חגים בארה"ב

avigimel

New member
חגים בארה"ב

שלום, רציתי לדעת איך מקובל בארה"ב (במקומות עבודה, בלימודים וכו´): בחגים יהודים מקובל שהיהודים לא מגיעים לעבודה? זה נחשב יום חופש? איזה חגים יהודים לגיטימי לא לבוא בהם לעבודה?

אז ככה...

למרות מה ששמעת, ארה"ב זו מדינה נוצרית. החל מהחגים וכלה בקישוטי הXMAS שתקועים לך בכל פינה (יש משהו נחמד בנוריות הקטנות, האדום והירוק בכל מקום, השלג... אוירה של חג!) בד"כ מקומות עבודה יתנו לך מספר ימים של "PERSONAL HOLIDAYS", שאתה יכול לנצל כרצונך. אתה יכול לחגוג מצידם גם את הDIWALI. הבעיה היא בד"כ לסטודנטים - הלימודים ממשיכים כסדרם ביום כיפור וכיו"ב.

Yaniv-DC

New member
כן, באיזו מדינה בדיוק?

לפי מה שאני מכיר, לתלמידים מותר לקחת חופש, שהוא יום אחד. שאר התלמידים - לומדים כרגיל. מקומות עבודה עובדים רגיל. אוניברסיטאות כנ"ל.

נו טוב, ניו יורק זה כמו 100 שערים..

ואם אתה ממש לחוץ על צום גדליה וכאלה, אתה תמיד יכול ללמוד ב-YESHIVA UNIVERSITY

הסבר מצוין ../images/Emo45.gif

ואני אכן לומדת בניו יורק. אלסקה טיפה רחוק לי
על צום גדליה אני מוותרת (זה נשמע לי מסוכן לי לגוף)
אבל זה נורא נחמד שמקבלים חופש בראש השנה וכיפור, וכל מי ששילם מיליונים לבית ספר פרטי ממשיך ללמוד

shaffavi

New member
כי אתה מכיר את מרילנד...

ותפוזינה בתפוח (יכול להיות?) לומדת בתפוח הגדול שהיא מדינת ניו יורק ואולי גם בעיר ניו יורק עצמה. לפי ידידה שלי שהיא מורה ב-public school בעיר ניו יורק, יש כאן חופש רישמי לכל התלמידים בראש השנה וביום כיפור. בנוסף, לדבריה, פסח בדרך כלל יוצא בסביבות חופשת האביב הרישמית. להערכתה הסידור (ראש השנה ויום כיפור) הוא כזה כי פשוט מינהלת בתי הספר של העיר ניו יורק לא יכולה למצוא מספר כה גדול של מורים מחליפים לשני חגים אלה, בהם רוב גדול של המורים היהודים לא מוכנים לעבוד. אני מקווה שברור שמדובר ב-public schools כי נראה (לי) שבתי ספר יהודים יהיו בטוח בחופש בחגים. ורק נשאר לדעת איפה תפוזינה לומדת, בסוף זה עוד יהיה באלסקה... אני והניחושים שלי...

shaffavi

New member
אופס, כשהתחלתי לכתוב את ההודעה

הקודמת הייתה שם רק ההודעה של יניב. ואז צילצל הטלפון... טוב, נכון, אני גם כותב לאט... יום טוב|זבנג|

Yaniv-DC

New member
יתרונותיו של מנהל פורום...

אחחח... מה שתיארת קורה לי כל כך, אבל כל כך הרבה פעמים
היתרון - אני אץ לי רץ לי לאדמין, מוחק וכותב מחדש
מי אמר שלא שווה להיות מנהל פורום?

תלוי בגמישות מקום העבודה

וכמובן בסוג העבודה ובכמות היהודים. אין אף חג יהודי שממש מוכר כאן באופן פורמלי, אבל החגים שהם מכירים הם ראש השנה, יום כיפור, חנוכה ופסח. אני אישית סיכמתי עם מקום העבודה שאני לא אהיה ביום כיפור, ראש השנה, יומיים בפסח (ערב חג ויום החג) ויום הזיכרון, ולא עשו לי בעיות, אבל מומלץ לשאול או לסכם מראש עם מקום העבודה ולתאם את התאריכים מראש.

למעלה