חבר

jdpworld

New member
במידה ורוצים להיות

קטנונים....אז חבר זה למעשה ידיד. איפה שהוא בדרך התבלבלו הפרושים וחבר הפך לחבר וידיד לידיד. אשה לפחות,תמיד היתה כזו. כמו גם, זוטות.

noam weissman

New member
מהו חבר ?

לדעתי (יש אולי שיחלקו עלי): בן/ת זוג הם קודם כל חברים ואחר כך בני זוג. עכשיו נשאלת השאלה מהו חבר ? לדעתי חבר הוא אדם הקרוב אלי בטוב וברע. המוכן לקבל ממני ביקורת רעה או טובה ועדיין לכבד אותי, וגם להפך כמובן. אחד/ת שלא יעלב ממני בגלל פליטת פה ויקבל אותי כמו שאני. חבר הוא אחד שיאמר את האמת גם אם היא לא נעימה. לא פעם שומעים אנשים השואלים "נכון שטעים לך התבשיל שלי?" נראה אותכם עונים לא על שאלה שכזאת. לעומת זאת "מה דעתך על התבשיל שלי" מזמין ביקורת, גם שלילית. בן/ת זוג מעבר לכך שהם קודם כל חברים, הם אמורים להיות האדם הקרוב ביותר אלינו. האחד שהוא המפלט שלנו בטוב וברע. אותו אחד שכשרע לנו יפנקו אותנו וידאגו לנו וכשטוב לנו יהנו ביחד איתנו. המשלים שלנו בטוב וברע. אולי זה נשמע דמיוני וקיים רק באגדות אבל זה מה שאני חושב. אפשר לקשקש עוד ועוד אבל זה בתמצית. בהצלחה לכולם.

חבר

חבר הוא האדם הקרוב אלינו ביותר וכאשר אנו זקוקים הוא שם בשבילינו

romiki

New member
איפה שהו קראתי פה קודם באחד

השרשורים חבר הוא אחד שיודע עלייך הכל, ועדיין נשאר חבר שלך ועוד משהו שהיה רשום שם חבר זה אחד שנמצא כשטוב לך, כשרע לך הוא ממילא יהיה שם ויסלחו לי כל אלה שימצאו טעות במה שרשמתי, כי זה מזכרון...אבל השאיר בי את חותמו.

אפשרית

New member
יש לי חברה אחת וחצי...

השאר הם חברים חברות ידידים ידידות-אין לי מושג איך קוראים להם.(ויש לי כאלה רבים). אבל החברה באמת שלי, היא חברה כי היא נשארת איתי למרות כל מה שהיא יודעת עליי. ואולי זה חבר באמת. היא יודעת מה אני חושבת,חולמת,מרגישה,רוצה, היא יודעת את מי אני אוהבת,מחבבת,שונאת(אין הרבה כאלה). היא יודעת איך אני כועסת,צועקת,מקנאה,רועמת,בוכה,צוחקת,מתביישת, היא גם שם כשאני מדברת ולא נותנת לאחרים להתבטא. היא שם למרות הכל. והיא חברה יחידה שלי (מעבר למחצה) כיון שאני יודעת עליה בדיוק את אותם דברים.והיא לא מתביישת מפניי. המחצה זה כל החברים האחרים שכאילו זה אותו דבר כמוה, אבל לא. ומי שבורך בחבר אמיתי אחד, אין עשיר ממנו. לרוב אין לאנשים גם חבר אחד...

חבר?

הוא אחד ש........ אוהב שונא כועס מחבק מלטף יורה לא מבקר לא שופט לא מרחם לא מרכל ותמיד, אבל תמיד........ יקבל אותך כמו שאת, לטוב ולרע.

חבר שווה חיבור אבל גם שהופכים את

סדר האותיות מגיעים לדברים שקשורים חבר = חיבור בחר = בחירה הדדית במערכת היחסים רחב = תפיסה רוחבית שלי כמכלול מצב אחד וניתן מרחב מצד שני ואת השאר אפשר לקרוא בדברים שכתבתי פה בעבר וכרגע הם שמורים בבלוג (בקישור)

כתב כבר מישהו אתמול...

חבר הוא אחד שיודע עליך הכל ועדיין נישאר חבר שלך ומשלי - חברים לא שופטים, תומכים.

henush7

New member
חבר/ה - לא ממש משנה

וממשיכה בלשון זכר (סתם כי נוח לי יותר) הוא אחד שאיתך כשאתה צריך אותו, הוא איתך גם כשלא. הוא אחד שבדיוק כשמשהו קורא לך מרים טלפון ושואל לשלומך. הוא אחד שיודע לתת לך את המרחב שדרוש לך. והוא בעיקר אחד שאתה יודע שאתה יכול לסמוך עליו למרות ועל אף הכל. וגם אם לא ראית אותו המון זמן, כשתפגוש אותו תרגיש כאילו רק אמש נפגשתם. הוא אחד שיתמוך בך גם אם דעתו לא נוחה עם מעשיך. הוא אחד שיגער בך במידת הצורך ויאמר לך את האמת גם כשהיא כואבת. הוא ידאג לטובתך דאגה כנה נטולת אינטרסים. ובעיקר יאהב אותך. וכל האמור לעיל - גם כשזה לא דו צדדי!

עש לילה

New member
מהו חבר

חבר הוא אחד שתוכל לסמוך עליו שבזמן שאתה שקוע בצרה ירוץ לעזור לך יתן לך כתף לבכות עליה וינחם אותך לצערנו אין הרבה כאלו בימינו

למעלה