חבר שמשקר

חבר שמשקר

היי, יש לי חבר כבר שלוש שנים [כמעט ברצף חוץ מהפסקה קטנה אם זה משנה משהו] ויש לו בעיה. הוא פשוט שקרן! טוב אולי אני מגזימה, אבל הוא לחלוטין משקר הרבה.
בתחילת מערכת היחסים שלנו הוא היה חרטטן בדרגת אומן, ממש ככה. הוא המציא לי סיפורים על עצמו על ימין ועל שמאל. אחרי חצי שנה בערך גיליתי הכל, עימתתי אותו עם השקרים שלו שכללו גם בחורות אחרות והמשכנו הלאה. הייתה תקופה טובה קצרה- והוא שוב חזר לסורו.
הוא שיקר לי לגבי איזו ידידה שלו, לטענתו כי הוא ידע שאני אכעס [מישהי שהייתה תלותית מאוד כלפיו, ממש מאוהבת בו וכולם ראו את זה כביכול חוץ ממנו] וגיליתי את זה כי הוא שכח אצלי את הפלאפון בדיוק כשהיא שלחה לו הודעה. אז הוא עוד כעס עלי על זה שהצצתי בהודעה שהיא שלחה. בסדר, קיבלתי. חטטנות לא תכונה מושכת ואני יכולה לראות למה לא קסמה לו העובדה שהסתכלתי, אבל בסוף הוא הודה שגם הוא לא בסדר הן במה שהוא עשה והן בזה שהוא שיקר. שוב עברנו הלאה.
פה כבר הייתה תקופה ארוכה יותר שהוא לא שיקר, כנראה כי הוא שם לב שעליתי על הכל ואין לו טעם יותר. אבל בתקופה האחרונה אני שמה לב שהוא חוזר לזה וזה מחרפן אותי לגמרי.
לפני שבוע, לדוגמה, התקשרתי אליו והוא לא ענה. סבבה, לא ביג דיל. אח"כ התקשרתי שוב, אחרי חצי שעה - היה בממתינה. סבבה, הפעם התקשרו והוא הספיק לענות, לא ביג דיל. אחרי שעה בערך סימסתי לו - הבנאדם לא עונההה פשוט לא עונה. פה קצת התחלתי להתעצבן [כי זה מעצבן שלא עונים לך]. התקשרתי עוד פעמיים. לא עונה. אחרי רבע שעה אני מקבלת צלצול "ישנתי." אמרתי לו "אבל היית בממתינה". הוא טוען שהוא לא היה בממתינה וישן, אני יודעת שזה לא נכון כי החבר שלו התקשר אלי לשאול אם הוא כבר עדכן אותי בדבר שהם דיברו עליו בשיחה הזו.
שמעו אני הכי לא כבדה וזרמתי גם עם זה.
אבל היום שוב!! אני מתקשרת והבחור לא עונה, מסמסת והוא לא עונה. הוא טוען שהוא ישן, אני ראיתי שהוא הגיב על סטטוסים ועשה לייקים ומה לא בדיוק כשהוא לכאורה ישן.
אני לא מבינה אם הוא עושה ממני צחוק, אם אני זו שמגזימה, אם אני פרנואידית?
סיפרתי לחברה והיא אמרה לי שהוא כנראה מנסה לזרוק אותי ולא נעים לו, אבל מנגד הבחור כולו הצהרות אהבה ומתנות ותשומת לב ומה לא. אחותי צוחקת שאולי הוא סכיזופרן

מה לדעתכם צריך לעשות?

סטנגה Joe

New member
מה לעשות?

להפרד ממנו.
את נהנית מכל המצב המגוחך הזה?
או שאת סתם מפחדת "לצאת לעולם" ולהיות לבד?

זה נורא פשוט.
תעיפי אותו והלאה
בהצלחה

גארוטה

New member
גם לכלב שנובח

ולא נושך זורקים עצמות, כי מה לעשות הוא צריך לאכול.

אז לא, לפני שתקפצי, אני לא משווה אותך לכלב, רק משקפת לך שמה שאת עושה , לכעוס על השקרים שלו
ולהמשיך הלאה כאילו כלום, זה מה ש"מעודד" אותו להמשיך ולשקר לך כי הוא יודע שאת תמשיכי "לבלוע".
3 שנים את אוכלת את שקרים שלו איזה סיבה יש לך להפסיק עכשיו?

לא יודעת אם הוא רוצה לזרוק אותך או לא

מה שבטוח זה שבאותו רגע שצלצלת לא היה לו חשק לדבר איתך וכנראה לא נעים לו לענות ולהגיד לך את זה. תגידי לו שזה בסדר, שהוא יכול לענות או לסמס לך "לא בא לי לדבר כרגע" וזה יהיה הרבה יותר מכובד מהתרוצים שלו.

looking 4the

New member
מה לדעתנו צריך לעשות ?

השאלה היא מה לדעתך את רוצה ?

הרי כל הזמן עברת הלאה...אז מה שונה עכשיו ממקודם ?...תעברי הלאה..עד השקר הבא.

chenby

New member
3 שנים את מסתובבת

עם מישהו שהוא משקר הרבה, טוב אולי אני מגזימה.. פשוט שקרן!
מה את חושבת, שזה בא ככה פתאום? כנראה שלא רק 3 שנים הוא חרטטן בינלאומי, אלא הרבה שנים לפני כן.
כל עוד את איתו, את אומרת לו - זה בסדר לי שאתה שקרן.
זה מי שהוא מהרגע הראשון. לצפות שהוא ישתנה? הדרך היחידי שיכול להשתנות - זה את, בצורה פיזית, פשוט ללכת משם.
אחרת תכתבי פה כל הזמן..

nowonder

New member
האמת, שהדוגמא שנתת

לא מעידה שהוא שקרן, אלא שאת נודניקית. גם אני מסננת את אמא שלי (ואני מאוד אוהבת אותה) ולא אומרת לה שסיננתי אותה, אלא שישנתי/לא הייתי/או חסד אחר.
לפעמים שקר זו דרך לא לפגוע בצד השני.
הבעיה שלכם, שאת לא מוותרת וממש נודניקית, והוא שקרן גרוע.

newron26

New member
אז את יודעת מי הבחור - מה את רוצה לעשות איתו?

לעבור לקשר מחייב, ולהתחתן או לזרום עם בחור לא מחייב ???

אחרי שתחליטי יהיה קל יותר לקבל החלטה ....

קודם כל לקבל את העובדה שחבר שלך

שקרן פתולוגי ולחשוב טוב טוב האם את מוכנה לחיות ככה,
דבר שני להציק לו פחות!

nirity1

New member
הבדיחה של אחותך

לא כל כך מצחיקה. נשמע שיש לו בעיה אמיתית. אולי לא סכיזופרניה אבל שקרנות פתלוגית היא גם בעיה חמורה. אני חושבת שאמון זה חלק כל כך חשוב ממערכת יחסים - אם לא הכי חשוב. את מסוגלת לחיות ככה עם משהו כזה ?

seeyou

New member
לדעתי כול אדם לומד לשקר ימים ספורים אחרי שנול

עם הזמן הם משכללים את השיטה ככה שאפילו בעצמם מאמינים לשקרים שלהם

חבר-זה האדם שאיתו יש נושה "מעניין" משותף(פרט להורמונים) (יש חברים לעבודה ויש חברים לבילויים או חברים לטיולים.......)

בכול מצב יש להבין שאפילו לחבר הטוב ביותר יש אינטרסים אישים שונים משלך ולכן לפעמים הוא "נאלץ" לשקר.

תעשי את החשבון הפשוט-האם הקשר שלכם עדיין מספק אותך באופן כללי או לא

אני בדעה שעוזבים קשר כאשר מרגישים רע ולא בגלל שיכול להיות יותר טוב.

יוסי

קראתי את כולכם

קודם כל נתחיל בעניין הנודניקיות שלי -
אני חושבת שאם אני נמצאת במערכת יחסים עם מישהו ואני מתקשרת אליו זה לא נחשב "להיות נודניקית". אם הוא לא מעוניין לדבר איתי או בחברתי - שייפרד ממני. לא ככה?
האמת שבמקרים שנתתי באמת הייתי צריכה משהו ספציפי (לפני שבוע - היה לנו סיכום לצאת לאנשהו, סיכמנו שהוא ידבר עם החבר ויעביר לי מידע כי הייתי צריכה להחליט אם לסוע לעיר אחרת לפני, והוא פשוט נעלם כשהייתי צריכה לדעת), וביום שני היה גם משהו בסגנון. לא סתם לחפור לו.
אבל ברור שכמו כל בחורה לפעמים אני גם סתם חופרת

לגבי זה שאני לא מבינה רמזים -
אני מבינה רמזים טוב מאד, זה אומר שהוא לא רוצה לדבר איתי. מנגד, הוא מתעקש שנפגש כמעט בכל יום, לוקח אותי למקומות וסה"כ כן משקיע. זה מה שיוצר את הבלבול, אם גם בשאר התחומים הוא היה זורק זין הייתי מבינה שזה לא זה. ממש לא ברור לי למה הוא משקר.
האמת שביום שני מאד התבאסתי ממה שהוא עשה לי, עשיתי קצת פרצופים (לא רציתי לדבר איתו על זה כי הוא בנאדם מאשים, הוא ישר ילך ל"את מחפשת אותי! את עוקבת אחריי! בלה בלה!") ואני חושבת שהוא הבין למה והרגיש די רע כי הוא היה להוט לפצות אותי. לא ברור לי כל העניין הזה. למה הוא לא עומד מאחורי מה שהוא עושה \ עונה ופשוט אומר לי "היי לא מתאים לי לדבר עכשיו", לא יודעת מה... ממש פישי.

אני לא יכולה (ולא רוצה) לעזוב אותו, אני מאד מאד אוהבת אותו ובאמת שבסה"כ הוא בנאדם נהדר עם לב רחב, לא טיפש בכלל... באמת לא ברורה לי ההתנהגות הזו. יש דרך לפתור את זה? יש לזה תקדים? חח

ערסlight

New member
מצג שווא

אז הוא לא כזה טוב בלשקר כמו שניתן לך להאמין.
תעיפי את הלוזר.

dolly15

New member
קודם כל

תהיי את כנה איתו, בדיוק הפוך כמו שהוא איתך. תגידי לו שאת מבינה שזה מה שהוא וזהו, כי לשנות אותו לא תוכלי הרי, ושזה גורם לך לחשוב האם בא לך בכלל המשיך כזה קשר.
וגם עם עצמך תחשבי על זה- וחשוב מאוד תזכרי- לא תצליחי לשנות אותו. או שמתמודדים והוא עושה מאמץ ואת עושה מאמץ ומצליחים לחיות עם זה, או שאת עוזבת. אני מקווה שברור לך שאין מצב שבעולם שיום אחד הוא יהיה אחר לגמרי ממה שהוא- כי זה מה שהוא, הוא שקרן וזהו אין מה לעשות עם זה. לכן את צריכה להחליט מה את מוכנה להקריב, ולהגיד לו.
חשוב גם שאם את מחליטה שאת מעוניינת לעבוד על הזוגיות הזו כי היא חשובה לך שגם הוא יהיה בעניין של לעבוד על עצמו. הוא לא ישתנה לחלוטין אבל אפשר קצת יותר להיות מודע לזה, לדבר על זה, אולי לחשוב על טיפול (או אישי או זוגי).

ולסיום- אני לא חושבת שאת מציקה לו כמו שכולם פה כתבו, אלא שיש איזו רמה מסוימת של בולשיט שאישה יכולה לספוג. בהחלט לגיטימי בעיני לצפות לכנות מבן זוג. בהקשר של השיחה הממתינה זה ממש בולט. את ממש לא הצקת לו, אלא ציפית לאיזו תגובה אמיתית ממנו ולא התחמקות.

למעלה