חג האביב - נקיון כללי...

חג האביב - נקיון כללי...

ראש השנה העברית פחות או יותר (אם אני לא טועה) כאן, חג החירות בפתח, וכולנו עסוקים בלנקות את הסביבה. כל שנה אני שואלת את עצמי - מה עם נקיון פנימי? אז אני שואלת - אם אנחנו לוקחים את החג הזה כהזדמנות לעשות שינוי, לשפר את החיים, מה הדבר האחד שהיית משנה בעצמך? איזה הרגל / תחביב / התנהגות וכו' הייתם רוצים לקבל או להיפטר ממנו?

אאם שמת ../images/Emo23.gif ש...

1. בהרבה דתות ותרבויות יש מנהג של ניקיון אביב. יש פסטיבל סביבו ויש סמלים שחוזרים..סמלי פוריות, ביצים, ארנבים, דגים..וכו 2. שנושא ניקיון האביב וצביעת הקירות ניקוי האבק קשור גם למחזור הרונות..כלומר שברונים יש מחזור מעגלי של קפיאה והפשרה והוא חופף לשנה 3. לא קשור למחשבות שלי יותר לשלך - נזירים בודהיסטים חווים באמצעות הניקיון החיצוני והקיפול והסידור את חווית הניקיון הפנימי יש משהו באירגון. בצביעה בסידור שמוביל לסדר פנימי...אז נראה לי שכן, כי האם צריך להבדיל בין חוץ לפנים...? נראה לי שאם באים מהשתרשות (מפהו )
אז זה הופך להיות אחד....
(השבלול אמנם שייך לחורף אבל גם חמודי)
בסימן התחדשות וצמיחה שיהיה רק טוב לכולכם!!!! ומה אם איזה אייקון של מצה?! (סתם) כמעט שלא השארתי כום לאחרים....

כמו בעליונים כך בתחתונים

1. מה את למדה מזה? בהרבה תרבויות יש חזרות וזה מדהים לראות שדתות, עוד לפני המצאת הפלאפון, כבר "המציאו" את אותם דברים, לפני 4000 שנה ובקצוות שונים של היקום. מעניין במיוחד לטעמי לבחון את הקווים המשותפים בסיפורי הבריאה, הנורדי, העברי, וכו'... מעניין, אגב, שבכולם יש "עץ החיים"... 2. בטח, בטח... גם מחזור הרונים מקביל למחזור השנה, ולא סתם יש 24 מהם... 3. לא כל כך הבנתי, אבל המילה "להבדיל" העיקר אצלי הרבה מחשבות, בנוגע לזה שכל הבדלה מקורה בהסתכלות מנקודת מבט לא גבוהה - כלומר, לא הכי גבוהה שאפשר להשיג. הבדלה היא ההיפך מאיחוד והאלוהים הוא באיחוד. אם יש הבדלה, יש חומריות במבט. כשהמבט רוחני לגמרי ונטול חומר, אין הבדלה בין כלום לכלום. זו ההשקפה שלי. מה את אומרת?

????????????אה?

מה להבדיל חמץ? כוונתי הייתה שהנקיון של החוץ אם באים מהשתרשות ונשימה+הרון פהו אז החוץ והפנים הופכים לאחד..... עכשיו אולי הבנת כנראה שנסחפתי עם האייקונים תסלחי לי זה ההורמונים שבאביב עושים לי את זה....

כן, בדיוק.

בדיוק. הבדלה בין החוץ לפנים, מול החוץ כמשקף את הפנים והפנים כמשקף את החוץ, כאחד. את כתבת - להבדיל בין הפנים לחוץ. לזה התייחסתי...

kikona126

New member
../images/Emo13.gif לא סתם קוראים לו חג החירות

יש הרבה במקביל בין החגים ביהדות. חג זה הוא חג שבו יוצאים לחירות. נלחמים ב"פרעה" שלנו. ניקוי פנימי, צריך לעשות תמיד ללא קשר לחג. את בטח לא זוכרת אותי... לפני מספר שנים פורסם בעיתון מפגש שארגנת "מתחת לעץ הכי גדול" לקח לי שעתיים למצוא את העץ הזה
אבל את האמת אותה הפגישה היתה שווה את זה. הגעתי מאחר ורציתי להכיר את הרונים ואת השימוש בהם, לא בשביל לתקשר איתם אלא כדי להשתמש ברעיון שלהם לספר שאני כותבת. עם הזמן נכנסתי בעצמי לעולם המיסטיקה, אם זה קבלה פירוש חלומות וטארוט. את הטארוט חיברתי עם הרונים בספר שלי וקראתי להם אבנורים (אבן עם אור). דיברנו על ניקוי? הנה הניקוי שלי - אמרת תודה! את האמת רציתי לברר משהו על הרונים ועל הקריאה בהם (משהו בשביל הספר), אבל אני לא זוכרת מה, אז אני משאירה את ההודעה שלי ככה..

kikona126

New member
ליד המכביה...

לא יודעת איך קוראים לפארק שם אבל לפי השאלה שלך ניראה שאת תמיד קובעת מתחת לעץ הכי גדול... או במקום הכי מוצל...

אה.... בפארק הלאומי...

אני זוכרת... מי את מהאנשים שהיו שם? היו לא מעט, אם אני זוכרת נכון...

kikona126

New member
הייתי עם עוד חברה הגענו באמצע

(שתי בנות בנות 21/22) אני לא יודעת אם שאלתי שאלה כשפרסת לי ברונים או שהבאת מסר אבל דיברת על נתק שהיה לי מחברות אחרות באותה התקופה... ונזכרתי מה היתה השאלה, אבל אני חושבת שאין כל כך משמעות אבל נשאל בכל מקרה. בספר שלי כשהילדים לומדים על האבנים הם מרוקנים את השק שלהם על צדף, חוץ מזה עוד אופציות שיש זה להוציא מתוך השק מספר אבנורים (תתרגלי לזה
) או לשים את זה על האדמה (יש איזה קטע כזה גם) האם ישנן אמונות או דיעות בקשר לדרך של הלקיחה של הרונים? או אולי מה יותר נפוץ? בקלפים לדוגמא יותר נפצוץ שהקורא מוציא קלפים לאחר ששני האנשים ערבבו והשואל חצה את החבילה (אפילו שאני תמיד עושה מניפה ומבקשת מהשואל לעצום את העיינים ולהרים קלף רק ברגע שהוא מרגיש תחושה שונה ביד)

למעלה