חבר חילוני

cohenabcd

New member
חבר חילוני

חבר חילוני שלום, יש לי חבר חילוני זמן ארוך (5 שנים) ואמרתי לו שכדי שנוכל למסד את הקשרה הוא צריך לשמור שבת חגדים כשרות ולהתפלל. הוא לא מוכן להתפלל והוא אומר שכדי שהוא יבוא לכיווני גם אני צריכה לבוא לאמצע ולוותר על חלק מהעקרונות שלי. אני בטוחה שאני רוצה להמשיך עם הקשר הזה אבל אני מתלבטת. מה אתם אומרים?

g u r a

New member
זו שאלה ממש קשה

ואני חושבת שרק את תוכלי לענות לעצמך, מפני שזהו נושא רגיש ומורכב.
על איזה עקרונות שלך את מוכנה לוותר?
מה את מצפה ממנו לעשות?
אולי תוכלו למצוא נוסחה שלא תגרום לך לוותר על הרבה עקרונות, ומצד שני שהוא לא "ישקיע" כל כך הרבה.
האם ההורים מקבלים בהבנה את הקשר שלכם?ואיך הם יגיבו לשינויים ? בהצלחה

SuperGirl 25

New member
את רושמת שאתם מכירים 5 שנים

וכדי למסד את הקשר הוא צריך לעשות מס' דברים. מדוע זה קשור רק למיסוד הקשר? האם יש דברים שהוא עושה בעקבות הקשר איתך (ולא עשה קודם)-הקשורים לדת? על איזה עקרונות עלייך לוותר, לפי דעתו? איפה הפשרה אפשרית מבחינתך?

seeyou

New member
פשרות וכבוד הדדי

לשמור שבת חגים כשרות ....אפשר להבין אבל דרישתך שהוא תתפלל? זה קצת מוגזם.זה עושים מאמונה לדת ולא לאדם יש לי חבר חילוני שהתחתן עם בחורה דתיה(לא קיצונית) בבית הוא מתנהג אחרת מאשר בחוץ!אפילו נותן לילדים חינוך יהודי. זה לא מונעה ממנו לאכול לבן עם החברים.

רק את יכולה להגיד

אני חילונית לגמרי והתחתנתי עם חילוני מבית דתי. והסכמתי מתוך רצון לעשות לו טוב לעשות קידוש בשבת ולחגוג חגים. לא הסכמתי לצום ביום כיפור או לשמור בשר וחלב. אני מוכנה לעשות דברים שבגדר סביר מבחינתי לעשות למרות שאני לא מאמינה. אני לא מוכנה לעשות דברים שקשים מדי בשבילי. מצאנו את הפשרה המתאימה לנו. ואתם, אם רוצים להקים משפחה יחד תצטרכו למצוא את הפשרה שלכם. להתפלל אי אפשר בלי אמונה. זה חסר טעם בעיני כל דתי. מבחינת שמירת כשרות זה קל יותר כשהאישה היא הדתיה כי בד"כ הנשים מנהלות את המטבח. אי נסיעה בשבת זה גם משהו שקשה לחילונים. תצטרכי לבדוק טוב טוב שהוא מוכן לעמוד בזה. אבל אחרי 5 שנים אני קצת מתפלאת שלא מצאתם את הפשרות והדרך לא ברורה לכם. איך חייתם יחד עד עכשיו?

קשה לי לראות עתיד ../images/Emo14.gif../images/Emo82.gif

את בלבד יודעת את עומק דתיותך...משמע נוסעת בשבת לא נוסעת מדליקה אש לא מדליקה ..שומרת כשרות לא שומרת ...ואת מתייחס רק להיבט ההווה בעוד שאינך מפליגה למחשבות רחוקות יותר ..כגון ילדים חינוכם ...ברית כן לא בר מצווה..על דברים עקרוניים מאלו אנשים כבר התגרשו...אם לא תגיעו לתובנות ואם הקווים האדומים שלך נחצים שוב ושוב כמו גם שלו..מצטער לא רואה לזה עתיד ..ובואי אספר לך משהו אישי...במקור אני בא מבית עם זיקה מסורתית אבל במהלך השנים הייתי וחייתי כחילוני לחלוטין..ויש בי תהליך עמוק של חזרה למסורת ..שוב אין זו חזרה בתשובה ממש לא אבל מבין היום ורואה דברים שלא שמתי לב אליהם וערכים למשל כמו הדלקת נרות בליל שישי לפני כניסת השבת..קידוש בארוחת ליל שישי..שמירת כשרות..אלו דברים בסיסים ובאשר לזוגיות ..לא אצא עם אישה כיום שלא מוכנה לשמור נידה חד משמעית העקרון הזה של קירבה ריחוק ממש מקרב שלא לדבר על הבריאות וגם הפוריות אז מאחל לך שתעשי טבלת כולל קווים אדומים..אם את 5 שנים איתו בטח תדעי מה הקווים שלו..ולצערי אם הקווים האלו רבים מדי איני רואה כלל סיכוי לקשר..זה יהלום בך בפרצוף בשלב כזה או אחר ..ואני לא מסכים שהאהבה תמיד מנצחת...אבל זה נשאיר לדיון אחר

למעלה