חגשמח..וגם שאלה...

jud1001

New member
חגשמח..וגם שאלה...../images/Emo41.gif

מתעניינת לגבי שילוב טיול בודפשט ופראג.. המלצות לתחבורה ..האם עדיף ברכבת..או אחרת?.. המלצות לבתי מלון..צימרים.. אתרים ממולצים..מסעדות טובות...

נילוס1

New member
טיול לבודפשט פראג

כמה שאלות... האם היית כבר בבודפשט או פראג? לכמה זמן את רוצה לנסוע? כמה את מוכנה להוציא בערך על הטיול? כמה נוסעים? עכשיו מנסיון שלי עדיף לטוס לפראג מבודפשט או הפוך ...כי זו דרך של כ-10 שעות והיא דאי משעממת,לעומת טיסה שהיא כשעה. בבודפשט ובפראג אני יכול לעזור לך למצוא דירת נופש עכשיו לדעתי וזו רק דעתי כי כל אחד יעשה מה שהוא רוצה כדאי לשהות לפחות שבוע בכל עיר...ואם אין לך את כל הזמן הזה אז אני חושב מנסיון שאם רוצים באמת לראות את כל מה שכל עיר יש לה מה להציע וגם לצאת מחוץ לעיר כדאי רק להתמקד בעיר אחת לשבוע עד 10 ימים ולהנות ממנה עד הסוף. סעו תהנו ....

עב

New member
המלצות וגם ההיפך

פראג - עיר יפה אבל מלכודת תיירים משומנת. נסענו לשם לפני 3-4 שנים בתחילת חודש יוני וזאת היתה חוויה לא נעימה שאני משתדלת להדחיק. העיר היתה צפופה ועמוסה אפילו בחצות! שדדו אותנו בחשמלית והצטרפנו לסטטיסטיקה העגומה של כייסי ושודדי התיירים בעיר זאת. יש משהו מרגיז בכך שהצ'כים לא עושים דבר בקשר לזה, אבל מצד שני הם עם שלא עושה דבר ולא משנה באיזה נושא. המלון שהובטח שהוא 10 דקות מהמרכז היה 40 דקות מהמרכז בשעות הבוקר. ברגע שיוצאים מפראג הכל משתנה. המחירים צונחים, לא צפוף ואפילו נעים, אותה ארכיטקטורה אבל יותר טבעית וחיה. האוכל מזעזע בכל מקום, הצ'כים עדיין לא יודעים לבשל. הבירה - נהדרת. אני לא ממליצה על מלון אפולון בפראג. רחוק מדי מהמרכז! מעט שקט מצאנו בשיט על הוולטובה. מה לראות בפראג? כיכר העירייה, כיכר ואצלב (שנראית כמו רחוב), המדרחוב שנדמה לי ששמו נה פז'יקופה, גשר קארל, המצודה שהיא מקבץ מוזיאונים, הרובע היהודי "יוזפוב" עם בתי הכנסת המרתקים וכמובן - בית העלמין הישן והמפורסם! מאוד נחמד ללכת קצת לאיבוד בעיר העתיקה במקום לרוץ מאתר לאתר. בודפשט - פחות יפה מפראג! ארכיטקטורה שונה לגמרי, פחות מדהימה. מסיבה זאת אני ממליצה לנסוע קודם לבודפשט ואח"כ לפראג. מה לראות? ישנם אתרי התיירות שהם ה"חובה" (ביננו, שום דבר לא חובה): בית הכנסת הגדול, הפרלמנט, המצודה, תצפית מגבעת גלרט, גשר האריות, הגן העירוני, האי מרגיט, שיט על הדנובה בערב (סוודר!). אני נהניתי מאוד לשוטט ברחוב אנדרשי (הרבה יותר יפה ומעניין מואצי), אהבתי לשבת סתם על ספסל בפארק העירוני (הייתי בסתיו והשלכת היתה נפלאה), התעצבתי ברובע השביעי ששקק חיים יהודים וגם שם סתם הלכתי כדי לראות מה קורה (מנסים לשפץ). ישנו המרכז לחקר השואה שנמצא בתוך בית כנסת ששופץ יפה, אבל גישת התצוגה מרגיזה. האוכל, נו, לא תסבלו שם כמו בצ'כיה. ישנה מסעדה נהדרת בכיכר קלאוזל (מסעדת קאדר?) שקודמי מכיר. אוכל הונגרי ביתי "בלי הנחות" בעיצוב של שנות החמישים. עוד שני מקומות טובים הם ""פור סייל" מול השוק המקורה (עוד אתר תיירות) וגם רובינסון על האגם בפארק (יקר וטעים). אכלתי פעמיים בהילטון, פעם אחת הייתה נפילה ופעם שניה היתה טובה מאוד (השתפרו
)

בודפשט פראג

מחייב כמובן בכל מקום ספר הדרכה מקומי בכל הערים יש מה לראות אבל בודפשט בלילה אין שני לה כמובן לדעתי בשני הערים יש הרבה מה לראות אפשר לנסוע עם הספרים של שיחור הם קטנים ולא תופסים הרבה מקום ומתומצתים נסיעה טובה

טומי*

New member
הייתי לפני כשש שנים בטיול...

משולב של פראג ובודפשט. בתחילה פראג ומשם עם רכבת לבודפשט. לי אישית היה ניסיון טוב בצ'כיה, הם עם נחמד מאוד...גנבים יש בכל מקום. פראג עיר יפיפיה מכניסת אורחים, עם הטאתרון השחור, הרובע היהודי ועם אתרים הסטוריים רבים. מסעדות לא ממש זוכר, לפני שש שנים עדיין הכל היה בזיל הזול. הייתי הולך על בית מלון ברח' הרשי נדמה לי ששמו כפי נקרא הגשר קרל גוסטב. זה מדרחוב חלקי וממש שקט שם. טוב על בודפשט נספר בהזדמנות אחרת.

ממליצה על כרטיס טיסה משולב.

אם את טסה עם החברה הצ'כית או עם החברה ההונגרית, את משלבת את שני היעדים במחיר הכרטיס. נניח שקנית כרטיס בחברה הצ'כית, הטיסה תעבור בכל מקרה דרך פראג. אז את קונה כרטיס תל אביב-בודפסט -תל אביב. והמסלול הוא כזה: תל אביב פראג. ומשם ממשיכה לטיסת קישור לבודפסט. נשארת בבודפסט למספר הימים המבוקש. עולה לטיסה מבודפסת לפראג. מטיילת בפראג את משך הזמן שאת מעוניינת ומשם טסה לישראל. אם את טסה מאלב, את עושה מסלול הפוך. (כלומר תל אביב בודפס ומשם טיסת קישור לפראג. מטיילת בפראג, טסה פראג בודפסט, מטיילת בבודפסט וטסה חזרה בודפסט ישראל). כאמור המחיר בשני המקרים הוא מחיר כרטיס אחד ובדרך כלל מחיר טוב יותר מאשר המעבר ברכבת וכמובן חוסך זמן.

jud1001

New member
תודה לכם חברים..../images/Emo140.gif ../images/Emo41.gif

מקבלת בתודה את כל ההערות וההארות.. כל פיסת מידע עוזרת...

עב

New member
גנבים בכל מקום

כן, יש גנבים בכל מקום והתיירים הם אוכלוסייה פגיעה. השאלה איך מתייחסים לתופעה. כזכור בבודפשט היתה פעם תופעה של "שוטרים" שרוצים "לבדוק" את הכסף הזר והדרכון. המשטרה (האמיתית) נכנסה לפעולה וכיום כמעט אין דברים כאלה. כמו כן בשני הביקורים שלי ראיתי נוכחות מרשימה של שוטרים באתרי התיירות ובמקומות הצפופים כמו סביב קלטי. באיסטנבול תראו שוטרים על כל גג ובכל פינה באזורי התיירות, כי הם יודעים שתיירות זה ענף כלכלי. בפאריס הילהל נתקלה במקרה בו עצרו את הרכבת התחתית כדי לתפוס כייס! באתונה "סידרו" את האיש שלי (לא גנבו אפילו). למחרת הוא ניגש למשטרת התיירות ותוך 3 שעות הושב לו כל כספו! בפראג לוקחים את הגניבות והשוד כמובן מאליו ולא עושים דבר! ועוד משהו על הבדלי פראג - בודפשט: חלק מתחושת הצפיפות של פראג זה בגלל ריכוז האתרים בשטח קטן יחסית. זה נוח להליכה רגלית, אבל הולכים עם המון אנשים. בבודפשט הכל מפוזר יותר, התחבורה הציבורית משהו לא רגיל ואין תחושה מחניקה של צפיפות כפי שהייתה בפראג. בעניין המחירים בפראג, עלי לעדכן את טומי, העיר הזאת יקרה כמו תל אביב וגם יותר מזה.

נילוס1

New member
עוד טיפ....

למה לטוס עם החברה ההונגרית או הצכית? קונים כרטיס באל-על הלוך לבודפשט משם או שטסים בחברה הצכית או ההונגרית לפראג ומפראג שבים ישר לבן-גוריון בטיסה ישירה ואם תקני כרטיס במאלאב תצטרכי לחזור שוב לבודפשט ולחכות שעות בדרך כלל עד חצות לטיסה בחזרה לבן-גוריון כנ"ל אם את עושה את זה הפוך עם החברה הצכית, אני למשל טס לבודפשט בטיסת ערב שיוצאת בערך בשעה שבע בערב ואז אני נוחת בסביבות עשר ואז בסביבות אחת-עשרה אני כבר בתוך העיר,והולך לישון ולמחרת אני קם ולא עייף בטיסות לארץ אני משתדל לקחת טיסת צהריים שיוצאת מבודפשט ומגיעה אחר-הצהריים לבן-גוריון ושוב אני כבר בבית בערב והולך לישון אני מפונק ומחפש את הטיסות הנוחות כי טיסות הלילה משבשות לי גם את היום שלמחרת ובאמצע הלילה לנחות בבן-גוריון ושמשהו אחר גם יחכה לי ושגם הוא לא ישן.... זה שווה אפילו אם הטיסה עולה(לא עולה)יותר יקר.

עב

New member
נחמד הרעיון שלך

רואים שאתה מנוסה. טסתי במאלב, נחתתי בשמונה וחצי בבוקר בבודפשט ולקחתי את הרכב (בימים הראשונים הייתי בסלובקיה). משום מה בחו"ל לא עייפים אף פעם וגם הראש לא כואב... חזרתי גם עם מאלב כי הם יוצאים באחת עשרה וחצי בלילה ואז יש לי יום שלם נוסף. למחרת כמובן שכולם עייפים נ ו ר א. הרעיון שלך נראה לי מוצלח ביותר.

יוליקה

Member
מנהל
פראג - IN -OUT

הייתי בפראג ליום אחד בתחילת דצמבר. טסתי לניו יורק דרך פראג הלוך וחזור בחברת התעופה הצ'כית. זה היה הכי זול לטוס לניו יורק. בדרך חזרה היתה לנו חניית ביניים בפראג למשך יום אחד. קיבלנו מלון די מחוץ לעיר כי זה היה הכי קרוב לשדה התעופה. לקחנו מונית מהמלון לפראג, במחיר היה כלול סיור בכל האתרים התיירותיים בפראג. גם בדצמבר העיר היתה עמוסה בתיירים. זו היתה תקופת חג המולד והכל היה מקושט לכבוד החג והיה קררררר מאד.

נילוס1

New member
אל-על....

תגידו אתם לא יודעים שאל-על טסה כמעט כל יום לבודפשט.... ויש טיסות שיוצאות בבוקר בערך ב-7 וחוזרות משם בצהריים? ויש גם טיסות שיוצאות בסיבות 7 בערב והן חוזרות משם בערך בחצות? תשאלו את הסוכני נסיעות... אל תאמינו לכל מה שהם אומרים לפעמים בגלל שהם מקבלים עמלה של כמה שקלים יותר מהחברה הזרה הם ימכרו לכם אותה וימליצו לכם....אני לא מזלזל במאלב להיפך אני נסעתי איתם והם טובים ועומדים בזמנים אבל טיסה באל-על זה משהו אחר . זה שלנו.

נילוס יש כמה שיקולים

אל תפסול כל כך מהר הצעות של אחרים מבלי לבדוק עלויות. תתפלא אבל ה"קצת יותר יקר" לעיתים משמעותי לאנשים. עבדתי כסוכנת נסיעות שנים אחדות ותן לי את הקרדיט שאני יודעת על מה אני מדברת. תוספת המחיר לכרטיס חד כיווני בין בודפסט ופראג עולה לעיתים כמו הכרטיס המשולב כולו שכולל את כל היעדים. שלא לדבר על זה שאל על גובה תוספת מחיר על "שילוב יעדים", כלומר אם אתה לא חוזר מאותו יעד שאליו יצאת. אז אם כל הכבוד לנוסע המתמיד... יש עוד שיקולים בדרך.

העדפות של טיסות בוקר או ערב

יש הבדל גדול בין נסיעת עסקים ונסיעת תיירות. בנסיעת עסקים אכן עדיף לבחור טיסת הלוך של ערב על מנת לקום רענן ליום עבודה למחרת. (הרוב מעדיפים לצאת בראשון אחה"צ או ערב מסיבה זו להתחיל שבוע עבודה שמתחיל ביום שני). לתייר, שנוסע לפרק זמן מוגבל ולא לעיתים קרובות מדי, עדיפה טיסת בוקר ביציאה, כך שיעמוד לרשותו לפחות חצי יום עם הגעתו, (משיקולי מלון כדאי להגיע בשעת הצהריים ואז ניתן לקבל את החדר מייד). וטיסת ערב או אחה"צ בחזור על מנת לנצל את היום האחרון. (רצוי כמובן לא מאוחרת מדי כי בדרך כלל יש לפנות את החדר כבר בשעות הצהריים ולא כל כך נוח "להסתובב" עד שעת הטיסה מבלי שיש אפשרות לנוח מעט או להתרענן). בשיטה של נילוס, בנסיעה לשבוע, שוהים ביעד 5 ימים, אבל משלמים על 7 לילות.

orlu

New member
גוד 1001 שימי לב עם מאלב חוזרים

בין 3 ל 4 בבוקר לי אישית זה לא מפריע ==אבל== אם אני אוספת מהשדה.....מפריע לאללה יאללה ביי

jud1001

New member
בודפשט..פראג ?..ומה הקשר?..../images/Emo41.gif

אוקי.. אחרי הרבה אינפורמציה חיונית וטובה.. אז ככה : מדובר בביתי ובעלה שהחליטו לנסוע.. כיוונתי אותה לחברי בפורום ההונגרי.. ותוך כדי שיחה גם שלחתי את השאלה לפורום.. להפתעתה זרמה אליה כל האינפורמציה ששלחתם.. " אני אינני מופתעת"..אמרתי.. "יש כאן אנשים שיעזרו בהכונה ובמילה טובה".. הזמנתי אותה גם להצטרף ולקחת חלק בפורום.. תרבות הסבתא והסבא ספוגים בה..

למעלה