חגיגות המימונה בגן

ליידי10

New member
חגיגות המימונה בגן

חג שמח. מקווה שהסדר עבר בצורה טובה ושכולם נהנו. ועכשיו לעבודה- ביום חמישי אנחנו עובדים מהבוקר וכיוון שיהיה זה יום המימונה חשבתי לעשות בגן יום שכולו חגיגות המומונה, יש לנו יום ארוך שמתחיל בבוקר ומסתיים בארבע וחצי כך שיהיה זמן לעשות דברים רבים. חשבתי שנעשה עם הילדים מופלטות. מלבד זה אין לי רעיונות. אשמח מאוד לקבל מרעיונותיכן הנפלאים. תודה רבה והמשך חג נפלא עם המון מצות.

אלהלה

New member
סליחה אבל....

מימונה זה חג של עדה אחת, שילדים מהעדה הזו חוגגים בטח עם ההורים שלהם בבית, מה לנו ולזה? ולא שיש לי משהו נגד אבל ... יש עוד חגים של עוד עדות את חוגגת גם אותם? נראה לי שאפשר לעשות מופלטות בלי קשר למימונה ובעניין חגיגה אולי אם יש לכם ילדים ממוצא מרוקאי שיבואו ההורים שיראו את התלבושות, את שאר המאכלים ויספרו על החג
הסייעת שלי מרוקאית ואצלנו בגן אוכלים מופלטות בלי קשר למימונה
בכל מקרה שיהיה לך חג שמח

ליידי10

New member
המימונה

אלה אני מבינה את כוונתך אבל לא ממש מסכימה. נכון שהמימונה הינו חג של עדה אחת אך כיום אני בטוחה כי תסכימי איתי שהדבר הפך לאירוע חברתי ורב תרבותי. אומנם המרוקאים חוגגים את החג אך רובנו מתארחים ומבלים איתם. יתרה מכך- יש יום חופש ביום חמישי, יום חמישי הינו יום המימונה בלבד ועדיין יום החופש הינו כללי. אני רוצה לחגוג אותו בגן כי זה משהו מיוחד לדעתי ובגלל שאין אצלי הרבה ילדים ממשפחות מרוקאיות יהיה נחמד לחשוף אותם למשהו שונה. אני משתדלת להזכיר כל חג, בעיקר אם יש לי ילדים שאינם יהודים אנו מזכירים גם את החגים שלהם. אני לא מלמדת על החגים וגם לא אתחילללמד על מנהגי המרוקאים רק חשבתי לעשות מופלטות, אהבתי את הרעיון של התלבושות ואולי אמצא מישהו מרוקאי שיבוא ויספר קצת על החג. נראה לי מספיק. תודה רבה והמשך חג שמח וחופש מהנה.

ניסנמה

New member
זה לא יום חופש כללי, בעלי חוזר

לעבודה, כך גם חברותי ואמי, ממונה זה יום בחירה כמו 1 במאי.

למעלה