חגורות

frodo1

New member
חגורות

מישהו יודע כמה חגורות יש בנין ג´יטסו ומה צבעם?

frodo1

New member
אני לא לומד בבית ספר

אני לומד במקלט. אני חושב שסדר החגורות אצלי הוא: 1. לבן 2. צהוב 3. כתום 4. ירוק 5. כחול 6. חום 7. אני חושב שאדום 9. שחור

frodo1

New member
מה אני אעשה?

זה מה שיש אז בזה אני מתאמן. חוץ מזה אני לא מכיר עוד מקום בזכרון שאפשר ללמוד בו נין ג´יטסו.

תשובה + הבהרה... ../images/Emo6.gif

פרודו... משעשע שכמוך... אתה לומד בבית-הספר לבודו טאי ג´יצו בשם בוג´ין קאן... dutchman לא התכוון למקום הפיסי של הלימודים... בכל מקרה - לשאלתך: 1) לבן 2) צהוב (קיו 5) 3) כתום (קיו 4) 4) ירוק (קיו 3) 5) כחול (קיו 2) 6) חום (קיו 1) 7) שחור (דאן 1) השלבים הבאים הם דאן 2, דאן 3 וכו´... (החגורה עדיין נשארת שחורה) עד דאן 4 בוחן מדריך בכיר, דאן 5 בוחן האצומי, והדרגות אחרי זה הן ללא מבחן (לשיקול דעתו של האצומי). בודוקה - לתיקונך כרגיל...

budoka

New member
מישהו אמר כחולה? סגולה, סגולה../images/Emo5.gif

...ברוח חוק הספורט.

amir_aikido

New member
תומר - שאלה

דיברתי עם שלמה אתמול ובעקבות זאת עלו לי כמה שאלות: איך אתם מכנים את השיטה שלכם ? אמרתי לשלמה "בוג´ינקאן" - אז הוא ענה לי שמבחינת יפנית המשמעות של השם היא "אולם לאמנויות לחימה" (קאן- מקום, בו - צבאי/לחימה ג´י - אנשים כלומר ביחד - אולם לאנשים שעוסקים בלחימה). והוא תהה האמנם האצומי קרא כך לשיטתו ? אודה לך על תדובתך. אמיר

budoka

New member
ה-"ג´ין" הוא עם קנג´י אחר

"ג´ין" של "קאמי", כלומר רוח או אלוהות (במקרה שלנו, רוח). כלומר, "בוג´ין קאן" משמעו "היכל רוח הלוחם". "בוג´ין קאן" הוא שם ביה"ס שבראשות האצומי סנסיי. שם השיטה הוא בודו טאיג´וטסו.

amir_aikido

New member
ברשותך נמשיך בשאלות

אם כך - מה המשמעות השם, "בודו טאיג´וטסו" ואיך זה מסתדר עם השיטה שלך ? למיטב הבנתי את היפנית, המילה: טאיג´וטסו משמעותה עבודה בידיים ריקות, ואצלכם בשיטה עובדים גם עם כלים (ואפילו יפה עם מותר לי לבקר
) בתודה אמיר

frodo1

New member
ממתי? לא ידוע לי

יודע מה, אני אשאל את המאסטר שלי אם יש חגורה סגולה.

למה לא מספרים לי שום דבר???../images/Emo12.gif

סגולה??? ממתי?? זה במקום כחולה?? (אני עוד מנסה להתרגל לצהובה שקשורה עלי...
) וחוצמזה - מה זה "חוק הספורט"??? איזה ספורט?? חשבתי שמדברים על נינג´יצו
...

budoka

New member
כל אמנויות הלחימה בארץ כלולות בחוק

כספורט, כולל טאי-צ´י. בחוק כתוב שבוגר קורס מדריכים רשאי ללמד תלמידים עד חגורה כחולה, ומעל לזה יש צורך בתעודת מאמן. אם אין חגורה כחולה, אין הגבלה. קפיש?

באין תחבולות ייפול עם....

מה שבטוח - טוב לראות שהערמומיות של הנינג´יצו חייה ובועטת...

frodo1

New member
תודה

לא ידעתי שאני לומד בבית הספר לבודו-טאי-ג´יטסו בשם בוג´ין קאן (אני בכלל לא יודע מה זה ביג´ין קאן ובודו טאי ג´יטסו). יש לי שתי שאלות: 1. מה זה קיו? 2. מה זה אצומי? תודה רבה

tessen

New member
קיו

קיו - 級段 - קשור לנושא שיטות הדירוג באומנוית הלחימה היפניות, בגסות החלוקה מתבצעת לבעלי דרגות דאן (בעיקר חגורות שחורות ומעלה). ובעלי דרגות קיו (רמות שונות של חגורות לבנות) שהם כמובן לא בעלי דאן כלשהו. בעבר החלוקה הייתה חדה לבעלי חגורות שחורות ובעלי חגורות לבנות, ביום בתקופה יותר מודרנית מחלקים את בעלי דרגות הקיו לפי צבעי חגורות עד לחגורה השחורה שממנה מתחילים בדרגות הדאן.

בודוקאן

New member
ועוד באותו נושא

דרגות קיו אלה אכן דרגות "תלמידים", או אלה שהם "חסרי דאן" ונקראים "מודנשה". קיו משמעו "פרק" או "שלב". דאן משמעו "צעד", ובעלי דרגות דאן - יודנשה. אלה דרגות "מומחים" (נניח...), והם מסומנים בחגורה שחורה באופן כללי. פרט לדרגות הכבוד, למשל: דאן 6-7-8 מסומנים בחגורה אדום-לבן, ודאנים 9-10 בחגורה אדומה. בין נושאי דרגות אלו, יש כאלה הממשיכים לחגור שחורה (עמוס גלעד קורא לזה "בגדי עבודה") וחוגרים אדום-לבן או אדום רק באירועים רשמיים. אם שמתם לב, דרגות הקיו הולכות ויורדות, ודאנים הולכים ועולים.

למעלה