חבר שלי ואני

Felicityy

New member
חבר שלי ואני ../images/Emo68.gif

החלטנו לעבור לדירה יחד. הנושא לדיון-טלויזיה. אני בעד,לדעתי חייבים שתיהיה לנו טלויזיה בסלון,אנחנו צריכים להישאר בענינים,כמו גם מקושרים לבידור מינימלי,וגם כמכשיר שדרכי נוכל לצפות בסרטים-דבר שאני מאוד מאוד אוהבת. הוא נגד,לדעתו נפסיק לדבר ולהתווכח ונתחיל לצפות בטלויזיה. ואם לא,הוא ממשיך,אז נתחיל לדבר על נושאים שנראה בטלויזיה במקום על דברים רציניים. יש להדגיש שהוסכם כי המכשיר לא ייכנס לחדר השינה שלנו. לגבי הסלון,הנושא עדיין בדיון.דעותיכין/ם תתקבלנה בשמחה,בצרוף נימוקים,כמובן.

MxIxAx

New member
זה שאת משתפת..

לדעתי אומר, תציפו את הבית במסכים האלה, אבל גם ככה לא יהיה הרבה מה לראות, ואז תיהיה צפיית סרק, כבדרך כלל מצד שני אולי יש פה אנשים שאת חברה שלהם

yossin

New member
למה בסלון?

טלביזיה בסדר, אבל למה בסלון? אין פינה פחות מרכזית בבית שבה אפשר להניח אותה? אצלינו זה בפינת הילדים

koby329

New member
יש משהו בדבריו, אני יודע שתמיד

כשהיו בעיות עם הכבלים/טלוויזיה זה הוליד שיחות מענינות וכיף, טלוויזיה משעבדת ופעמים רבות מונעת שיחות בין בני הזוג.

gw182

New member
אני נגד טלוויזיה

אני חושב שמחשב + אינטרנט-מהיר מבטל את ה"צורך" בטלוויזיה

AndreaCorr ©

New member
טלוויזיה זה בסדר.

אתם לא ילדים קטנים שלא יכולים לשלוט על כמות הצפייה. לראות סרט נחמד פה ותכנית נחמדה שם, זה טוב. זה לא אמור לבוא במקום הדיבורים והשיחות הפורות שלכם..

ההיסטוריה שלי מול המרקע

כשהתחילו שידורי הטלויזיה בארץ, מתי שהוא בשנות ה- 60 היה מקובל ללכת לחברים, לשכנים לראות טלויזיה. אני זוכר את ההורים שלי בהתחלה הולכים אל . . . ויושבים. ואז בגיל 15 בערך ידעתי שטלויזיה תקלקל את השיחה המשפחתית והתנגדתי לכניסתה הביתה - זה לא ממש עזר לי. רק בדיעבד זה עזר לי להבין ולדעת את עצמי יותר ברור. היו לא מעט שנים שצחקתי מול הטלויזיה, אלה לא היו שנים טובות. כבר 7 שנים שאין טלויזיה בבית. יש מכשיר שומם באיזה שהיא פינה ואפילו הוידאו לא מצליח להתחבר אלא באירועים מיוחדים . . . זאת החוויה שלי את הטלויזיה. הילדים שלנו 4 ן - 2.5 ראו סרט טבע בטלויזיה לפני 5 חודשים. מנותקים ? מפסידים ? שמחים וצוהלים, מדלגים וקופצים. ככה הם מתנהלים, אלה לא סתם תיאורים כלליים. יעשה כל אחד כמיטב הבנתו - בהצלחה אמיר דרור

Alexco

New member
אני אדבר מניסיוני

אני עברתי לגור לבדי בדירת חדר ב2 ביולי השנה. עד אז, מאז שאני זוכר את עצמי, הייתה לי טלוויזיה. כעת, כשעברתי לגור לבד, החלטתי שזה לא נחוץ לי. גם כאשר חבר שלי נפטר מהטלוויזיה הישנה שלו והציע לי אותה בחינם, סירבתי (הוא העביר אותה במקום זאת למעון לנשים מוכות). מכשיר הטלוויזיה, שלפני שנים הייתי יכול לרבוץ מולו שעות רצופות, לא חסר לי כלל. ההפך. כשאני אצל חברים והם מתעקשים לצפות בטלוויזיה ואני על מנת לא להשתעמם מחוסר מעש צופה איתם, אני מוצא את זה מעט מעצבן וחסר תכלית. טלוויזיה מעודדת פסיביות מוחלטת, מחשבתית, נפשית וגופנית. מילא אני, שגר לבד, אבל את שעוברת לגור ביחד עם חבר שלך, צריכה לשקול בצורה הרבה יותר מחמירה האם להכניס טלוויזיה הבייתה. משום שהכנסה של טלוויזיה יכולה לגרום לכם במקום לדבר אחד עם השני, להתעדכן ולשתף, פשוט לבהות בטמטום מול המסך הבוהק. אין פה רק עניין של איך אתם מסיימים וויכוחים, כמו שחבר שלך הציג את זה, אלא על משהו הרבה יותר כוללני, אולי אפילו אני אקרא לזה כל הרגלי השהייה שלכם בבית. אני מדבר על זה שאנשים חוזרים מהעבודה, אוכלים משהו קל ויושבים לבהות בטלוויזיה. אז אחר כך חבר שלך יגיע, ויתיישב לידייך, וככה תעבירו את הזמן, בצפייה בתוכניות בידור. זה ימעיט בהרבה את זמן האיכות שיש לכם לפנק אחד את השני, לדבר על התחושות והרגשות שלכם, או אפילו לעשות דברים כיפים באמת, הרבה מעבר לצפייה בסרטים או תוכניות טלוויזיה. דברים שדורשים ספונטניות ויצירתיות בדרך כלל הרבה יותר מספקים מאשר הומור ירוד שמוחדר לנו למוח באינפוזיה. מחכה לתגובה,

tookmy

New member
טלויזיה

לא מעט שנים לא היתה לי טלויזיה או שהיתה לשותפ/ה ולעיתים רחוקות הייתי מצטרפת לראות. היום, כשאני עוסקת בזה, אני חייבת וידאו בבית, ואפילו מחזיקה כבלים כדי להקליט איזה סרט מדי פעם. לדעתי טלויזיה פוגעת ביחסים זוגיים, ובסלון זה יותר מזויע מאשר חדר השינה. זכור לי אותו יום לפני כמה שנים שבא אורח, חבר של חברה, וברוב חוצפתו הדליק את הטלויזיה בלי לשאול, בפול ווליום, על איזה ערוץ מוסיקה רועש במיוחד. לא רק שבאיזשהו שלב חטפתי לו את השלט מהיד וכיביתי את הטלויזיה (האמת שלטלויזיה של אין שלט, השלט הוא של הכבלים וכדי להדליק או להנמיך אני צריכה לגשת אליה, עד כדי כך היא ישנה) . קצת אחר כך, עם הפרידה מהאקס, היא עברה אחר כבוד לחדר שינה, כדי שלא יעלה בראשו של שום אורח לחשוב על להדליק אותה, ככה גם יוצא שהאחיין שלי שרגיל לשבת ימים שלמים מול המסך לא מבקש כשהוא אצלי, כי היא מתחבאת לה במקום לא מזמין. אני חושבת שכשיש אנשים נוספים בבית, קשה לשלוט על זה. אני חושבת שטלויזיה פוגעת לא פעם ביחסים בין אנשים שחיים יחד, ואני חושבת שלא יזיק לךלנסות להיות בלעדיה לאיזו תקופה, אפילו רק כדי לראות איך זה. בקשר אליי, בתקופות שלא עבדתי או שלא עבדתי במקצוע שלי, אני יכולה לספר שקרה שהיא לא הודלקה גם חודש ויותר בלי שארגיש. עכשיו זה קצת אחרת, כי אני מלמדת קולנוע, ואני משתדלת להקליט לפעמים סרטים שיהיו לי, או לבחור קטע מסויים כדי להראות לתלמידים בשיעורים, מה שגורר עימו לפעמים צפיה נוספת, אבל לא בהכרח, כי בדרך כלל אין מה לראות.

למעלה