חגיגה -

פלורנס1

New member
חגיגה -

לפני כמה חודשים למדנו ריקוד בשם חגיגה אם איני טועה של שמוליק גוב ארי ואם אני טועה אשמח לתיקון. לדעתי הריקוד נהדר ופרופר ריקוד עם. אך נוכחתי לדעת שהריקוד אינו נרקד בחוגים ואף לא נלמד. חבל מאוד שריקוד כזה נפלא אינו נלמד בחוגים, אולי אני חוזרת על דברים שנאמרו בעבר, אך זה מאוד מפריע לי שהמרקידים לא נותנים את ההחלטה בידי הרוקדים להחליט מה טוב, ישנם ריקודים פחות טובים אך בגלל שהם כביכול יוצאים מ"חנות המפעל" הם מצליחים ומדוע ההצלחה? בגלל שיותר מרקידים מלמדים וביותר חוגים הם נרקדים. יתכן שרוקדים את הריקוד בחוגים שאיני מכירה או באזורים אחרים , אשמח לשמוע: 1. אם רוקדים את הריקוד אם כן היכן? 2. האם הריקוד נלמד בחוגים ובכל אינו נרקד. 3. ידוע לי שיוצר הריקוד אינו שוהה בארץ , האם לדעתכם יש לזה קשר מסוים? תודה להתייחסותכם .

No name for now

New member
חגיגה

למדתי את הריקוד בעת ביקור בחוג של פיל מוס בשיקגו ארה"ב. הריקוד חובר עבור מחנה הריקוד "חגיגה" ע"י שמוליק גוב-ארי, ולכן כנראה הוא מוכר בעיקר לרוקדים בחוג של פיל ובאי המחנה, כיוון שמרבית המבקרים בהם הם רוקדים מחו"ל ומספר מרקידים ומחברי ריקודים מהארץ שמוזמנים ע"י מארגני המחנות, כך שתפוצת הריקוד לארץ תלויה כנראה בעיקר בהם (כך למשל הגיע "ראפ תימני" לארץ, למרות שהתפרסם בארה"ב הרבה לפני שהגיע לארץ). דרך אגב, "חגיגה" הוא לא הריקוד היחיד שלא חובר בארץ ולא נרקד בארץ, אני זוכרת 2 ריקודים שמעולם לא שמעתי עליהם בארץ (יכול להיות שרוקדים אחרים מכירים אותם): שנטי ומשתגעת.

פלורנס יקרה, קצת סדר בבלגן.

פלורנס שלום לך. אין שום קשר, אם היוצר גר בניכר או בארץ. ריקודים טובים, ילמדו בכל מקרה בחוגים, יש לנו עוד יוצרים, שלא גרים בארץ, אך רקודיהם נירקדים כאן, לדוגמא: שלמה בכר, משה אסקיו, ישראל יעקובי, מוריס פרץ, ועוד.. אני כרגע לא מתייחס, לריקוד עליו כתבת, אך ריקוד טוב, או ריקוד פחות טוב, זה אינדידואלי אצל כל אחד, שימת ליבך לריקודים שהם להיטים, אכן נירקדים ברוב ההרקדות, לדוגמא: תקוותינו, מי יתן ואמן, אודה אודה, ועוד... בלי משים, אתם הרוקדים בדרך כלל קובעים,(בדרך עקיפה), אם הריקוד טוב,(להיט)או לא. לדוגמא: אנו המדריכים מלמדים ריקוד מסויים, אם יש התלהבות, אצל הרוקדים,והם אוהבים לרקוד אותו כל שבוע? סביר להניח שהריקוד יחזיק מעמד יותר זמן, קל וחומר אם גם בשאר החוגים רוקדים אותו, ריקוד שלא תאהבו, אתם תצביעו ברגליים במעגל, וככל שהמעגל מתדלדל, כששמים את אותו ריקוד, זהו רמז עבה למדריך, שהריקוד לא ניקלט, ומימלא גם ירד מהר מהרחבות. כך אני נוהג בחוגים שלי, ואני לא כופה ריקודים בכל מחיר, אני זורם עם הרוקדים שלי, מה שטוב להם? טוב גם לי. (למרות שלא תמיד הטעם שלנו זהה),אבל הם אלה שבאים לרקוד ולהנות, אז למה ללכת נגד? המשך יום נעים. יום טוב.

פלורנס1

New member
יום טוב ידידי - אני בעד כל מילה

אך כמו שאתה אומר הרוקדים קובעים בדרך כלל וטוב שאמרת בדרך כלל כי בהמון מקרים הם לא קובעים בכלל ! אם הם לא לומדים את הריקוד ולא רוקדים איך יקבעו את הצלחתו. מי שקובע הוא המרקיד בהמון מקרים מעבר לרוקדים. הריקודים תקוותינו, מי יתן ואמן... שהזכרת נלמדו כמעט בכל החוגים לכן להם ההצלחה גדולה וכאן הייתי אומרת שהרוקדים קבעו את הצלחתם בשיתוף המרקידים. שהמשך יומך יהיה כשמך.

nilll

New member
חגיגה

צודקת.הרוקדים יכולים לקבוע רק אחרי שהמרקידים כבר עשו סלקציה ולא תמיד איכות הרקוד לנגד עיניהם.אכן הרקוד יפה וקצת שונה בנוף הסלסה ורקודים על פי שירי דכאון. הלחן גם של גוב ארי.

הריקוד חגיגה

התפרסם בהשתלמות מישאל מספר 94 ומופיע באתר "רוקדים" בהשתלמויות תחת המספר 213, יש קלטת וידאו ודיסק. מכאן שהסיבה לכך שאינך רואה אותו איננה כי המדריכים לא יכלו להגיע אליו ואם את גם אומרת שהו טוב (נניח שאת צודקת), אז מה נשאר לנו? מה הסיבה שאת לא רואה אותו? אני אספר לך בשקט (כמעט בסוד), ורק תבטיחי שלא תגלי את הסוד לאף אחד. הסכמנו? הנה: "מרוב עצים לא רואים את היער" (זה, כידוע, לא שלי) ואוסיף: גם בעצים עצמם כבר קשה להבחין...

פלורנס1

New member
והם כמובן מוסתרים על ידי עצי הסרק

או איך שתרצו על ידי הכשות העוטף את ה"עצים" היפים והורג אותם במהירות.

נכון שיש "עצי סרק"

אך יש גם המון ריקודים יפים ואפילו שבנויים טוב ונכון מבחינה מוסיקאלית. אלא שהצרה היא שעין האדם, טובה ככל שתיהיה, לא מסוגלת להכיל את כל עצי היער היפים. לא כל שכן אנו, שאמורים לא רק ראות אלא גם ללמוד ולבצע, לא מסוגלים לבלוע כל כך הרבה וכך יוצא שהרבה טוב לא נשאר מכל מה שיש וכשמשהו טוב נשאר הוא על חשבון משהוא טוב אחר... לשם מה?

פלורנס הכרחת אותי ללמוד !!

רצתי למילון ולמדתי את משמעות המילה כשות!!!! אבל תוך כדי קריאת דברייך פתרת לי בעיה נוספת. יתכן שאני יודע מדוע הענף של ריקודי העם נראה כמו שהוא נראה. תורך לרוץ לספר שופטים פרק ט´, 8-16 . האם שם נמצא המענה לבעיותינו? הערה:הדחקתי ודחקתי את המילה הנוראה: סרק, סרק, סרק. ששי

פלורנס1

New member
לששי - כל הכבוד על הפסוקים

ועל המשל היפה שהבאת המתאר יפה ובדיוק למה היתה כוונתי. מקווה שלא זו תהיה המענה. לגבי המילה סרק טוב שהדחקת ודחקת כי יש המון ריקודים יפים שעדיין רואים אותם. ואני מקווה שלא רק למדת את המשמעות המילה כשות אלא שגם תרוץ ללמוד את הריקוד "חגיגה" ואשמח לשמוע את דעתך בנושא. ומקווה שכך יעשו עוד הרבה. ולך ירון אמנם אי אפשר לבלוע יותר מדי ומצוין שמשהו טוב בא על חשבון משהו טוב אחר ולא משהו פחות טוב יבוא על חשבון משהו טוב ! שנמשיך לרקוד ולהנות ממה שיש, בכל זאת יש השקעה ואי אפשר לזלזל. פלורנס

למעלה