חגיגת השפה העברית

חגיגת השפה העברית

ביד בן צבי בשבוע הבא ייתקיימו אירועים שונים בנושא השפה העברית - בספרות, בשירה, בסלנג ועוד כל הפרטים כאן מי שמעוניין בכרטיסים, אטרקטיביים במיוחד מוזמן לפנות במסר אישי לאפרתקומי

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gifתודה על העדכון. הנושא ישקל!

ואם כבר אנו מציעים תעסוקה לשעות הפנאי: מחר ומחרתיים תתקיים צעדת הגלבוע הבינלאומית: 20 ק"מ בכל יום (אפשר לבוא רק ליום אחד) (נראה את האירוסים פורחים). פרטים כאן: http://www.hagilboa.org.il/25041/צעדת_הגלבוע המחיר 30 ש"ח ליום אחד ו-50 ש"ח ליומיים. מי שמוכן כמוני לקרוא תיגר על מזג האוויר הגשום והקר- מוזמן.

../images/Emo207.gif יום עיון - בחינם

הזמנה ליום עיון שיתקיים ביום שלישי כ"ב בניסן תשס"ז (10.4.07) במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין רח' מעגל בית המדרש 7, בית הכרם, ירושלים באולם התרבות (בניין א') 9.30-9.00 התכנסות וכיבוד קל 10.00-9.45 ברכות – ד"ר אנה רוסו, ראש המכללה, ועדנה לאודן, יו"ר איל"ש 11.30-10.00 מושב ראשון מאיה פרוכטמן "וְכָל מַעֲשֶׂהָ שָׁרִיר וְקַיָּם" - לשון מקרא, לשון חז"ל ובחירה סגנונית בספרות העברית בת ימינו רבקה (ריקי) בליבוים לשון רבנית? לשון חכמים? מילות הסיבה כסמן סגנוני בלשונו של עגנון עליזה רישביץ "מילות קיום" במעמד אטריבוטיבי בסינטגמת סמיכות 12.00-11.30 הפסקה וכיבוד קל 13.30-12.00 מושב שני קרן דובנוב "כבר" שאינה מילת זמן בספרות העברית בראשית המאה העשרים מקסים אוסצקי הסביבה הלקסיקלית של הדטיב החוזר לנושא בכתיבתו של ס' יזהר חגי רוגני 'בָּרוּךְ אַפָּם כִּי עַז': על תחבולות רטוריות בשירתו הפוליטית של אורי צבי גרינברג 14.30-13.30 הפסקת צהריים 16.45-14.30 מושב שלישי אתנחתא מוזיקלית: קרן דובנוב שרה ומנגנת טלי בר על משפטים מבוקעים בעברית בת זמננו דורון רובינשטיין אל תקרי רמב"ן כ"א רמבמ"ן פכים מעבודת מפעל המילון ההיסטורי רות אלמגור-רמון הפרסומת המשודרת ותקינות הלשון: כפיפה אחת או כיפוף האחת? מארגנת יום העיון: רות בורשטיין. נשמח לראותכם. הכניסה בלא תשלום. המארגנים: איל"ש , כתב העת חלקת לשון ומכללת דוד ילין

וזה הפיל אותי לקרשים:

"מילות קיום" במעמד אטריבוטיבי בסינטגמת סמיכות אוי כמה שזה חזק!!! ישר בבטן!!! סינטגמת סמיכות!!! אני הייתי בטוח שסינטגמה זו כיכר באתונה מישו יוכל להסביר לי את המשפט למעלה?

גנגי

New member
יש כאן רמיזה מובלעת

לנחיצותו של קורס בתרגום, ויפה שעה אחת קודם.

את הפדיחה הזו כבר עשיתי בסמינר אורנ

ים יש לי תיאוריה שכותרת פלצנית מחפה על תוכן דל.....

מוגג, השבת יצתה לה כבר

גנגי - מה אמרו לתמוש, כך שהוא ייזהר בעתיד גם בצוננין?

לא אמרו לי - אני אמרתי

בהרצאה שכותרתה היתה פלצנית בערך כמו זו, פתחתי את פי וטענתי שההרצאההזו היתה "בגדי המלך החדשים". בקיצור, תקפתי חוקרת אקדמאית מכובדת במוסד אקדמי, בסגנון שאינו בדיוק מקובל שם. את הפרטים וההתרשמות החיצונית תשמע כאמור מגנגי ומוגג. ואני שמח על כך שגנגי החלה שומרת שבת.

גנגי

New member
למה אתה משמיץ אותי?

למה לקרוא לי "גנגי החלה"? תדבייש. אני הייתי עסוקה, בתור חלה של שבת. ככה זה. טוב לך?

shellyland

New member
בדיחת קרש

(נא לקרוא במבטא רוסי): שלוש לחמניות יושבות על המדף בסופר. אומרת אחת לשנייה, בהצביעה על השלישית "נכון שהיא נראית רע?" עונה השלישית: "אני חלה".

shellyland

New member
יוווו - נשמע שווה בטירוף!!!!!

נכון תתן לנו תזכורת קצת לפני מועד האירוע, עבור אלה מאיתנו שהזכרון זה לא הצד החזק שלהם?

למעלה