חבר שלי חזר בתשובה....

eliattal

New member
חבר שלי חזר בתשובה....

שלום לכלום בפני ניצבת בעיה שדיי מציקה לי ואני לא יודע איך להתמודד איתה כל כך לפני כחודש וחצי החבר הכי טוב שלי (היה כמו אח בשבילי) החליט שהוא חוזר בתשובה הוא הלך לסמינר בכנרת ושם כנראה שטפו לו את המח, אמרתי לעצמי אוקיי הוא חזר בתשובה יתחיל לשמור שבת והכל יהיה בסדר אבל הוא החליט שהוא הולך לקיצוני ביותר של החזרה בתשובה והוא נכנס לישיבה בירושלים לא הייתה לי שום בעיה עם זה , הבעיה התחילה לפני מספר ימים שהחבר שלי החליט שהוא על תקן אמנון יצחק ועכשיו הוא צריך לנסות להחזיר את כולם בתשובה וזה מה שהוא מנסה כרגע להחזיר עוד חבר טוב שלי שלמען האמת הוא דיי קרוב לזה גם אני יודע שבשבילו זאת מצווה כביכול להחזיר בתשובה אבל אני מרגיש שאני הולך "לאבד" גם אותו, שהוא הולך לאיבוד...... אשמח לקבל תגובות ועצות מה אפשר לעשות נ.ב אני יודע שבסופו של דבר כל אחד יעשה מה שטוב לו

בן הצבי

New member
קח עצה.

כל אחד שבוחר לעצמו דרך, הוא לרוב קיצוני בדרכו. עם הזמן בד``כ אנשים מתמתנים. בנתיים תהנהן בראשך מבלי להתווכח איתו, רק אל תסכים שהוא יגרום לך לעשות דבר בניגוד לרצונך. (כמו לנסוע לאיזה סמינר, לבוא ``לעשות שבת`` וכד`.) ותקווה שעם הזמן הוא יתמתן ויקבל אותך כפי שאתה, כפי שאתה מקבל אותו כפי שהוא.

eliattal

New member
לקחתי את העצה. בן הצבי כנס לתגובה

הוא באמת ניסה אין ספור פעמים לשכנע אותי לבוא לעשות שבת וללכת לסמינר ואני התנגדתי בכל תוקף. העניין שהוא מרגיש אמנון יצחק והוא מרגיש שהוא צריך להחזיר את כל העולם בתשובה. ועם זה אני לא יודע איך להתמודד הוא בדרך לשכנע שתי אנשים נוספים להכנס לעולם הזה.זה ממש מרגיז אותי שהוא פתאום רוצה להחזיר את כולם הרי רק לפני מספר שבועות הוא נכנס לזה והוא פתאום חושב שזה הכי טוב לכולם

בן הצבי

New member
זה דרך העולם.

תחשוב על זה, זה די טבעי שאדם שכ``כ התלהב ממשהו רוצה לחלוק את אושרו עם חבריו. אבל אל תיתן לו לעשות שטויות שיגרמו להרחיק ממנו את חבריו שנשארו לא-דתיים. (אגב, אני עצמי חרדי.)

uri80

New member
זה דווקא במקום.

ראה את כל המחב"תים ש"מייעצים" לאנשים כביכול מנקודת מבט של יוצאים בשאלה. נראה לי מאד במקום לציין שהכותב מדבר מתוך נקודת מבט דתית. אנשים כמו בן הצבי, שמביעים דעה שונה אבל לא מנסים להחזיר אף אחד מתשובה בהחלט רצויים כאן.

נסחפת קצת..

מישהו הזכיר משהו בקשר לרצוי לא רצוי? סה"כ אמרתי שנראה קצת מוזר שהוא דואג לידע את כולם שהוא חרדי. ולא שיש לי בעיה עם זה, זה פשוט לא נראה לי רלוונטי.

דע מה להשיב.

לכל אחד מהחברים שלך יש זכות לשמוע את הכל ולעשות את ההחלטה שלהם. באותה מידה שמותר להם לשמוע את אמנון יצ'ק, מותר להם לשמוע את הצד השני. הרי מדובר בבחירת דרך חיים, לא בשיבוץ בצבא. אז אחרי ששומעים הסבר '''מדעי''' (תתפוצצי barr) מאמנון יצ'ק, על דילוגי אותיות בתורה ועל החיים אחרי המוות, מומלץ לבקר באתר המצורף ולהתאזן קצת.

שלג84

New member
ואם יש לך שאלות ספציפיות

שאין שם תשובה עליהן- אתה גם יכול להעלות אותן כאן. מה שחשוב לדעת זה שהרבה פעמים טענה נשמעת בלתי ניתנת להפרכה ובאמת היא שטות.

יודיX3

New member
אם נהיה ריאליים אין כ"כ מה לעשות

הרגש בליבו של חוזר בתשובה, חזק מכל הגיון שתנסה להכניס לראשו.

eliattal

New member
ליודיX3 צודק ב-100%

עכשיו אני באמת מבין למה הוא לא הקשיב לי .... נתת לי קצת חומר למחשבה שאין באמת מה לעשות תודה.

תזרוק אותו...

או תתרחק ממנו קצת בתקופה הקרובה... בתפקיד וורדה רזיאל ז'קונט. האמת היתה לי דילמה כזאת עם ידידה שחזרה בתשובה, היא לא ניסתה לשכנע אותי, אבל זה עיצבן אותי, פתאום כבר לא מדברים בשבת וכו'... לא זרקתי אותה אבל זה הרחיק בינינו הרבה.

rigoletto111

New member
אולי תסביר לו שבלי קשר לשאלה

אם הדת צודקת או לא, זה נלעד שהוא הופך להיות למיסיונר נלהב של דבר שאין הוא יודע עליו הרבה בינתיים. אולי הוא פשוט לא בטוח בזה? ביחס לחברים שלי שבטוחים בדת- הם מעולם לא ניסו "להחזיר" אותי. רק אלו שלא בטוחים בעצמם ניסו.

שכנים שלי חזרו בתשובה

חלק מהם. הבן שלי היום בן 16 בזמן אחרון שאל המון שאלות, אבל אני מקווה שהצלחתי להחזיר אותו לשפיעות. הוא בעצמו אמר שמבין כמה שהם דפוקים. טוב, אחד מהשכנים, בחור צעיר, כנראה שהרגיש את המצב והופיע יום אחד עם חוברות וקלטות. אני זרקתי אותו מהבית ואמרתי לו שאם הוא מתקרב לבן שלי אפילו 10 מטר אני אחתוך לו את הראש. הוספתי שאם ינסה שוב לדבר איתו אפילו ברחוב הוא יגיע לבית חולים.מאז לא מתקרב .עזרתי לך?

לא הייתי מציגה את זה ככה

אני הייתי אומרת: אמא חרדה מאוד, חוששת מאוד והיסטרית. לא בוטחת בחינוך שנתנה לבנה ולא בוטחת בשיקול דעתו. זה תיאור מתאים יותר. ובתור שכזו, הבן שלך מהר מאוד יימשך לשם דווקא . "מים גנובים ימתקו" והוא ירצה לדעת מה יש שם שגורם לאמא שלו לצאת מדעתה. מה יש שם שמצליח להוציא ממנה תגובות כאלה, שאפילו idonknow נבהלה
לא ככה, קלרה?

למעלה