חבר שחוזר לביקור מולדת אחרי עשור

דורי 1981

Well-known member
שלום, ביום שישי אדם שאני מכיר מגיל 10 (שכיום אנחנו בקשר רופף יותר דרך אינסטגרם והוואטסאפ) חוזר לביקור מולדת עם אשתו ושתי הבנות. לא בטוח שאני יודע איך לאכול את הסיטואציה. אגב, חבר נוסף (שאותו אני מכיר מכיתה א') צפוי להיפגש עם שנינו. הוא יהיה פה שבועיים ונפגוש אותו דווקא לקראת סוף השהות. מוזר שחזר פתאום, אחרי ששנים לא טרח לבקר (עם אמא שלו הוא לא דיבר במשך שנים בגלל סכסוך אידיוטי).

דורי 1981

Well-known member
השאלה היא איך אוכלים את הסיטואציה? על מה מדברים ועל מה לא? מה מספיקים לעשות איתם, כדי שאולי ירצו לחזור לפה לחופשה שנתית בעתיד (או להיות "על הקו")? אין להם כאן קרובים ושניהם ילידי ארה"ב (החבר שהה פה יותר זמן מאשתו והבנות היו קטנות כשעזבו את הארץ). מה שמוביל אותי למחשבה שאין סיכוי גדול שיחזרו בעתיד הקרוב.

לעומק

Well-known member
השאלה היא איך אוכלים את הסיטואציה? על מה מדברים ועל מה לא? מה מספיקים לעשות איתם, כדי שאולי ירצו לחזור לפה לחופשה שנתית בעתיד (או להיות "על הקו")? אין להם כאן קרובים ושניהם ילידי ארה"ב (החבר שהה פה יותר זמן מאשתו והבנות היו קטנות כשעזבו את הארץ). מה שמוביל אותי למחשבה שאין סיכוי גדול שיחזרו בעתיד הקרוב.
בקטנה, כאילו לא נראה לי אתה חייב להם משהו..
אם יזרום אז מגניב.
ואם לא, אז גם כן סבבה.

וגם נראלי כשלא מוכרחים לעשות משהו אז זה יותר זורם..

ולגבי מה לעשות בארץ.
צריך לחשוב מה הערך המוסף שהם מקבלים פה לעומת אמריקה.
אני ספציפית הייתי הולך לאתרים ארכיולגים

דורי 1981

Well-known member
בקטנה, כאילו לא נראה לי אתה חייב להם משהו..
אם יזרום אז מגניב.
ואם לא, אז גם כן סבבה.

וגם נראלי כשלא מוכרחים לעשות משהו אז זה יותר זורם..
אני חייב בעיקר לעצמי. ועדיין, מסקרן לדעת מה עבר עליהם ואיך זה לחיות בארה"ב לעומת החלום לחיות שם. האישה מכירה יותר, הוא לא הצביע לבחירות שם עד שלא עבר.
ולגבי מה לעשות בארץ.
צריך לחשוב מה הערך המוסף שהם מקבלים פה לעומת אמריקה.
אני ספציפית הייתי הולך לאתרים ארכיולגים
אחשוב וגם אמליץ עוד לפני שאפגוש אותם.

lemner40

Well-known member
אתה לא צריך לעשות כלום
אתה לא צריך למכור את ישראל
ואתה לא צריך להפוך אותו לעולה
הייתם חברים ואתם ניפגשים
יש 2 אפשרויות סבירות
1. זאת תהיה פגישה מביכה של זרים שלא מכירים אחד את השני.
2. זה יהיה נחמד
זה הכל.

דורי 1981

Well-known member
2. זה יהיה נחמד
אנחנו זרים ביחס לפעם- ואין ספק שיהיה נחמד. פרט לאנשי הביטחון שיבינו שהוא חזר מהג'ונגל, לפי איך שהוא נראה. :) זו תקופת השיער הארוך השלישית שלו.

דורי 1981

Well-known member
אתה לא צריך לעשות כלום
אתה לא צריך למכור את ישראל
ואתה לא צריך להפוך אותו לעולה
ועדיין, אין לי מושג מתי נתראה בפעם הבאה. הפגישה צפויה לשני, כנראה בערב (יום וחצי לפני שהם חוזרים). ברור, אני לא הולך לשכנע אנשים לחזור. טוב לו שם, שיהיה בריא. אולי עדיף. הוא תמיד היה עוף מוזר. בשל האזרחות האמריקאית שיש לו מלידה (ואשתו גם נולדה שם וחיה בארץ 8 שנים בערך), אני מניח שהוא השתלב בהייטק כפי שדיווח לחבר השני. האמת היא שאני לא יודע מה לספר על עצמי, כי התמורות הכי משמעותיות בחיי היו לכיוון של שלילה- אצלי גילו אפילפסיה, אמא שלי הפכה לסיעודית ואבא שלי עם בעיית לב. מצד שני- אפשר לספר על הספר שאני כותב (שהוא גם חלק מהעבודה) ועל כך שהתחלתי לבשל בצורה מסיבית. כשהוא עזב, בקושי ידעתי לחתוך סלט ולהכין אורז במיקרו. היום הרפטואר רחב יותר- מרקים (בעיקר מיסו, לשאר אין לי סבלנות), פסטות, ניוקי, דג, כרובית, בטטה, תפו"א, בשר טחון עם פטריות, עוף לסוגיו, כבד (בישלתי בטעות, חשבתי שזה משהו אחר), קבב, נקניקיות וכו'. בקינוח, כמו אמא, אני חלש ומעדיף שיכינו עבורי.

דורי 1981

Well-known member
יש 2 אפשרויות סבירות
2. זה יהיה נחמד
זה הכל.
כל שנותר לי לקוות, שהפגישה הבאה לא תהיה בעוד עשר שנים. עם חבר אחר שגר לא רחוק ממני (פ"ת), נפגשתי מאז שעבר ת"א 5 פעמים (והוא עזב ב-2018). בעבר נפגשנו הרבה יותר, כמובן כשלמדנו ביחד ביסודי ובתיכון. אבל גם אחרי היינו רואים סרט פעמיים בחודש או מגיעים למפגשים של ימי הולדת משותפים (ברמה של 5-6 פעמים בשנה).

lemner40

Well-known member
כל שנותר לי לקוות, שהפגישה הבאה לא תהיה בעוד עשר שנים. עם חבר אחר שגר לא רחוק ממני (פ"ת), נפגשתי מאז שעבר ת"א 5 פעמים (והוא עזב ב-2018). בעבר נפגשנו הרבה יותר, כמובן כשלמדנו ביחד ביסודי ובתיכון. אבל גם אחרי היינו רואים סרט פעמיים בחודש או מגיעים למפגשים של ימי הולדת משותפים (ברמה של 5-6 פעמים בשנה).
חבר זה אדם שאתה בקשר איתו קבוע, כמעט כל יום, או במינימום פעם בשבוע,
בדיוק כמו שמשפחה, אחים , הורים, ילדים, זה מישהו שאתה בקשר פעם בשבוע
(קשר זה לא בהכרח להפגש, גם שיחת טלפון או ווטאספ)
מי שאתה רואה פעם בכמה חודשים או שנים הוא לא חבר ,
יש לי 30 אנשים כאלו, שפעם היינו בקשר קרוב, והיום לא,
אם אפגוש אחד מהם יהיה נחמד
אבל הם לא חברים שלי.
היינו פעם חברים, היום לא

דורי 1981

Well-known member
חבר זה אדם שאתה בקשר איתו קבוע, כמעט כל יום, או במינימום פעם בשבוע,
בדיוק כמו שמשפחה, אחים , הורים, ילדים, זה מישהו שאתה בקשר פעם בשבוע
(קשר זה לא בהכרח להפגש, גם שיחת טלפון או ווטאספ)
מי שאתה רואה פעם בכמה חודשים או שנים הוא לא חבר ,
יש לי 30 אנשים כאלו, שפעם היינו בקשר קרוב, והיום לא,
אם אפגוש אחד מהם יהיה נחמד
אבל הם לא חברים שלי.
היינו פעם חברים, היום לא
אנחנו מתכתבים בוואטסאפ, מייל ואינסטגרם. בכל מקרה, עוד פחות משעה אפגוש אותם. אדווח אם תרצו.

דורי 1981

Well-known member
נהניתי מאוד. הבטחנו להיות בקשר. חבר אחר (שאני בקשר יותר קרוב איתו) ואני שואפים "לזכות בלוטו" ולשלב הגעה למונדיאל בארה"ב עם לבקר אותם בצפון קרוליינה.

למעלה