חגים ואמונות במ"ת

Gilgam69

New member
חגים ואמונות במ"ת

זוהי הפעם השלישית שאני כותב את ההודעה הזאת ומשום מה מישהו ממנהלי הפורום החליט לקבור לי אותה בפתיל ממש לא רלוונטי. ההודעה היא פתיחת דיון בנושא חדש ולא משהו אחר על כן מגיעה להודעה זו פתיל חדש. תודה רבה למנהלי הפורום. ועכשיו להודעה: האם בעולם שאתם משחקים או מריצים יש חגים? האם לכל אמונה חגים משלה או אולי לכל אל? האם הדמויות מעלות מנחה כזאת או אחרת, או מראות איזשהו פולחן לאל הפטרון שלהן גם אם הן לא כוהנים/ות? האם יש קדושים וקדושים מעונים לאמונות השונות? ובכלל קיומן של אמונות תפלות ואמונות עממיות... רוב העולם העתיק ועולם ימי הביניים סבב בצורה מאסיבית סביב חיי הדת. בימי הביניים זה קרה בעיקר בגלל כוחה העצום של דת אחת. בעולם העתיק היה נהוג לשאת תפילה או להעלות מנחה לכל מיני אלים גדולים וקטנים כאחד. כשחקנים: כמה הדמויות שלכם מקדישות לחיי האמונה שלהן? כיצד הן חוגגות חגים? ושוב, לא מדובר פה רק בכוהנים, אלא בכל דמות ודמות. כשה"מים: האם יש אצלכם בעולם חגים? כיצד חגים אותם? מה אופי האמונה באל וכיצד סוגדים אותו? סגידה לא בהכרח כולל העלאת קורבן (אנושי או אחר) אלא גם תפילה בוקר, איסור כזה או אחר ועוד דברים רבים. מה דעתכם בנושא?

DDN

New member
נושא כאוב אצלי.

כשחקן, עוד לא יצא לי שממש ישנה לי בקשר לחגים ואלוהיות, זה בגלל שלרוב אני לא משחק אנשי דת. מצד שני, אני יודע שרולנד מאוד יתעניין לדעת מתי החגים, במיוחד כאלה שמתהוללים בהם. כש"מ, תמיד יצא לי להכניס חגים ללוח השנה, אבל לעיתים נדירות יצא לי לכתוב יותר מכמה מילים על אופי החג ועל איך חוגגים אותו. והיות שהעולמות שלי תמיד "התפרקו" מתישהו, והשחקנים שלי נטו לפרוק עול (בפגישה האחרונה ששיהמ"תי, הם גלגלו נגדי גלגולי התקפה. נגדי! לא נגד מפלצות!) לא יצא לי להבליט נושאים כאלה. ובאשר לשרשור - פעם בשבוע אנשים מעלים פה דיונים. הדיונים הם על מנת "להחיות את הפורום". נא לא לקבור דיונים תחת שרשורי שאלות. כל אחד שואל פעם ב. לבויבנד היו כמה שאלות, ששורשרו יחדיו תחת הטופיק הראשי "שאלת דרך אגב". טוב ויפה. ההודעה של גיל לא הייתה שאלה כי אם סקר/פתיחת דיון. נא להימנע מיצירת שרשורים מפלצתיים שהנושאים בהם אינם קשורים ישירות אחד לשני.בתור מנהל פורום, אני מכיר את הרצון "לסדר" את הפורום, ולמנוע כמה שיותר זליגת הודעות לדפים הבאים. בתור משתתף בכמה פורומים, נתקלתי במקומות בהם לא משרשרים ובהם קיימת תופעת "שרשור יתר". אנא אל תהפכו את הפורום לכזה. בסופו של דבר, כשהודעות מתחילות להיקבר תחת הודעות אחרות. אנשים עלולים לחשוב שההודעות שלהם נמחקות, או לאבד הקשר להודעות - דבר שעלול לגרום לאיבוד חברים.

חגים וחגיגות

גם היום, חגים הם דבר מאוד חשוב ומשפיע - אלא אם כן אתה לא מחכה לחופשת הפסח, לא חוגג בסילבסטר, ולא דוחה דברים לאוקטובר בגלל החגים. כדי שתהיה לזה חשיבות בעולם המשחק, זה מצריך קצת עבודה מראש מצד השה"מ - להכין לוח שנה עם חגים ומועדים רלוונטיים. החגים יכולים לכלול תערובת של חגי טבע וחקלאות (חג האביב, חג הקציר וכו') שככל הנראה יהיו העתיקים ביותר, חגים לאומיים (יום הולדותו של המלך, יום העצמאות), חגים דתיים (היום בו האל הגדול נתן לבני האדם את החוק, וכו'), וגם ימי אבל ותענית. מכיוון שמדובר בעולם פנטזייה, האפשרויות רבות ומגוונות אף יותר - ביום שישי ה13 לחודש אולי באמת יש מזל רע לכולם, וביום החג לכבוד מלך הימים והנהרות לחשים שקשורים למים עובדים הרבה יותר טוב.(שיטת הקסם של פנדרגון למשל מתייחסת לנושא הימים הקדושים די בהרחבה). אם כבר מכינים לוח שנה עם תאריכים, אז שווה להשקיע קצת, להפעיל את הדמיון, ולתת לחודשים שמות מעניינים ומקוריי. במקום "החודש העשירי" או "אוקטובר", חודש "התיש הגדול" או משהו כזה. שם החודש יכול להיות אף הוא בעל משמעות מיוחדת. אה, ותחילת השנה תלוייה גם היא בסיבות דתיות, תרבותיות או מסורתיות. היא יכולה להתחיל בעונת הקציר (סוף הקיץ), בתחילת האביב, באחד מימי השוויון בין אורך היום והלילה או אפילו בחג לאומי כמו יום העצמאות או יום יסוד העיר הראשונה או משהו כזה. השנים עצמן יספרו החל ממאורע חשוב כלשהו - יסוד העיר (כמו ברומא העתיקה), לידת האל (נצרות), מאורע חשוב בחיי מנהיג דתי (האסלאם - אנחנו כעת בשנת 1381 להיג'רה - בריחת מוחמד ממכה למדינה, אם אני לא טועה), בריאת העולם (כמו ביהדות), אסון גדול (החורבן הגדול בקרין) או כל "נקודת התחלה" חשובה אחרת. ראש השנה לרוב הוא החג החשוב ביותר, ויתאפיין בכמה ימים של חגיגות, סעודות ואפילו הילולות משונות (וכמובן, טקסים דתיים).

למעלה