חגיגת בורים

kfir2222

New member
חגיגת בורים

התחזית אמרה שבו בבית עם כוס תה אבל אחרי שבועיים ללא דייג גם בשלג הייתי יוצא! הגענו בשעה 01:00 לים גלי מאוד, הכנו ריסוס והתחלנו לדוג , הציוד מקל בוס 7 מטר חוט ראשי 0.25 חוט לקרס 0.2 וקרס 10. בכל שעות הלילה יצאו הרבה סרגוסים אבל קטנים יחסית שרובם שוחררו . כשעלה האור התחילו הבורים לשתף פעולה בניגוד למה שקרה בחודשים האחרונים בהם הבורים נתפסו רק בשעות הלילה. הגדולים טוגנו לארוחת שישי היה טעים! הקטנים ישמרו לגומבר רעב...

tosti

New member
יפה:}

אני הכלתי עם חברים לפארק דיג מסוים{לא נזכיר שמות:} והוצאתי בורי של 5 קילו.. ההיתי בשוק ועד שהצלחתי להרים אותו מהזימים הוא החליק לי ונקרא החוט:{ יופי של דגים:}

וואלה . 5 קילו ,לא פחות מה ?

מעניין מה אוכלים הבורים בבריכות הסודיות של פורום דייג תפוז ? גודלים ממש בקצב מסחרר .

kfir2222

New member
קצת יותר בערך 6-7 קילו

הבורים נתפסו בכיוון הים, היום בערב נתפסה גם כמות יפה של בורים יותר גדולים!

tosti

New member
אולי אתה חושב שהגזמתי:} אבל גם אני

ההיתי בשוק. אני חשבתי שזה פחות אבל כמה אמרו לי שנראה להם שזה חמישה קילו. נשבע לך, היה אחד ענק! והם גדלים כי אף אחד כמעט לא תופס אותם שם. ואם אתה רוצה אני יכול לתת לך את השם זה לא סוד, פשוט לא רציתי שתגידו פרסומת.

Hezi B

New member
אז בבקשה בלי פרסומות... בוא ספר לנו על איזו

בריכה אתה מדבר... היכן ? האם בתשלום ? האם רק בורים או שמא מושטים וקרפיונים ובורים זה רק במקרה ?

tosti

New member
הפארק נמצא במעיין צבי

בבריכות דייג. מקום מסודר יחסית אבל צפוף מאד בשבתות וחגים[ עדיף לבוא במזג אוויר ככה,לדייג או שהתחזית אומרת שיהיה גשם ואין כי אז אין שם אנשים כמעט} בבריכה יש ממה שאני יודע בעיקר קרפיונים קצת מושטים וראיתי שמישהו תפס כסיף אחד. הברוים זה במקרה ולא במקרה כי הבצק שהכנתי היה לבורים אבל נפסו עליו עוד דגים...

תשמע ,אתה מתאר תפיסה של בורי 5 קילו

באופן מקוצר מאד וחוסך מילים , וגם זה כתגובה לדוח של מישהו אחר .אתה לא מתאר כלום ,לא מפרט כלום , וגם את המעט הזה תחמת לחצי משפט . מה ציפית בדיוק , שנמחא לך כפיים ? ולכן ,מה לעשות , התגובה שלך מעוררת אצלי ספקות .

tosti

New member
אני מתאר את זה קצר

כי אני לא חושב שצריך לתת ד"וח על תפיסה כזו,בעיקר שהדג לא יצא מהמים אלה רק לכמה שניות. מה אני יכול לספר? שישבתי כמה שעות בלי תפיסות עד שהוא נתפס? היה ציוד של רולר מעפן וישן שקיבלתי, קרסים 6,מצוף רגיל של בוס, ובצק של קמח מים. זה הכל. ולא,לא ציפיתי שתמחאו לי כפיים

לא צריך לתת דוח בכלל ,זה לא תנאי , אבל אם כבר

כתבת על זה , הייתה נותן כמה מישפטים כדי שיבינו לפחות מה קרה שם , איפה דגת ,באיזו שיטה , וכו" , ולא יצטרכו לחיות בניחושים ולחלוב פרטים . אם כבר כתבת , אז עד הסוף , ולא כבדרך אגב . תפיסת בורי 5 קילו לא בא כל יום , ואם כבר החלטת לכתוב , אז תשתף בכל החוויה.

tosti

New member
אז בשביל כל מי שרוצה לדעת:

הכלתי, ביום שבת לפארק דיג כשאני יודע מפעם קודמת שיש שם בורים אבל אף אחד לא תופס. ניסיתי כמה זמן לתפוס אותם עם פיתה ואחרי שראיתי שלא הולך הכנתי בצק מקמח רגיל וקצת מים מהבריכה שם.אפשר לקנות שם בצק אבל הוא לא טוב לבורים{בצק עם תולעים וכל מיני}. אחרי כמה קרפיונים שבאו על הבצק החדש, עברתי מקום לכיוון מרכז הבריכה. אחרי בערך חצי שעה בלי נגיע המצוף מתחיל לרוץ ואני מצלך ומרגיש את החכה מתקפלת. בהתחלה לפי הכוח והגודל הייתי בטוח שמדובר בספמנון גדול,אבל אחרי שראיתי את הזנב ואת הפנים של הדג הבנתי שסוף סוף נתפס בורי. הלכתי מהר לגדה נמוכה של הבריכה{הייתי על גשר מל המים} כשאני נזהר לא להסתבך בחלים. עוד אחד שישב לידי רץ לעזור לי וכשאני קרב את הדג לקצה הוא מרים מהזימים. כשהוא הרים את הדג הדג החליק לו והקרס התשחרר מהפה. עוד ניסיון לתפוס את הדג בידים אבל אבוד:{ הדג ברח. כשאני מבואס עד השמיים על התמונה שהיתה יכולה להיות{אני משחרר שם את כל הדגים} אני מנסה לחזור על תפיסה כזו עוד שעה וחצי אבל כלום. אז בסך הכל: 8קרפיונים ספמנון אחד ובורי ענק:} הציוד:} רולר שעליו הרכבתי{על החוט} מצוף וחצי מטר מתחתיו שני קרסים מספר 6. הבצק היה לא דביק מידי ולא יבש מידי. אין מידות מדויקות.

תודה .

לגבי המשקל שציינת , אני בספק רב , הייתי מתפשר איתך על חצי מזה , פשוט לא נראה לי סביר שדג של 5 קילו לא יתן מלחמה רצינית כזו עד שהחוט יקרע , או הקרס יתלש לו מהשפה . אם זה היה 5 קילו , לא היתי מצליח להביא אותו לגדה מבלי שמשהו בדרך ינזק , אתה מצליח לקלוט איזה התנגדות דג ל 5 קילו מסוגל לייצר ? בורים של 5 קילו גם בשווקים נדיר לראות .

tosti

New member
תראה, לא היה לי מד משקל אבל זה היה דג ענק:}

והחוט היה 30-35 ככה שמי יודע...:}

shragam

New member
טוב שהדודה גרמה לך לצאת לים ולהנות כך

מבחר מכובד של בורים

למעלה