אמיל והתאומים". פצפונת ואנטון לא מצליח לתפוס בשום גיל, (פרט לילדות בודדות וכנראה מיוחדות). אז כמו שאמרתם - צריך לתת לילדים להחליט בעצמם מה מתאים להם, וזה לא שאני החלטתי לאיזה גיל הספר מתאים - רק תרמתי את המלצתי מתוך היכרות עם מדגם מייצג של ילדים בגיל הזה.

ציפי ג

New member
עכשיו עשית לי מצב רוח

פצפונת ואנטון לא תופס בשום גיל? איך אפשר? ועוד היום תרגמו הכל מחד. אולי זו הסיבה? אולי התרגומים החדשים לא טובים? האמת את פצפונת ואנטון לא קניתי לילדי. אני אנסה עכשיו.

עגנון

New member
לתאומים

אורה הכפולה - קסנר בן המלך והעני, וילסון הטמבל - טווין.

ץודה עגנון

אבל זה לא מוקדם מדי? אני חושבת שהייתי בערך בת 9 או עשר כשקראתי את אורה הכפולה בטוח?.

ורדה ש

New member
מתוך ניסיון של ספרנית ילדים:

אריך קסטנר וגם מארק טווין - זה מאד מוקדם מידי לגיל 8 (אני מניחה שהם עולים לכתה ג´). אם תצליחי להשיג את "עיניים קטנות בארץ גדולה" של מינה איתן תגרמי המון כיף גם לבן וגם לבת. בגיל הזה גם אוהבים מאד את "גילגי" (שלם, לא התקצירים העלובים לפי הטלוויזיה) של אסטריד לינדגן (שוב - מתאים גם לבנים וגם לבנות), ונהנים מאד מ"קפיטן קוק" של דבורה עומר (למרות שאני לא מי-יודע-אוהבת אותו). יש גם עיבוד חדש מוצלח למדי של דוקטור דוליטל שמתאים גם מבחינת צורת הדף וגודל האותיות לגיל הזה (תרגום ועיבוד - יעל רון-לרר, הוצאת אלומות או הוצאת עופרים). לגיל שנתיים יתאים משהו מהקלאסיקות של ספרי הילדים שהולכים עם התרבות המקומית שלנו כבר דורות ויצאים כל הזמן בהדפסות חדשות: איה פלוטו / לאה גולדברג תירס חם / מרים רות מעשה בחמישה בלונים / מרים רות ויש גם אחד חמוד חדש: "מחיתול ועד פיז´מה" שהוא משחק-בחרוזים שמשחקים ומדקלמים בזמל שמתלבשים ומתפשטים חג שמח.

ורדה ש

New member
תיקון

הספר של דבורה עומר נקרא "לאן נעלם קפיטן קוק" ולא קפיטן קוק כמו שכתבתי. לפעמים מילה אחת, בעיקר אם היא התופחת יכולה לשלבש את כל החיפוש. ושוב - חג שמח.

ציפי ג

New member
לא רוצה להשמע תוקפת

אבל בדיוק הדברים הללו גרמו לי כילדה לשקר בעקביות באשר לגילי לספרנית. קראתי את אורה הכפולה לפני שבועיים, כחלק מאחר צהרים משעמם במיוחד. את גילגי קראתי בערך 500 פעמים, ואני יכולה לצטט בע"פ קטעים שלמים ממנו. הספרים, שניהם, לדעתי, מתאימים לילדים בני 8. ואם הם מתאימים לילד בן 9, והילד בן שמונה מאוד בשל? ואם הם מתאימים לילד בן 9 והוא לא בשל? אבל שוב, לדעתי, שני הספרים מתאימים לילדים בני שמונה, והואיל ויש לי בבית דוגמית חיה בגיל הזה, אני יכולה להעיד שאת גילגי הם לא היו מוכנים לקרוא, ואילו את אורה הכפולה הם בלעו כמה פעמים.

גם אני סבלתי מנחת זרוען של הספרניות

הן לא הרשו לי לקחת ספרים ממדפים מסויימים, לא הסכימו שאחליף ספרים פעמיים ביום (לא האמינו שקראתי), והשתדלו לתת לי רק ספרים "חינוכיים". אני מקווה שהספרניות של היום הן לא כאלה שהיו אז.

Boojie

New member
לי היה מזל.

תמיד הייתי גבוהה ונראיתי מבוגרת מגילי, ועם הבעה מאד סמכותית, אז הספרניות בכלל לא העלו על דעתן להתערב בבחירות הספרותיות שלי. וטוב שכך - מגיל צעיר מאד פיתחתי חיבה עמוקה לספרים על רוצחים פסיכופתיים. אולי הן פשוט פחדו...

moben

New member
אוצר קטן שלי בהוצאת כינרת

איני יודע אם זה ממש מתאים לגיל, אבל זה ספר שביתי בת השבע כל הזמן קוראת, וגם אני עיינתי בו. הוא כולל הרבה מאוד אגדות כמו כיפה אדומה או שלושת החזירים, בתימצות, בשניים שלושה עמודים כל אחד. זה לא כמו לקרוא את הסיפור בשלמותו אך הספר מאוד מוצלח, צבעוני, הוא גם מנוקד. די התרשמתי.

Danial***

New member
ספרים מומלצים לילדים

אגדה חדשה - גיל הראבן (אגדה לא שידרתית - ספר נהדר) אלמי - ג´וסלין סטיבנסון (על חבר דימיוני של ילדה - מקסים
)

למעלה