חגי?

JohnPaul

New member
חגי?

הסתכלתי היום בגב האלבום של זאפה "Make a Jazz Noise Here", וזה נראה די מבטיח. כדאי?

אלבום מצוין,מעולה.תתפלא אבל זו

ההופעה שאני הכי אוהב של זאפה.יש שם ביג בנד מדהים שמבצע את כל הקטעים באופן מושלם(גם הקטעים משנות השישים והשבעים).ההופעה דה בסט בנד בכלל וזו בפרט היא ההוכחה הניצחת שההרכבים של זאפה משנות השישים והשבעים(אמהות ההמצאה והאמהות),לא היו בהכרח ההרכבים הכיטובים שלו.זו ההופעה על טהרת הג'אז וההאוונגרד וגם קצת אלמנטים של ריו -100 אחוז הופעה טהורה ללא עריכה. וזה פשוט מדהים רמת הנגינה באלבום הזה-זאפה שם בכיס הקטן כל הרכב פרוגרסיב שתיקח ואין הוכחה טובה לכך מהאלבום הזה.

JohnPaul

New member
שמעתי קטעים מהאלבום הנ"ל

ואני מסכים עם דבר אחד: הרמה האינסטרומנטלית של הנגנים היא מהגבוהות ששמעתי. עם זאת, הם עושים קצת עוול לשירים ישנים שאני מאוד אוהב, עם החדרת הכלים האלקטרוניים העכשוויים (דאז, כמובן) למוסיקה מעשורים עם טכנולוגיה פחות מפותחת. קצת צובט את הלב לשמוע את קינג קונג ככה... עוד דבר: הקול של זאפה נשמע עייף, שומעים ממנו את הזקנה ואת המחלה, וזה מינוס גדול. אפשר להגיד, לעומת זאת, שאני מעדיף את הקול הזה על הקול שהיה לו בשנות השמונים. מה עם Jazz From Hell?

חבל לדעתי אתה מפספס פה בגדול אך

זו החלטה שלך.אין כמעט שימוש באלקטרוניקה באלבום חבל לך לפספס,אני מתרה בך לשמוע את כולו כמה פעמים ואז לגבש דעה(לא לשמוע חלקים אלא את הכל). לגבי JAZZ FROM HELL - אלבום מצוין,קשה ויצירתי להחריד , אבל , כולו ( למעט הקטע הענק ST ETIENNE -קטע נגינה מדהים בהופעה),אלקטרוני.אלו למעשה קטעי ג'אז-קלאסי שזאפה כתב ומנגן את כולם ב- SYNCLAVIER -שזה כידוע לך קטעים אלקטרוניים שאתה כנראה לא אוהב. תשמע שווה לך לשמוע אבל אני מזהיר אותך אלבום קשה מאוד ויצירתי להחריד (כידוע לך היה מועמד ל-7 פרסי גראמי על חדשנות וגאונות שזאפה סירב לקבל כי לדעתו זהו היה טקס מטופש).

JohnPaul

New member
אני לא החלטתי שום דבר

אני יכול להסתדר עם זה, פשוט מבחינתי הביצועים המאוחרים לא עומדים בשורה אחד עם המקוריים/ישנים. שמעתי קמצוץ מ-Jazz From Hell, אם אני לא טועה G-Spot Tornado, ואהבתי. אני רק רוצה להבהיר שלא אמרתי שאני לא אוהב אלקטרוניקה, אלא דברים מסויימים.

ועוד משהו-אני כלל לא חושב ששומעים

מזאפה את הזקנה,כידוע לך זאפה מת ב-93 וההופעה הנ"ל היא מ-88 .לא יודע אני ממש לא הבחנתי בכך,מה גם שלרוב לא הוא שר כידוע לך.

ויש לי עוד המלצה חמה בשבילך

מכיוון שאתה אוהב פרוג ואוהב את זאפה אני ממליץ לך על אלבום פשוט מדהים. אלבום יפה,חכם,אינטלגנטי,מרובה בהשפעות ובמיוחד השפעות זאפיות. אני מדבר על האלבום PHISH-LOWN BOW - תשמע הלהקה הזו זה פשוט משהו מדהים שאותי אישית מפיל,אני לא מפסיק לשמוע אותם. מומלץ בחום-עולה על הרבה הרכבי פרוגרסיב עכשוויים וישנים.

קלוץ123

New member
אני אמשיך להציק לך

עד שתלמד לשתף אינפורמציה (שיש לך בשפע, אין עוררין) בלי לפתוח ריצ'רץ' ולנפנף בסרגל.

קלוץ123

New member
אחלה. הנה השאלות שלי

יש לי הרבה, אבל אני אסתפק בשתיים: 1. למה 65% מההודעות שלך מנסות להעביר את אותו מסר (זאפה ברא את עצמו, אח"כ את היקום, אח"כ ברא אבן שהוא לא יכול להרים, אח"כ הרים אותה, ואח"כ ברא אותי, חגי, כדי שאספר לכם את כל זה)? האם טרם הבנת שהמסר הובן, הוטמע ע"י מי שבחר להטמיע אותו ונדחה ע"י מי שלא? האם אתה מזלזל באינטלגנציה של קוראי הפורום? 2. למה ב-90% מהנסיונות שלך לנמק למה מישהו לא אהב משהו שהמלצת לו, אתה משתמש בטיעון "לא שמעת את זה מספיק"? האם כך גם אתה למדת לאהוב כל דבר שאתה אוהב? האם אתה מזלזל בכושר השיפוט של קוראי הפורום?

וינסנטי

New member
חגי..

בתשובה האחרונה שלך הגדרת את עצמך כזיין שכל מדרגה ראשונה. סה"כ העירו לך שאתה קצת "דלוק" על זאפה ומגזים קצת בתגובות שלך, לא צריך להתלהב, להתלהם, ובטח שלא לרדת לפסים כאלה.

סליחה אבל אם לא שמת לב

מישהו פה שאל אותי שאלה לגבי דיסק מסוים של זאפה ועניתי לו. זו לא סיבה לרדת לפסים אישיים,לא חייב בכל ת'רד להכניס עינינים אישיים. זה פורום על מוסיקה ולא על פלצנות. אני מאוד אוהב לשמוע את זאפה-מצטער זה לא חטא,אני גם חושב שהוא הכי ענק בעולם מצטער גם זה לא חטא-זו זכותי כל אחד מגיב פה על מה שהוא אוהב. חוץ מזה לא הגדרתי את עצמי כזיין שכל אלא את הבחור הצעיר שבחר בשם שכנראה הולם את אופיו. לא כל פעם שאני מזכיר את זאפה צריכים להיות כמה פלצני פורום שמגיבים אישית ,מצטער. אני לא חושב שאני מגזים בתגובות שלי,אני אף פעם לא יורד לפסים אישיים סתם ככה כי מישהו אמר משהו שלא נראה לי.

קלוץ123

New member
אולי עצה?

חבר שלי, דני יוסיפוביץ', זה בן אדם עם הערכה עצמית מאד נמוכה. הוא כותב בפורום בישול מרק פטריות כדי לטפח ולחזק את האגו. הוא נהנה לטפח את הרושם שיש לו ידע כביר בבישול (הוא מזכיר הרבה פעמים שיש לו 4000 ספרי בישול בבית), ושהוא אנין טעם. הוא גולש בפורום שהגיל הממוצע בו הוא חצי משלו ומלא באנשים שעדיין לא הכינו מרק עם פטריות שהן לא שמפיניון. הוא לא משתתף בפורום בשלנים פסיכדליים, כי ליד השפים הכבדים שיש שם אין לו מה למכור. אני קצת מרחם עליו, אבל מה שלא ניסיתי להסביר לו ולהגיד לו רק הוציא ממנו מרירות וארסיות ואטימות. כנראה שאני לא הבן אדם המתאים להסביר לו את זה. אם יש לך רעיון, אני אשמח לשמוע.

קלוץ123

New member
אגב, חגי

אני מקווה שברור לך שלא דיברתי עליך דיברתי על ברייטמן
(ועכשיו ללבוש את המצנפת וללכת לישון
)

סליחה אבל אני לא מבין מה קשור

ברייטמן לת'רד הזה.סליחה אני לא סניגור של ברייטמן אבל אני חושב שהצורה שבה יורדים עליו על כל דבר היא לא לעניין,מצטער. ברייטמן עשה דבר חשוב לרוק המתקדם בישראל לדעתי וזה להביא אותו לתודעה להרבה יותר אנשים(שאולי אני ואתה לא שייכים אליהם). ולעיניינינו,אני לא מבין למה בכל פעם שאני מזכיר את זאפה מישהו מגיב אליי בצורה לא יפה-גם אם אני חוזר על עצמי,זו זכותי. אני שומע 19 שנה פרוג,פסיכדליה,ישראלי ועוד המון ומבחינתי זאפה עולה על רוב האומנים אז מה.יש כאן אנשים שחולים על יס אז מה כל פעם שהם מזכירים את יס אני ארד עליהם(גם אם אני חושב שהם הגזימו). תשמע,אני אוהב מאוד מוסיקה ונהנה להמליץ לאנשים ולהכיר חומר מאנשים אחרים-ולזה נועד הפורום ולא לעקיצות אישיות וירידות אישיות אני באמת לא מבין מה התכלית בזה ולמה זה טוב. באמת שאין לי רצון לריב פה עם אף אחד זה מיותר לטעמי. ואני מקווה שבזה ניפרד כידידים.

dpascal2

New member
אם היית יודע מי זה קלוץ

כנראה שהיית מדבר בצורה יותר מנומסת.

גם אם הייתי יודע מי זה , זה לא היה

גורם לי לדבר בצורה מנומסת.למה מדובר במאסטר שצריך להשתחוות בפניו גם אם הוא יורד לפסים אישיים בנושא שלא קשור אליו. מה כל פעם שאני מזכיר את זאפה זה עילא לירידות אישיות(גם אם אני מגזים בתוגובותיי לטעמך),מה הקשר בכלל,מישהוא שאל שאלה ועניתי לו זה הכל.

קלוץ123

New member
חגי, לא צריך לדבר אלי בצורה מנומסת

אני קלוץ. אני חושב שהבנת את המסר. אני הולך לישון.

למעלה