חבר עם זקן

חבר עם זקן

שלום לכולם, יש לי חבר כשנה וחצי והבעיה שלי היא כזו: חבר שלי החליט שהוא מגדל זקן. צרפתי.
אמרתי לו אלף פעם שהוא נראה מזעזע, וחבל שהזקן מסתיר את הפנים היפות שלו כי הוא באמת חתיך. ניסיתי להסביר לו שזה לא אסתטי והוא נראה קצת מוזנח.
הוא לא מוכן, בהתחלה הוא אמר שהוא יתגלח לפני אילת (עוד חודש) ועכשיו בגלל שחפרתי לו, הוא יתגלח אחרי אילת.
אין לי בעיה עם בנאדם שרוצה לעשות קצת שינויים ואני ממש לא רוצה להשתלט לו על החיים, אבל זה מגיע לרמה כזאת שברחוב פונים אליו "כיףחאלק", הוא צריך להבין את המסר. ועכשיו הוא עושה לי דווקא :( אבל אני לא מוכנה לוותר!
מה אפשר לעשות? איך אפשר לגרום לו להבין שזה הכל למטרה חיובית?
אשמח לפתרון בהקדם, הזקן לא מפסיק לצמוח

אם

זה לא מפריע בלהתנשק אז לוותר.אם הוא אוהב את זה לא להציק לו,או לא להגיד לו "תעשה את זה בשבילי."

chenby

New member
אם המצב היה הפוך

והיית משמינה נגיד עכשיו איזה 10 קילו, היית מצפה שהוא יאהב אותך כמו שאת ויתמוך בך ולא יציק לך כל שנייה שאת שמנה, שאת צריכה דיאטה, ושרומזים לך גם ברחוב אולי תביני את הרמז..
אני חלילה לא באה לעקוץ אבל וואלה הוא החליט לגדל זקן והוא אוהב את זה.. את אוהבת אותו? תני לו, זה יעבור בשלב מסויים או שלא.. אבל הוא מחליט בטח לגבי הגוף שלו.. את מחליטה אם מתאים לך או לא.. ואם על זה ייפול דבר.. אז אולי את לא אוהבת אותו מספיק..
אבל זה רק את יודעת. בכל מקרה, לשלוט בזה, חסר סיכוי. איש חופשי, עם בחירה חופשית.. גופו ברשותו :)

חשבתי שתכתבי- אם המצב היה הפוך

ואת היית מגדלת זקן...

האמת שזו גם אופציה בשבילה- לגדל שפם ולהגיד לו שזה מגניב וקול ומתחשק לה להאריך :)

קארניו

New member
מאד פשוט

כל עוד את תמשיכי לחפור - הזקן שלו ימשיך לצמוח = סטו !

נדנוד מעצבן שמנומק בנימוקים שהבאת מזמין דווקא ובצדק

סטנגה Joe

New member
לדעתי

את מנסה להשתין ליד עץ שאינו שלך.
זה שלו.
לא שלך.
את אמרת את שלך, הוא הבין אותך ועושה מה שבא לו.
תכבדי.

nirity1

New member
שאלו יהיו הצרות שלך....

אל תדאגי זה פאזה שתעבור....

רפסודיה

New member
להיות או לחדול

גם היעדים חיוביים. האפשרויות הזמינות עבורך (עד אילת?) הן להמשיך להיות חברה של בעל הזקן או להיפרד ממנו ומזקנו.

אייבורי

New member
זה ללא ספק סיפור עם זקן

אבל תשמעי, שנים אני מנסה לומר לנשים שונות ומשונות
אל תנסו לנהל אותי, אין טעם בזה.
נדמה לי כי יש מסננת במוחה של האישה והיא לא שומעת טוב
כי מייד הן עונות לי, חייבים להחליף לך את המלתחה.

והרי כל גבר בר-דעת מבין, שזה מתחיל בסיפור על זקן
כמובן תחת האמירה "זה לטובה"
וזה נגמר בצנונית תקועה בתחת.

אייבורי

New member
ספור מוזר ומלא תמהון על האי הגיון

הכל כתוב שם

פשוט לובשים חלוקי אמבטיה צהובים
לא אוכלים שום דבר שמתחיל ב "כ"
מתקשטים בירקות (צנונית בתחת) מאמא אדמה
ומוצאנו מדחליל הגינה.

קארניו

New member
פרח מזכרונו רק דבר אחד ושלא נלקח אצלו בחשבון

והוא שלרוב האנשים אין מושג מה זה אי הגיון .................

מרוסקת8

New member
מה זה בדיוק?

אי הגיון? על מה אתם מדברים???

אשמח אם תוכלי להסביר לי קארניו, כדי שאחכים!

קארניו

New member
אין לי ספק שקראת את הספר אליס בארץ הפלאות

זהו סיפור שיש בו הרבה לוגיקה בניגוד להגיון או בקיצור- אי הגיון .
למשל הקטע של לוגיקת הציפור :
אחד השינויים שאליס עוברת היא שצווארה מתארך והיא נעשית דומה במידה מסויימת לנחש . אליס מגיעה כך לצמרת העץ ופוגשת ציפור. גם הציפור , ככל שאר הגיבורים , אינה נחמדה לאליס וקופצת עליה ואומרת לה משפט מדהים: "את נחש"!
אליס מופתעת לרגע ועונה לציפור "מה פתאום"? אני לא נחש, איזה קשר יש ביני לבין נחש?"
ואז אומרת לה הציפור: "ובכן מה את? אני רואה שאת מתאמצת להמציא משהו בכוח . ואני גם אוכיח לך חיש מהר שאת נחש. "
"כיצד"? שואלת אליס .
והציפור משיבה :"נכון שאת אוהבת ביצים ?"
אליס אומרת "כן, כמובן".
ממשיכה הציפור: "זהו, ההוכחה הושלמה. נחש אוהב ביצים, אליס אוהבת ביצים, לכן המסקנה היא שאליס היא סוג של נחש. "
אליס נדהמת וזמן מה נעתקות המילים מפיה.

הציפור בעצם עושה הסקת מסקנות לא נכון ואפילו טפשי.
חשיבה כזו שנקראת "סיליגיזם" שכיחה מאד ולא מעט אנשים נופלים קורבן לחשיבה זו.

לואיס קרול היה מורה ללוגיקה ולכן זה לא מפתיע שבכל ספריו מופיעות סוגיות לוגיות.
ולוגיקת הציפור היא רק דוגמא אחת להמחשה של המושג אי הגיון .

או למשל כשהמלכה שרצה במהירות גדולה יחד עם אליס ואומרת לה: " כאן אנחנו צריכים לרוץ במהירות כדי להישאר במקום ". לכאורה זה נשמע כאי הגיון בסיפור אבל מבחינה מתמטית יש למשפט הזה נוסחה .

גם החתול צ'ייסר הוא דוגמא נוספת של סוגיית אי הגיון כאשר המלכה רוצה לערוף את ראשו ואז עולה השאלה : איך אפשר לערוף ראש של חתול ללא גוף?

גם לנו בארץ יש סופרים שמשתמשים באי הגיון בספריהם והבולט בהם הוא אתגר קרת המוכשר. :)

דרך אגב, דן אריאלי (פרופסור לכלכלה התנהגותית )כתב ספר הנקרא : "לא רציונלי ולא במקרה " העוסק באי הגיון .

מקוה שעזרתי ועניתי על שאלתך

למעלה