חבר טס להודו..

yaeliyuli

New member
חבר טס להודו..

היי לכולם, קוראים לי יעל אני בת 21 ואני בזוגיות עם מישהו כבר שנה וחודשיים... לפני חודש הוא החליט לטוס להודו לשלושה חודשים... הוא גם אחרי צבא. כמובן שפירגנתי ותמכתי.. אנחנו מדברים פעם בשלושה ימים.. לפעמים פעם בשבוע תלוי מה הוא עשוה.. בכל מקרה, לי מאוד קשה עם העובדה שהוא התנתק לגמרי.. אפילו ממני, וגם כשאנחנו מדברים אני מרגישה מעין ריחוק מצידו. כששאלתי אותו אם הוא חושב עליי ועל הזוגיות שלנו אז הוא אמר אני יגיד לך את האמת- לא, וזה מוזר לי שאני לא חשוב עלייך כל כך אבל אני מנסה לא לחשוב על זה... זה מה שהוא אמר. בכל מקרה אני מבולבלת.. האם זה המקום שבאמת גורם לך להתנתקות מוחלטת או שבאמת יש פה מעבר? דעות יתקבלו בברכה.. לילה טוב ושבת שלום!

רק ימים יגידו

הוא עכשיו בתקופה של פסק זמן, אם את רוצה תקראי לזה "ייקום מקביל", "ניקוי ראש", נמצא במקום אחר או כל הגדרה שאת בוחרת, אבל בפועל הוא אכן מנותק מהצבא, מישראל מחבריו ומשפחתו וממך. אני מציעה גם לך להתנתק קצת, לצנן קשר טלפוני ומיילים ולעסוק פה בישראל בענינייך. רק כשהוא יחזור אפשר יהיה לדעת אם זה נמשך ביניכם או שכבה לגמרי. היו מקרים לכאן ולכאן והנבואה ניתנה לרשעים (או אולי היו אילו הטיפשים?)

מלודי6

New member
איך הגעת לרשעים?

הנה החלק המצוטט "...א"ר יוחנן מיום שחרב בית המקדש ניטלה נבואה מן הנביאים וניתנה לשוטים ולתינוקות.." מתוך הגמרא מסכת בבא בתרא פרק א, דף יב, ב

niva99

New member
על פניו יעלי

מה שהוא אומר לך - זה מה שזה אומר. קשה לקבל דחיה ולהתמודד עם רגשות של אכזבה וכאב. לפעמים לא צריך פירושי רש"י לנאמר - עם כל העצב שבדבר החבר שלך כבר לא ב"עניין". נסי להפנים ולהתגבר המון בהצלחה.

kmiki

New member
איזו תגובה הזויה

מאיפה החלטת שהוא לא בקטע שלה, ושהיא צריכה להפנים ולהתגבר? היית פעם בטיול במזרח? יש לך מושג מה מרגישים כשנמצאים שם, בניתוק מוחלט (כמה שאפשר, תלוי באופי בן האדם המדובר) מישראל? הבחור רק השתחרר מהצבא, ואין לך מושג מה הוא עשה בשירות שלו, ובחר להתנתק מהכל ל3 חודשים, ואת כבר החלטת שהוא נפרד ממנה? הרי היה לו יותר קל לאמר לה במייל או בטלפון את זה, ללא צורך להתמודד. מה זה הקישקוש הזה, ישר לקפוץ ולהספיד אותם? אני זוכרת כשהיינו בגיל הזה, היו המון זוגות שאחד מהם נסע לטיול והשני לא, כי תמיד העדיפו את הטיול הגדול עם החבר'ה ולא עם החבר/ה, ולא תמיד זה נגמר בפרידה. כשמייעצים לבחורה צעירה בת 21, צריך להיות קצת יותר זהירים, לטעמי, ואפשר להיות מעט יותר תומכים

niva99

New member
well....זן דעתך האישית והבלתי קובעת

ואגב התשובה למרבית שאלותיך היא - כן !! עדיף להכיר במציאות מאשר לחיות באשליות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
רחוק מהעין רחוק מהלב

הוא חווה שם דברים אחרים, דברים שהוא מעולם לא הכיר ושהפוכים לגמרי לכל מה שהוא מכיר. זה כמעט כמו להיות משהו אחר. לדעתי זה בכלל לא אומר שהקשר נגמר. מצד שני, אי אפשר לדעת מה יהיה כשהוא יחזור. גם הוא לא יודע! אני הייתי אומר: 70% סיכוי שהכל בסדר, הוא ירד מהמטוס ותמשיכו מאיפה שהפסקתם, למרות שהוא לא חושב עלייך כמעט. ו- 30% שלא. לפחות הוא ישר איתך - וצריך לא לזלזל בזה. --- לגביך - ברור שזו תקופה קשה. נסי לא להתקע על העניין, ולשחרר אותו בראש שלך. כשהוא יחזור - הוא יחזור.

kmiki

New member
יעל היקרה

לדעתי הלא מקצועית, אפילו שמאד קשה לך לשבת פה ולחכות, כי בסה"כ החיים שלך ממשיכים רגיל, אבל פתאם חסרה לך פונקציית החבר שלך, ולדעת שהוא שם, עובר כל מיני חוויות, ולא חושב עליך, את צריכה לזכור שהוא כרגע במעין הפסקה מהחיים הרגילים שלו. זה לא אומר שהוא חוגג שם עם בנות אחרות, זה לא אומר שהוא הפסיק לאהוב אותך, אבל את לא חלק מהנוף הנוכחי שלו, או מהחוויה הנוכחית שלו. אבל אני מאמינה שכשהוא יחזור לארץ, כל הרגשות הישנים יציפו אותו בחזרה. כמובן, תמיד יש סיכוי שכן יקרה משהו לאורך הטיול שישנה את ההרגשה שלו, אבל זה לא משהו שהוא או את יכולים לשלוט בו. הצעתי אליך, פרגני לו בזמן הטיול, ואל תהווי מועקה, ובטח ובטח אל תהיי הסיבה שבגללה הוא עושה משהו טיפשי, המשיכי לשמור איתו על קשר, ולאמר לו שאת אוהבת ומתגעגעת (בלי להגזים), ומחכה ליום שיחזור. אל תציקי לו עם שאלות כמו אתה אוהב אותי? אתה חושב עליי? אתה ככה ואתה ככה, כי הוא חווה משהו אחר עכשיו (לצערי הרב, זה בטח סמים
), וכל פעם שהוא יקבל ממך שוב כאלו פניות, הוא ירגיש יותר ויותר רחוק ממך. תהיי אופטימית, ואת יודעת מה, הכי גרוע שיכול לקרות זה שבסוף הוא יחזור ותפרדו, אז לא נורא, את צעירה, וכמו את יודעת, יש המון דגים בים.

chenby

New member
בגדול

כיף לו. הייתי מחליפה איתו עכשיו בקטן יותר, הבעיה זה שאת מנסה לשלוט במה שקורה בזמן שהוא נמצא שם. ואין לך שליטה על איך שהחיים מתפתחים. יכולות להיות כמה אפשרויות 1)הוא יחזור ותמשיכו מאיפה שהפסקתם ואפילו תתעצמו יותר 2)הוא יחזור תמשיכו מאיפה שהפסקתם וזה יגמר בהמשך 3)הוא יחזור ותיפרדו 4)הוא ימשיך במסע עוד 5)את תסעי אליו 6)את תסעי למקום אחר ועוד ועוד כמו שאת רואה הכל יכול להיות ויש עוד כמה אפשרויות שלא ציינתי. כשאת מרגישה ריחוק מצידו - זה רק מכיוון שלפני שהרגשת את זה- היתה שם מחשבה. פרשנות הוא לא דיבר איתי כמה ימים (עובדה קרה.. בלי טוב או רע) פרשנות - הוא מתרחק ממני אני לא חשובה לו רגש - עצב, באסה, פחדים תגובה - בטלפון הבא שלו אני אשאל - האם אתה חושב עליי? תוצאה - או גירוי חדש- האמת זה מוזר לי ואני מנסה לא לחשוב על זה פרשנות - הוא לא אוהב אותי הוא רוצה למחוק אותי מהחיים שלו רגש- באסה דכאון חששות פחדים חרדות תגובה- בטלפון הבא- אתה סתם מניאק שחושב רק על עצמך, לא אכפת לך ממני תוצאה - כעס\פרידה\באסה.. באותה מידה - את יכולה להבין שהבן אדם בהודו. בהודו - שגרה שונה לחלוטין ממה שהוא חווה עד כה בחייו מה שאומר שיש לו המון מה לראות, הוא בטח מתנסה פה ושם באיזה ג'אראס (כיף לו כבר אמרתי?) מכיר אנשים חדשים - ומ ה לעשות שכל כך כיף לו והוא רוצה לחוות ולמצות את זה עד תום - אז הבית, פחות חשוב כרגע. הוא יהיה שם בהמשך לשמוע את כל הסיפורים. ממקום מתרגש בשבילו ומפרגן לו ומתוך הבנה שלא בכל מקום יש טלפון או אינטרנט ולא תמיד עם כל החבר'ה שם רוצים את ההגבלה להתקשר הביתה. כשהוא יחזור, ויראה את השמחה שלך - הוא יבין כמה הוא התגעגע, כרגע מהלחץ שלך, הוא מעדיף להשתחרר וזה בטח לא משהו שהוא מתגעגע אליו. אם זה צריך לקרות זה יקרה אחרי שהוא יחזור. קלישאה שהיא מאוד נכונה. כרגע עלייך לשחרר, להנות בשבילו ולמצוא הנאות בשבילך כאן ועכשיו. אין לי משהו אחר להציע לך. תתגעגעי אליו בשמחה ולא בבאסה (כי עדיף להיות שמח ולא בבאסה) בעיקר אם אין לך מה לעשות במושא עכשיו. כשהוא יחזור לארץ, אז את תדעי מה הצעדים הבאים. כרגע, המתיני בסבלנות ותתעסקי בך ובאושר שלך בינתיים.

yaeliyuli

New member
תודה

רציתי להגיד לכם תודה רבה.. באמת, לכל מי שענה.. לקחתי קצת מכל אחד כמה שזה נשמע אולי.. רע? אבל בטוחה ללא ספק שעיקר העובדה כאן היא על עצמי.. באמת לשחרר ולמצוא "הנאות" אחרות... כמה שזה קשה.. ובאמת אי אפשר לשלוט בהכל.. ואני לא בטוחה בכלל שאני רוצה :/ בכל מקרה באמת תודה רבה שהתייחסתם להרגשה שלי!! ובכל מקרה- דיברנו למחרת ובאמת כל אחד קצת הציג את מקומו בכל הסיפור הזה וניראה לי שקצת "נפתחנו" אחד לשני ולמקום ולעובדה- שאנחנו לא באותו מקום- רגשית ופיסית.. ועם זה צריך לחיות כרגע.. אבל באמת אני מפרגנת : ) אז שבוע טוב לכולכם!!!

shelly132

New member
....

אני חושבת ש 3 חודשים זה לא כזו תקופה ארוכה, ואת בהחלט יכולה לחכות ולראות מה יהיה כשהוא יחזור. יתכן שהכל יחזור למסלול הרגיל ויתכן שתחליטו להיפרד. אבל בינתיים אני מציעה לך להעסיק את עצמך בדברים אחרים... לימודים... עבודה... או כל דבר אחר. קשה לשפוט את המצב, הוא נמצא עכשיו בראש אחר לגמרי, כל יום חוויות חדשות. אני בטוחה שהוא לא יושב כל היום וחושב עליך.תמשיכי לבלות, לצאת עם חברות, ואם אתם באמת אוהבים אחד את השני, אני בטוחה שתמשיכו עוד הרבה זמן ביחד, וכרגע זה מבחן הזוגיות שלכם. אם תעברו את זה- תעברו עוד הרבה דברים בדרך.

czar

New member
נו, והיות והוא ישר ואומר לך הכל, מה השאלה?

הוא בגב כדור הארץ, עושה חיים ומתהולל עם חברים, ברור שיחשוב עליך פחות, אתה מה עושה ?! בדיוק את ההיפך ממה שצריך, מתחילה לשבת לו על הצוואר ולשאול שאלות מציקות והוא, הוא נשמע באמת ישר. אני מציע שתרפי קצת ותחשבי שהרע מכל קרה, תניחי לו להנות עם עצמו ושיבוא, שבו לדבר, הצליח יופי, לא הצליח, לא אסון גדול. תפסיקי לשאול אותו שאלות עליכם, תתחילי להתעניין כמה הוא נהנה אולי....

nowonder

New member
תראי

הוא נמצא עכשיו ביקום אלטרנטיבי. לא רק מבחינה גיאוגרפית. אלא גם נפשית, ותרבותית, ואקלימית, ואקלוגית, ואנושית, ועוד הרבה דברים. הוא ביקום אלטרנטיבי שבו אין מחוייבות, אין עבודה, אין ציפיות, אין משמעת, אין הורים אין סמל בצבא. ובטלפון, את לא יכולה לעשות שום דבר כדי להזה. אז פרגני לזלוג לתוך היקום האלטרנטיבי הזה. תקשיבי לו. תני לו לחלק את החוויות שלו איתך כמו שהוא רוצה ויודע, ולא כמו שאת רוצה לשמוע. זה תהליך שאת צריכה לעבור, שנקרא התבגרות.

למעלה