חגורת בטן?

דבורי

New member
חגורת בטן?

להזכירכם, אני בהריון שבוע 31. כל ערב הבטן שלי מתחילה לכאוב (מה לעשות, שרירי הבטן שלי לא היו אף פעם מי-יודע-מה). האם מישהי מכן השתמשה בחגורת לתמיכה בבטן בזמן ההריון? אם כן, יש המלצות? איפה משיגים חגורה כזאת?

טל של 4

New member
אז ככה

יש להשיג בסופרפארם זה עולה בערך 150 ש"ח ולא לא השתמשתי. הרופא לא המליץ, הוא אמר שצריכים לתת לשרירים לעבוד אחרת הם עוד יותר מתנוונים. בדיעבד אני מצטערת שלא השתמשתי כי הלך לי הגב בהריון הזה.

nonana

New member
היי דבורי

אני אגיד לך כשאני רציתי לשים הרופא לא המליץ לי ואמר לי שזה מונע משרירי הבטן להתחזק, ובלידה יהיה לי קשה יותר (לא חשוב שלבסוף עברתי קיסרי). אבל כדאי לך קודם כל להתייעץ עם הרופא שלך

שרון123

New member
אני לא יכולה לעבור יום בלי...

גם אני שמעתי שזה לא מומלץ, למרות שבארה"ב מקובל ונפוץ. אבל לפני כחודש הרגשתי לחץ וכובד שממש הכריחו אותי לשכב או לפחות לשבת, אחרי כל עמידה או הליכה קצרה, והחלטתי כן לקנות והיום אני לא מסוגלת לעבור יום בלי זה - אני בטוחה ששרירי הבטן שלי מתחזקים מספיק גם עם החגורה. אני קניתי במדרקייר חגורה שעולה 120 ש"ח ועוד הייתה בהנחה 50% ביחד עם שאר בגדי ההריון. מייד אחרי שניסיתי ללכת איתה יום חזרתי לקנות עוד כמה וכבר לא היה (גם לא בסניפים אחרים), ראיתי גם חגורות הריון בסופר פארם אך הן ניראות ממש רפואיות (כמו בד של תחבושת אלסטית) ועולות כ 350 ש"ח. בבקשה תעדכני אם תימצאי בעוד מקומות (היום אני חייבת לכבס ביד כמעט כל ערב ורק בסופי שבוע במכונה).

anat30g

New member
אפילו לנשים עם "שבר" לא ממליצים

להסתובב עם חגורת בטן במהלך ההריון.... לכן ההמלצה להתייעץ עם רופא זה הדבר הנכון - הוא יגיד לך בהתאם למצבך האישי האם כדאי.... כמו כן - כדאי להתייעץ עם אורטופד או כירופרקט בנושא. ענת

דבורי

New member
תודה על כל התגובות

מחר אני רואה את הרופא שלי, אז אשאל אותו מה דעתו. נראה לי שבכל מקרה אחפש משהו לפחות לשעות הערב - כרגע בערב אני ממש שבר כלי.

יוטל

New member
אפשר לעשות תרגילים לשחרור

הגב. קצת מאוחר לעבוד על שרירי בטן
והקוביות בבטן יחכו לאחר לידה אבל יש תרגילים נהדרים להקלה על כאבי גב. יש יוגה לנשים הרות את יכולה להיכנס לפורום "לידה", אני אנסה לעשות קישור, אני לא יודעת בדיוק איך אז אם זה לא עובד אשמח אם מישהי תעשה ותעזור. יש שם הפניה ליוגה בהריון.

דבורי

New member
תודה, אבל עם הגב דוקא אין בעיה

אני כבר עושה יוגה והגב שלי בדרך-כלל בסדר. הבעיה היא בכל זאת עם הבטן.

כרמית מ.

New member
לי דווקא המליצו

כשדיברתי עם האחות על כאבי הגב, היא שלחה אותי לקנות חגורה כזו, והסתובבתי איתה כבר מחודש רביעי - והיא ממש ממש עזרה לי. אני קניתי ב"גפים" - שזו חנות לציוד עזר רפואי (בחיפה - מול לין/מול תחנה מרכזית).

למעלה