חגורת גב... כן/לא ?

yaloner

New member
חגורת גב... כן/לא ?

אחרי התאונה הומלץ לי להתחיל לרכב עם חגורת גב. האמת היא שעוד לפני התאונה כבר חשבתי על זה אבל עכשיו עם החוליות הנודדות שלי זה הרבה יותר אקטואלי. מישהו רוכב או רכב עם חגורת גב ויכול לכתוב אם זה בכלל עוזר, יתרונות/חסרונות, ואם כדאי לקנות ייעודית לדו"ג או שאחת אורטופדית מתחת למעיל תספיק ? חן חן ורב תודות

ransnow

New member
אני רוכב עם אחת

שאני על האופנוע ליותר מסתם רכיבה קצרה ללימודים או לפאב הסמוך.. ממולץ, הנוחות מאוד מורגשת, אם כי די אישית, לוקח מעט זמן להתרגל. משחרר עומסים מהחלק התחתון של עמוד השדרה/מקל. בגדול הפרזה בשימוש, קרי, להיות כל הזמן נון סטופ עם חגורת גב זה לא כ"כ מומלץ, כי זב מנוון את שרירי בטן והגב התחתונים, אזי זה פוגע ביציבה היום יומית, ברם אם אתה לא רוכב כל יום 3 שעות רצוף, אני חושב שזה לא "כ קריטי... מומלץ להשקיע באחת עם מיגוני חוליות לעמוד שידרה.

C O L T

New member
לדעתי - ציוד חובה

יעודית לדו"ג תספק גם הגנה במקרה של נפילה, ויכולה להיות ההבדל בין הליכה לכיסא גלגלים, לתמיד.

dmx_must_fly

New member
חגורת גב אורטופדית מול יעודית

שתיהן נקראות חגורת גב אבל החגורה היעודית לאופנועים היא לא חגורת גב אלא חגורת כליות. במקרה של תאונה החגורה מחזיקה את האברים הפנמיים. היא כמובן גם מגינה על הגב במקרה של מכה ישירה בגב ועוזרת לשמור על שלמות החוליות. חגורת גב אורטופדית שומרת על יציבה נכונה ומונעת לחץ מיותר מהחוליות.

DavidGPZ

New member
רק שאלה

שמעתי שאחד החסרונות של תמיכה לגב זה התלות שבונים ושהשרירים פשוט נחלשים, אתה יודע אם זה נכון? זה אחד הדברים שהחזיקו אותי מלקנות עד היום. -דוד

ransnow

New member
ראה תגובתי למעלה, אך

ללא ספק, זה לא אמור להיות הסיבה לא לקנות.

חובה...אבל מסורבל

אני רוכב כל יום עם חגורה של שבע חוליות..נראה כמו שיריון צב...בהתחלה זה הציק....מהר מאד התרגלתי..והיום אני לא רוכב בלי....על החוליות של החוגרה היעודית נמצאת רשת מטיטניום...שאמורה לשמור על חוסנה של החגורה כך שאין מה להשוות בין החגורה האורטופדית לבין זו המותאמת לדו"ג..זו המותאמת לאופנועים עולה על האורטופדית עשרות מונים בשמירה על הגב של הרוכב....חסרונה זו העלות הגבוהה...והסרבול שאליו מתרגלים אחרי זמן קצר יאללה צא לרכב.....בכיף ..אבל בטוח

ספייק ®

New member
מומלץ למיגון טוב../images/Emo45.gif אבל ...

תנסה לרכב איתה בדיוק אחרי השווארמה של ארוחת הצהריים שעומדת לך עדיין על הסרעפת, והחגורה לוחצת חזק על הכרס
ספייק.

למעלה