חבר מוצלח

try me1

New member
חבר מוצלח

לילה טוב, יש לי בעיה שמטרידה אותי המון זמן. יש לי חבר לעבודה שהתחבר איתי די מהר. הוא בחור מאוד מאוד מוכשר. גם מבחינה מקצועית, גם מבחינה חברתית. מוקף בחברים. מוקף בבנות. תמיד יש לו סיפורים מהחיים. נראה שהחיים שלו הם מסיבה אחת גדולה. תמיד יש לו עם מי לדבר/לצאת/לשתות. אני מודע גם לחסרונות שלו. אבל הם כאין וכאפס לעומת היתרונות. אני מאוד מעריך את עצמי. לפחות פעם הערכתי. לאחרונה, אני מרגיש שאני משווה את עצמי אליו בהמון סיטאוציות. חושב מה הוא היה עושה במצבים שאני נמצא בהם. מעריך את האסרטביות שלו. הכריזמה. אני מרגיש שיצרתי תלות בו. אני מעריץ את ההתנהגות שלו. אני מאוד מחכה לשיחות איתו, לסמסים ממנו. אני מרגיש שהוא מושך אותי למעלה בתור פרט בקבוצה. הבעיה היא שאני מאוד תלוי בו. והוא לא תלוי בי. אני צריך את השיחות איתו. הוא מדבר על עצמו ולא שואל עליי. מאוד מרוכז בעצמו. רע לי עם התחושה הזו שלא חוסר סמטריות. אפילו הבחורה שאני יוצא איתה נשמעת "פחות" מהחבורה שהוא יוצא איתה. אני מרגיש שאני תקוע עם המשפחה שלי והוא חיי חיי רווקות מלאים. לאחרונה החלטתי להוריד פרופיל. לא להתקשר אליו. לא לשלוח לו הודעות. להתמהמה במיילים שלי אליו (כמו שהוא מתמהמה עם שלי), לא לחכות לו באוטובוס אחרי העבודה. דברים קטנים- אבל שאולי ייצרו אצלי עצמאות. אין לי הרבה חברים- ולכן קשה לי להעסיק את עצמי בדברים אחרים. אני מאמין שאנשים יציעו לי להכיר אנשים חדשים. אני לא יודע איך. יש לי מסגרת של עבודה של 10-11 שעות ביום. ובעבודה באמת שניסתי ליצור קשר עם האנשים האחרים - הם פשוט לא מוכנים להתחבר (הזמנתי לצהרים, לבירה, לפינג-פונג, לקפה) - כלום ! אני אובד עיצות. האם נכון להתנתק ממנו לגמרי? אני מרגיש טוב יותר כשאני במודע לא יוצר איתו קשר אלא רק משיב לו - אני מרגיש שאני יותר עצמאי.

אם הוא חבר שלך

סימן שהוא מוצא בך תכונות שהוא אינו מוצא באחרים והוא זקוק לך.מודעות לתכונות אלה אולי יכולה להחזיר לך את ההערכה העצמית. אם אין זה כך הוא לא חבר שלך ואז כדאי להפוך את היחסים בינכם לקורקטים בלבד. נראה לי לכן שכדאי לבחון את היחס שלו כלפיך. תן לו ליצור קשר איתך (בלי להכריז על זאת, אלא בטקט) ותראה מה קורה.

try me1

New member
חשבתי בדיוק כמוך

אחרים אמרו לי לחפש את מה שהוא מצא בי. אני לא יודע אם הוא באמת מצא משהו או שהוא סתם צריך חברה/קבל. הבעיה היא שטוב לי להיות בחברתו. כמה שאני יודע שזה לא חבר אמיתי- קשה לי בראש להבין זאת. אני מחייך כשרואה אותו. צוחק מהבדיחות החוזרות שלו אפילו בלי להתכוון. נסיתי להתנתק לראות אם הוא מדבר איתי. כשמשעמם לו בעבודה, כשהוא חסר מעש ואני משרד לידו- הוא יוצר קשר. בשאר הפעמים- סופ"שים, אחרי העבודה- הוא לא יוצר (למרות שבעבר הוא יצר מלא. הוא היה יוזם). מה אתה מציע? להתנתק?

הקשר הזה נכון לעכשיו לא נשמע שעושה לך טוב.

נראה לי שמה שאתה צריך לטפל זה בכישוריך החברתיים. ברגע שיהיה לך ביטחון בכך שחברתך נעימה ורצויה תוכל גכם להנות מהקשר איתו כאחד מרבים. התלות צריכה לחלוף ואז תוכל להנות מחברתו בצורה לא מחייבת. אפשר להנות מחברתו של אדם בלי להיות חבר שלו אך זה דורש הרגשה טובה מבחינה חברתית. איל

try me1

New member
אני מסכים

"לטפל זה בכישוריך החברתיים" הבעיה שאני יושב בעבודה 10-11 שעות ביום. זה אופי העבודה בהייטק...אין לי מסגרות אחרות שאוכל להכיר אנשים. ולהכיר אנשים באינטרנט - זה מצטייר תמוה בעיני אנשים (ואולי גם בעיני בתור מישהו שהיו פונים אליו). יש לך עיצה בשבילי?

על רגל אחת נראה לי שחברות צומחת באופן אורגאני

אי אפשר להאיץ אותה. אנחנו לא בגיל שיש טקס של בקשת חברות. הזמן שבו הולכים לשתות בירה ביחד צריך לבוא מעצמו. אנשים מפחדים מהתחייבות ומקשירת קשר שהם לא בטוחים שהם רוצים. צריך לתת להם את הזמן. זה מאוד עצה על רגל אחת, כיוון שלהגיע להבנה עמוקה יותר אתה צריך להגיע לטיפול או לדבר עם מישהו על כך באופן יותר נרחב על מנת שתגיע למודעות עצמית באשר למה שאתה משדר בהתנהגותך. אני מאמין שאפשר לפתח כישורים חברתיים אך לא מדובר במערכת כללים אלא יותר בשנוי דפוסי התנהגות והסתכלות מבפנים. איל

גרא.

New member
try me1,בחברות יש מצב של השלמה ההדדית של שני

החברים של תכונות,דפוסי התנהגות,נטיות ואופני חשיבה.אתה מתאר בהרחבה את התכונות,היתרונות שיש לחברך.שהוא אדם מוכשר מבחינה חברתית,מבחינה מקצועית,מוקף תמיד בחברים,בבנות,ועוד.כאשר אתה \ מרגיש שהחברות שלך איתו מושכת אותך כלפי מעלה.ואתה,מה יש בך שגורם לו להיות חבר שלך? האם אתה יכול להבין,להסביר ובעצם לתת דין וחשבון לעצמך? מאד יתכן שאתה משלים עבורו,חלקים באישיותו ,בתכונותיו שהוא מוצא אותם בך,ולכן אתם חברים.המשך החברות הזו,שאתה מרגיש שכרוכה ביצירת תלות בו,יש בה כפי שכתבת הבטים חיוביים ,חברתיים ורגשיים.כך שהניתוק ממנו יקרקע אותך מאד נמוך חברתית ואישית,כיוון שהוא זה הממלא את הצורך החברתי שלך,שאינו מתממש עקב התנגדות חברים פוטנציאליים.כבר כתבת שאתה לומד ממנו הרבה,שואב חלקים חסרים בך,ומרגיש שהוא מעלה אותך מעלה.חבל שתפסיד את כל זה. כדאי להמשיך בחברות הזו,עד שתרגיש לרכשת ממנו מספיק בכדי להשתמש בחומר הזה,בהמשך חיייך בלא החברות הזו.

rif125

New member
אתה מוריד מערכך

אותו חבר מוצלח, שמוצא קהל רב לשמוע את דבריו ומעשיו מחוץ לעבודה, לא מוצא כנראה את הקהל שלו בעבודה, אתה משמש לו אוזן קשבת, הוא כנראה אדם שמאד אוהב לשתף ולספר וכפי שכבר ציינת שאר העובדים לא מעוניינים ליצור קשר חברתי בעבודה, אל תוריד בערכך, זאת תכונה נדירה להקשיב לבן אדם, לפרגן לו, לרוב אנשים עסוקים בעצמם ולא רואים ממטר את האחר, כמו שאתה מציין אתה לומד ממנו הרבה ומזה באה הדדיות בחברות, אתה מקשיב לו והוא מלמד אותך להיות גבר בחיים המשעממים כנראה שלך הוא משמש לך משב רענן בזמן העבודה וגורם לך שיום העבודה שלך יראה אחרת כשהוא שם, אז למה לנתק? אל תשאף להיות כמוהו, תהיה מי שאתה אבל אתה צריך לשמוח שאנשים מסוגים שונים נמשכים לחברתך ולא דוחים אותך.

try me1

New member
רשמת דברים יפים מאוד

אני צריך לעבוד על עצמי בקטע הזה כנראה. ללמוד לא להתנתק אבל בכל זאת לשמור מרחק. כי חבר שרק מספר ולא מתעניין- זה לאו דווקא חבר לחיים. מה שכן- אני רואה שהרבה דברים שאני רוצה להיות, הוא מצליח בהם. יש לו בגרות, עצמאות. ניתוק מוחלט מההורים. יש לו חברה ובנות מתחילות איתו כל הזמן. הוא אסרטיבי בבקשת עזרה לאנשים. הרבה דברים שאני לא מוצלח בהם. וכשאני לא מצליח אני משווה להצלחה שלו

למעלה