המלצות וגם ההיפך
פראג - עיר יפה אבל מלכודת תיירים משומנת. נסענו לשם לפני 3-4 שנים בתחילת חודש יוני וזאת היתה חוויה לא נעימה שאני משתדלת להדחיק. העיר היתה צפופה ועמוסה אפילו בחצות! שדדו אותנו בחשמלית והצטרפנו לסטטיסטיקה העגומה של כייסי ושודדי התיירים בעיר זאת. יש משהו מרגיז בכך שהצ'כים לא עושים דבר בקשר לזה, אבל מצד שני הם עם שלא עושה דבר ולא משנה באיזה נושא. המלון שהובטח שהוא 10 דקות מהמרכז היה 40 דקות מהמרכז בשעות הבוקר. ברגע שיוצאים מפראג הכל משתנה. המחירים צונחים, לא צפוף ואפילו נעים, אותה ארכיטקטורה אבל יותר טבעית וחיה. האוכל מזעזע בכל מקום, הצ'כים עדיין לא יודעים לבשל. הבירה - נהדרת. אני
לא ממליצה על מלון אפולון בפראג. רחוק מדי מהמרכז! מעט שקט מצאנו בשיט על הוולטובה. מה לראות בפראג? כיכר העירייה, כיכר ואצלב (שנראית כמו רחוב), המדרחוב שנדמה לי ששמו נה פז'יקופה, גשר קארל, המצודה שהיא מקבץ מוזיאונים, הרובע היהודי "יוזפוב" עם בתי הכנסת המרתקים וכמובן - בית העלמין הישן והמפורסם! מאוד נחמד ללכת קצת לאיבוד בעיר העתיקה במקום לרוץ מאתר לאתר. בודפשט - פחות יפה מפראג! ארכיטקטורה שונה לגמרי, פחות מדהימה. מסיבה זאת אני ממליצה לנסוע קודם לבודפשט ואח"כ לפראג. מה לראות? ישנם אתרי התיירות שהם ה"חובה" (ביננו, שום דבר לא חובה): בית הכנסת הגדול, הפרלמנט, המצודה, תצפית מגבעת גלרט, גשר האריות, הגן העירוני, האי מרגיט, שיט על הדנובה בערב (סוודר!). אני נהניתי מאוד לשוטט ברחוב אנדרשי (הרבה יותר יפה ומעניין מואצי), אהבתי לשבת סתם על ספסל בפארק העירוני (הייתי בסתיו והשלכת היתה נפלאה), התעצבתי ברובע השביעי ששקק חיים יהודים וגם שם סתם הלכתי כדי לראות מה קורה (מנסים לשפץ). ישנו המרכז לחקר השואה שנמצא בתוך בית כנסת ששופץ יפה, אבל גישת התצוגה מרגיזה. האוכל, נו, לא תסבלו שם כמו בצ'כיה. ישנה מסעדה נהדרת בכיכר קלאוזל (מסעדת קאדר?) שקודמי מכיר. אוכל הונגרי ביתי "בלי הנחות" בעיצוב של שנות החמישים. עוד שני מקומות טובים הם ""פור סייל" מול השוק המקורה (עוד אתר תיירות) וגם רובינסון על האגם בפארק (יקר וטעים). אכלתי פעמיים בהילטון, פעם אחת הייתה נפילה ופעם שניה היתה טובה מאוד (השתפרו
)