חג המולד ביפן

tals56

New member
חג המולד ביפן

תגידו, גם היפנים כמו האמריקאים נכנסים לטירוף קניות כשמגיע חג המולד? וגם אצלם פתאום איכשהו כל הסחורה בחנות נעלמת וכל המחירים קופצים פי 4 מהרגיל? כי אני מנסה לקנות WII ואני פשוט לא מצליח! (בגלל שבEBAY זה מגיע למחירים אסטרונומים)

paranova

New member
בהחלט

הם משוגעים על החג הזה ולי אישית לא ממש ברור למה אבל ייתכן שבעיקר בגלל שאני נמצאת בטוקיו שהיא הבסיס המרכזי של השפעת המערב ואיך לומר ברגישות...צר ומר לי על כך יחד עם זאת אפשר לומר באותה נשימה שייתכן שהמחסור בחגים ייחודיים ליפנים הוא המוביל לתופעה

Ryo

New member
זה לא קשור לחג.

יש מחסור ב WII כרגע בכל העולם. בכל מקרה, לי יש WII ו PS3 (אמור להגיע מחר:) ).

Fantasy WRC

New member
כן, שטיילתי בטוקיו

באוקטובר ראיתי ב DOME CITY הכנות לקריאת חג המולד, דברים גדולים נוצצים, לקריאת החג ועוד בתחילת אוקטובר!! ככה אמרה לי ידידה יפנית שלי ואני מאמין לה...

GnomeBubble

New member
בהרבה מקומות במזרח הרחוק חוגגים

את חג המולד. יפן, סין, טאיוואן, תאילנד ובטח עוד כמה מדינות נוספות. גם בקוריאה, אבל שם לפחות יש מיעוט נוצרי משמועתי (כרבע מהאוכלוסיה). אבל בעצם, צריך להבין שהם לא חוגגים את חג-המולד במובן הנוצרי, והולכים לכנסיה. הם בעצם חוגגים את חג המולד האמריקאי, במיוחד במובן המסחרי/צרכני שלו, וחג כזה קל מאוד לאמץ.

tals56

New member
אני קראתי איפשהו

שאחוזי הנוצרים בדרום קוריאה הם כמעט כמו אחוזי הבודהיסטים בדרום קוריאה... אני יחפש איפה קראתי את זה...

tals56

New member
ואיזה עוד חגים נוצרים\אמריקאים היפנ

יפנים חוגגים?

GnomeBubble

New member
אה, יש את חג השנה החדשה

שנחגג ב-1 בינואר. החג הזה נחגג בעיקר ביום השנה החדשה (ולא בערב הקודם, למרות שאני מניח שגם אז יש חגיגות) וזהו חג יפני מסורתי (כולל הליכה למקדש שינטו, למי שמקפיד על זה - וזה בסך הכל טקס חביב שמביא מזל טוב, אז הרבה הולכים). מכיוון שהיפנים לא קטנוניים לגבי התאריכים כמו כל מיני עמים אחרים, ומה שחשוב להם זאת הכוונה, הם זנחו את התאריכים של החגים המסורתיים שלהם בלוח-השנה הירחי הישן והעבירו את החג לתאריך שמהווה את ראש-השנה בפועל עבור רוב האנשים. למרות התאריך, אין קשר בין החג הזה ל"סילבסטר" (שם גרמנו-ישראלי לחג אזרחי לחלוטין שנחגג בכל רחבי העולם, בלי הבדל דת, גזע ומין, בתור "ערב השנה החדשה", ורק בארץ מקפיץ משום מה לכמה אנשים את הפיוז...
)

0Pandemonium0

New member
../images/Emo6.gifהאמת שהוא לא מרגיז אותי בגלל

הקונוטציות הדתיות, אלא סתם כי אני חושב שזה חג מטומטם.

למעלה