חג האהבה- על מהותה

חג האהבה- על מהותה

על מהותה של האהבה "חג האהבה" , הוא ביטוי של ערגת כל בעל חיים, אומנם הוא קבוע קלנדרית, אך הוא מופיע אצל כל בעל חיים, בכל יום ובכל מקום. אהבה היא רגש, רגש הוא תנועה בגופינו, וכתנועה האהבה היא בת חלוף. רגש האהבה מתהווה בתוכנו ואין לנו שליטה על התהוותו. מענגת עד מאוד האהבה כשהיא מתממשת, וכשאינה מתממשת מייסרת כדי סבל. וכשהיא מתממשת- תנועות של גילופין בגוף, סדר קדימויות בהווייתנו משתנה, והיא הופכת תובענית יותר ויותר, וכשהיא תובענית, היא כבר מקבלת פנים של "אהבה קניינית", וכשהיא קניינית, מתחילה היא לכרסם בהווייתה, במרכיבי מימושה היא פוגמת באופן אנוש, ואז גם במרכיבי חיותה. או – אז, כשהטעם הקינייני הפך תובעני עוד יותר, מושא האהבה מתרחק, מסנן, ומבקש עצמאות מן הטעם הקינייני. ואז היא כבר הופכת להיות "אהבה חונקת", היא כבר לא מענגת, היא מייסרת, וכשהיא מייסרת אפשר לאמר- על עוצמותיה של האהבה למדים אנו מעוצמות ייסוריה. מה אין בה, באהבה הקניינית? הכל ,כל וכל, אך בכל זאת אוסיף דבר אחד ויחיד שאין בה- אין בה שקט. לעולם היא בתנועה, לעולם לא תשקוט ותהייה נייחה. אסכם זאת כך- כשם שהיא מתהווה בתוכנו מבלי שביקשה את רשותנו, כך היא מתנדפת מתוכנו מבלי שיש באפשרותנו להחזיק בה עד מאה ועשרים. ואולי גם בזאת אעסוק בבואי לעסוק ולדון על …… מהותה של האהבה ------------------- (נביעה) לאהבה-אלף פנים, לכל פן רגש בפנים, לכל רגש אלף ביטויים, לכל בטוי אלף חיקויים. (ועוד אחת ) ישנה אהבה אחת ויחידה, שביטויה נדמים כחידה, לעולם לא תהיה ביטוי של חיקוי, מעולם לא הייתה חיקוי של ביטוי. (ומה היא?) גם אם תהפוכות באו עליה, תשכון עמוק בגוף בעליה. רק ריגושיה אצורים, כמו בבית-האסורים. (משמעות) וכשהיא כבולה ואצורה, מאבדת היא לעתים צורה, וכשצורתה מתעוותת, נדמה כי כולה מעוותת. (פועל יוצא) העיסוק בביטוי צורותיה, הוא, הוא ביטוי צרותיה, כי לה אלף פנים, אך הווייתה? אחת היא בפנים. ובכן באי פורום זוגיות במשבר, מה עוד אוסיף? מי יתן ומשך רגש האהבה ישכון לעולמי עד.

s h o o s h a

New member
שרים לחג האהבה

שיר שאני כל כך מצליחה להתחבר אל מילותיו אהבה ממבט ראשון מילים: אריק איינשטיין מה שהרס אותי היה הצחוק שהיה לך בעיניים כשאמרת נעים מאוד מה שהמיס אותי היה החום שזרם ממך כשנתת לי ידך היתה זו אהבה ממבט ראשון כמו בסיפורים אהבה ממבט ראשון מה שהרס אותי היה הכן שהיה לך בעיניים כששפגשת את מבטי מה ששבה אותי היה החופש שקרן ממך כשאמרת לי את שמך היתה זו אהבה ממבט ראשון כמו בסיפורים אהבה ממבט ראשון מה שהרס אותי היה הצחוק שהיה לך בעיניים כשאמרת נעים מאוד

מזמור ../images/Emo23.gif

בחרתי במשלי ז ובשלמה AKA קוהלת AKA ידידיה AKA למואל AKA לאיתיאל AKA אגור AKA בן יקא. לא מעט זהב, לא מעט נשים, לא מעט סוסים, המדרשים יודעים לספר כי 3 שנים שהורד מכס מלכותו באו בגלל התרת שלושת האיסורים הללו. מסתמא, מיליון מדרשים נכתבו על הפרק הזה אבל לפעמימ, הפשט מדבר אליך הכי בהיר... בְּנִי, שְׁמֹר אֲמָרָי; וּמִצְו‍ֹתַי, תִּצְפֹּן אִתָּךְ. שְׁמֹר מִצְו‍ֹתַי וֶחְיֵה; וְתוֹרָתִי, כְּאִישׁוֹן עֵינֶיךָ. קָשְׁרֵם עַל-אֶצְבְּעֹתֶיךָ; כָּתְבֵם, עַל-לוּחַ לִבֶּךָ. אֱמֹר לַחָכְמָה, אֲחֹתִי אָתְּ; וּמֹדָע, לַבִּינָה תִקְרָא. לִשְׁמָרְךָ, מֵאִשָּׁה זָרָה; מִנָּכְרִיָּה, אֲמָרֶיהָ הֶחֱלִיקָה. כִּי, בְּחַלּוֹן בֵּיתִי- בְּעַד אֶשְׁנַבִּי נִשְׁקָפְתִּי. וָאֵרֶא בַפְּתָאיִם, אָבִינָה בַבָּנִים- נַעַר חֲסַר-לֵב. עֹבֵר בַּשּׁוּק, אֵצֶל פִּנָּהּ; וְדֶרֶךְ בֵּיתָהּ יִצְעָד. בְּנֶשֶׁף-בְּעֶרֶב יוֹם; בְּאִישׁוֹן לַיְלָה, וַאֲפֵלָה. וְהִנֵּה אִשָּׁה, לִקְרָאתוֹ; שִׁית זוֹנָה, וּנְצֻרַת לֵב. הֹמִיָּה הִיא וְסֹרָרֶת; בְּבֵיתָהּ, לֹא-יִשְׁכְּנוּ רַגְלֶיהָ. פַּעַם, בַּחוּץ--פַּעַם בָּרְחֹבוֹת; וְאֵצֶל כָּל-פִּנָּה תֶאֱרֹב. וְהֶחֱזִיקָה בּוֹ, וְנָשְׁקָה לּוֹ; הֵעֵזָה פָנֶיהָ, וַתֹּאמַר לוֹ. זִבְחֵי שְׁלָמִים עָלָי; הַיּוֹם, שִׁלַּמְתִּי נְדָרָי. עַל-כֵּן, יָצָאתִי לִקְרָאתֶךָ; לְשַׁחֵר פָּנֶיךָ, וָאֶמְצָאֶךָּ. מַרְבַדִּים, רָבַדְתִּי עַרְשִׂי; חֲטֻבוֹת, אֵטוּן מִצְרָיִם. נַפְתִּי מִשְׁכָּבִי-- מֹר אֲהָלִים, וְקִנָּמוֹן. לְכָה נִרְוֶה דֹדִים, עַד-הַבֹּקֶר; נִתְעַלְּסָה, בָּאֳהָבִים. כִּי אֵין הָאִישׁ בְּבֵיתוֹ; הָלַךְ, בְּדֶרֶךְ מֵרָחוֹק. צְרוֹר-הַכֶּסֶף, לָקַח בְּיָדוֹ; לְיוֹם הַכֵּסֶא, יָבֹא בֵיתוֹ. הִטַּתּוּ, בְּרֹב לִקְחָהּ; בְּחֵלֶק שְׂפָתֶיהָ, תַּדִּיחֶנּוּ. הוֹלֵךְ אַחֲרֶיהָ, פִּתְאֹם: כְּשׁוֹר, אֶל-טֶבַח יָבֹא; וּכְעֶכֶס, אֶל-מוּסַר אֱוִיל. עַד יְפַלַּח חֵץ, כְּבֵדוֹ- כְּמַהֵר צִפּוֹר אֶל-פָּח; וְלֹא-יָדַע, כִּי-בְנַפְשׁוֹ הוּא. וְעַתָּה בָנִים, שִׁמְעוּ-לִי; וְהַקְשִׁיבוּ, לְאִמְרֵי-פִי. אַל-יֵשְׂטְ אֶל-דְּרָכֶיהָ לִבֶּךָ; אַל-תֵּתַע, בִּנְתִיבוֹתֶיהָ. כִּי-רַבִּים חֲלָלִים הִפִּילָה; וַעֲצֻמִים, כָּל-הֲרֻגֶיהָ. דַּרְכֵי שְׁאוֹל בֵּיתָהּ; יֹרְדוֹת, אֶל-חַדְרֵי-מָוֶת.

למעלה