חגיגת יום הולדת סטייל ארגנטינה

חנהפ

Active member
השולחן ערוך בצבעים הרלוונטים ולכל סועד "שקית יום הולדת" עם אלפחורס
על השולחן: סלסה עגבניות


2 עגבניות עסיסיות- חתוכות לקוביות קטנות

כ-1 כף בצל סגול קצוץ דק
פלפל הלפניו קצוץ דק- לפי הטעם
1 שן שום קטנה קצוצה
1-2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 כפית מיץ ליים או לימון
מלח ופלפל גרוס טרי
מערבבים הכל יחד- טועמים ומתקנים תיבול.
מכסים ונותנים לעמוד בצד לספיגת טעמים
וצ'ימיצ'ורי

רכיבים:

חופן גדול של עלי פטרוזיליה
1 בצל סגול קטן
חצי פלפל אדום בינוני
4-3 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס + 2 כפות שמן זית (לכיסוי הירק)
2 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
קוצצים הכל במעבד מזון, נשמר עד שבוע במקרר


אלה הסלטים הכי רלוונטים מבחינתי לקונספט

באשר לבשרים:

הפעם ניסיתי נתח די חדש במטבחי - דנוור קאט.

אנטרקוט, סינטה ואפילו פילה, כבודם במקומם מונח, אבל הדנוור קאט

הוא סטייק עסיסי וטעים ברמות אחרות, משוייש כמו שתמיד רציתם!

לחובבי הבשר שבנינו אתם חייבים לנסות, אחרי שתטעמו לא תוכלו לאכול סטייק אחר!

הדנוור קאט הוא נתח מאיזור הכתף (Chuck Roll),

מעל הרגליים הקדמיות וקצת לפני הצוואר – אחד מהאזורים שעובדים הכי קשה בפרה.

הוא קל להכנה ויחסית לא יקר.

קניתי נתח שלם במשקל 1.3 ותכננתי פשוט לטגן היטב במחבת.

בעקרון בשר טוב לא צריך הרבה כדי להפוך למנה מצוינת, צליה/טיגון לדרגת העשיה הרצויה,

פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס.

לאחר שטיגנתי את הנתח כ- 7-8 דקות מכל צד, הוצאתי לקרש החיתוך, המתנתי כ- 10 דקות ופרסתי

הבנתי שהפרוסות עשויות פחות מידיי לטעמם של הסועדים,

היות והתנור כבר היה חם, פשוט הכנסתי לתנור

בחום 210 מעלות ל- 10 דקות, לא היה צריך יותר, הפרוסות נחטפו עד האחרונה.
הנתח השני מוכר יותר אצלי - שפיץ שייטל קניתי ממנו כמה פרוסות עבות

בתכנון היה לטגן היטב, לקרר מעט ולפרוס לפרוסות דקות, מתקבלים סטייקים קטנים


במרינדה מתקתקה

חשבתי שצריך גם פרגיות (1.5 ק"ג) אותן תיבלתי בתערובת תבלינים:

2 כפיות גריל עוף




1 כפית פפריקה מתוקה


1 כפית שום גבישי

1/2 כפית כורכום

1 כפית כמון

1 כפית חוואיג' תימני

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

2-3 כפות שמן

לתוספות התוספות שנבחרו היו קלחי תירס, אמפנדות במילוי בשר טבעות בצל וצ'יפס

והקינוחים

מסתבר שאחת העוגות הפופולאריות במטבח הארגנטינאי היא צ'וקוטורטה

עוגת בסקויטים שוקו מורטבים בקפה וקרם טעים מקצפת וריבת חלב בין הרבה שכבות

הכי יפה להכין בתבנית ריבוע או מלבן, כדי לקבל הרבה עוגה הכנתי בתבנית 26 עגולה

ובשכבה העליונה יצקתי גנאש שוקולד מריר.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_3500.jpg
    IMG_3500.jpg
    KB 183 · צפיות: 3
  • פירות.jpg
    פירות.jpg
    KB 150.7 · צפיות: 3
  • IMG_3545.jpg
    IMG_3545.jpg
    KB 178.4 · צפיות: 3
  • A20FA18A-D11A-4A5E-B250-0C69B1654437.jpg
    A20FA18A-D11A-4A5E-B250-0C69B1654437.jpg
    KB 205.5 · צפיות: 3
  • עוגה.jpg
    עוגה.jpg
    KB 196.8 · צפיות: 4
  • IMG_3539.jpg
    IMG_3539.jpg
    KB 64.1 · צפיות: 4
  • IMG_3541.jpg
    IMG_3541.jpg
    KB 33.3 · צפיות: 3
  • שולחן23.jpg
    שולחן23.jpg
    KB 33.1 · צפיות: 3
  • IMG_3511.jpg
    IMG_3511.jpg
    KB 141.2 · צפיות: 2
נערך לאחרונה ב:

חנהפ

Active member
YYY משהו משהו. איך קוראים לדנוור קאט בעברית?
תיהנו ותזכו לחגוג עוד הרבה שמחות ביחד.
תודה על הברכות. אני לא יודעת על שם בעברית, מהקצב ביקשתי דנוור קאט והוא כבר ידע מה לתת ( זה סוג חיתוך שונה מהחיתוך שנהוג הדנבר קאט מגיע מאיזור הכתף (Chuck Roll), מעל הרגליים הקדמיות וקצת לפני הצוואר – אחד מהאזורים שעובדים הכי קשה בפרה.
 
למעלה