חבר יקר... (חלום בקבע)

חבר יקר... (חלום בקבע)

שלום רב, כבר המון זמן שאני משתתף בפורום כצופה, ואני מאוד מעריך את הקהילה הנפלאה ששוכנת כאן. בתקופה האחרונה אני חולם הרבה על חבר יקר שנפטר לפני פחות משנה. הוא היה חבר יקר לי מאוד כבר מכתה ג´ וקרוב לליבי עד היום. מדי שבוע לפחות אני חולם עליו, אם זה שאני צופה מהצד איך שהוא משחק כדורגל עם חברים (שהמון שנים לא ראיתי אותם בחיי היומיום). או אם זה שאני והוא משחקים במחשב, או סתם מדברים. (למרות שישנה סתירה מכיון שגם שאנחנו מדברים בחלום לא זכור לי שהוא מזיז את שפתיו, אלא לרוב מחייך ומקרין נוכחות חיובית). כל פעם חלום אחר אבל הדמות שלו מופיעה המון פעמים ובשום חלום לא זכור לי שהוא ממש מדבר (יכול להיות שאני לא ממש זוכר), בדרך כלל הוא שקט בחלום אבל נוכחותו מאוד בולטת משאר הדמויות או החלום בכלל. אני לא יודע אם השאלות שלי מתאימות לפורום הנוכחי: האם הוא מנסה לתקשר איתי בעזרת החלום ? (האם זה אפשרי לנשמה לתקשר בעזרת חלום ?) האם אני חולם עליו לעיתים קרובות מגעגועים בלבד ? (אחרי הכל איבדתי מספר אנשים יקרים לליבי בחיי והוא זה שמופיע לי בחלום מדי שבוע) מה שמסקרן אותי לדעת זה.. למה דווקא עליו אני חולם כמדי שבוע כבר כמעט שנה ברצף ? (אני לא מתלונן, רק מעוניין לדעת זה קצת מוזר לי) אשמח לקבל תשובות בנושא. תודה מראש ! פריק - שלחתי לך מסר הקשור לנושא הנ"ל, תודה.

גריני

New member
לדעתי - זה סוג של תקשור

ולשאלתך בעניין הזה: כן, זה אפשרי לנשמה לתקשר בעזרת חלום. למעשה, זו הדרך הקלה של הנשמה אלינו, משום שכאשר אנחנו ערים - אנחנו לא כ"כ פתוחים לקשרים מהסוג הזה. חיי היומיום מסיחים את דעתנו, וגם דעות ואמונות שלנו (כמו למשל: שמי שמת הוא "איננו"/"נעלם" וכו') - כל אלה, ועוד - חוסמים תקשורת עם נשמות בזמן ערות. בשינה - אנחנו יותר פתוחים לקשר כזה. לדעתי, הקשר שלך עם אותו חבר הוא הרבה וותיק ממה שאתה חושב...
הנשמות שלכם נמשכות זו לזו - משום שכנראה שכבר היו לכם גלגולים משותפים בעבר, ולכן הקשר הזה נמשך גם כיום - כאשר הוא נמצא בממד אחר. נסה ל"דבר איתו" בליבך - אפילו בזמן שאתה ער. תגיד לו (אם זה נשמע לך נכון ומתאים) - שאתה פתוח לקשר איתו, שאתה תשמח אם הוא גם ידבר איתך בחלומות, וייתכן שהוא אומנם יעשה זאת...

מעניין

גם אני תהיתי לאחרונה אם חלומות שחלמתי בהקשר של אדם קרו שאיבדתי הינן פרי התת מודע שלי בלבד, והחלומות מביעים געגוע כלשהו לאדם, או שמא, סוג של תקשור.אני אשמח אם תענה לשאלתי..- בחלומות ישנו מוטיב קבוע, נושא מסוים שעולה? משהו לא פתור ביניכם, או שחזור של אירועים שחוויתם ביחד?

היי שלומית.. ..קצת מוזר

בלילה האחרון חלום נוסף... (כמו שאמרתי כל שבוע לפחות פעם אחת הוא נמצא אצלי בחלום) ...חשבתי בהתחלה שאולי זה מגעגועים, אבל זה לא ממש מסתדר לי כי אם הסיבה היא געגועים, למה אני לא חולם על עוד מס' אנשים קרובים אלי שאיבדתי ? (יש מספיק... זכרם יהיה ברוך) למה דווקא הוא מכולם ? לאחר שצפיתי בתוכניתו של ג'ון אדוארדס התחלתי להבין שיש סיכוי שזו אכן סוג של תקשורת, לפי מה שאדורד אמר באחת מתוכניותיו זה שכאשר לנפש של המת אין דרך לתקשר (מדיום או אדם שאינו מאמין ועוד סיבות..) הדרך הקלה ביותר לתקשר בין הנפשות היא בזמן שהאדם בעולם הנפשי חולם, אז הנפש שלו פתוחה לעולם הבא. בקשר למוטיב שחוזר על עצמו, ובכן: החבר נראה תמיד אותו הדבר (נראה עוד בתקופה שהיינו בתיכון, לפני המחלה). אם זה השיער, הבגדים. בשום חלום אינו מדבר, תמיד מחייך או "מסמן" לי את המסר. לדוגמא בחלום האחרון (אתמול) עליתי לאוטובוס וחיפשתי מקום לשבת בו, והוא ישב בסוף האוטובוס וסימן לי שיש מקום פנוי לידו. (החלום ממשיך והופך למוזר אבל זה הקטע הקשור אליו) אני שם לב שהוא מופיע לי בחלומות שלא ממש קשורים אליו, הוא פשוט נכנס לחלום כמאין "הזגמנות" ...כך לפחות אני חושב ואולי אני טועה.

למעלה