חגורות וקבוצות

frodo1

New member
חגורות וקבוצות

אצלי לחגורות אין קשר לקבוצות הלימוד. כולם לומדים עם כולם. מפרידים אותנו רק בגילים. למשל, קבוצת המתקדמים שהמורה שלי מלמד היא מגיל 16 ומעלה, אבל יש שם גם חגורה שחורה וגם כתומה. גם אצלכם זה ככה?

ההודעה הראשונה שלי בפורום היתה

על הנושא הזה. לפני הגיוס למדתי בדוג'ו גדול למדי של טאיקוונדו (מכון סו-כץ בכפר סבא, מקום נהדר ללמוד בו טאיקוונדו מסורתי), שבו היו מספיק תלמידים כדי להפריד בין כיתות וליצור כיתות הומוגניות. כשהגעתי לכמה שיעורי נסיון, ובניהם גם באומנויות שבהם נשארתי - ארניס ובה-גוואה, הופתעתי לראות ש"כולם עם כולם". היום, אני חייב להודות שיש בזה ייתרון אדיר - התלמיד פשוט נשאב במהירות שיא, מאחר וכל מי שמסביבו הוא מורה, ולא רק המורים הרשמיים. כמובן, שצריכה להיות הנכונות ללמוד גם מחבריך לקבוצה, אבל זה תמיד רעיון טוב... האפורי

fusion boy

New member
צודק בהחלט!!!

אני מתאמן בסמבו קרבי בערך שנה ובקבוצה שלי יש אנשים שמתחרים בהיאבקות מקצועית ומתאמנים במשך מספר שנים טובות בסמבו מלבד העובדה שאני מתוסכל מזה שרוב הזמן אני מפסיד להם אני רואה כמה אני לומד מאימון לאימון הבעיה היא בקבוצות שבהם המתחילים הם מיעוט והמורה לא מלמד את הבסיס ולתלמידים המתקדמים יותר אין כוח לעזור לך, למזלי זה לא המקרה שלי... רוי

למעלה