חבר חדש

אני די בטוח שמשתמשים בחלב כדי

לדלל את הקקאו בשוקולד, אבל את בטח מבינה בשוקולדים יותר...

אני לא מצליחה למצוא ציטוט מדויק

אבל אני זוכרת כמעט בוודאות שבבית החרושת לשוקולד של ווילי וונקה היו עושים את זה אחרת

Raffael

New member
"ברוך הבא"

בהחלט מענין כל מה שכתבת. האם תוכל להסביר מהו בוגו-קומיטה? האם תוכל לתת דוגמא לפרטים שהוצאו מהקראטה במעבר ליפאן? האם עוד מישהו בארץ, מלבד המורה שלך, מלמד את האמנות הזו? עד כמה היא נפוצה בעולם? תודה

Kenshinkan

New member
פרטים ותפוצה

הפרטים שפונקושי הוציא מהקאטה השונות תנועות קטנות אך משמעותיות לגבי אפליקציות לחימתיות. אני לא יכול להסביר בכתב אך אני יכול להדגים. אני יכול לצטט את דבריו מספרו האחרון ("קראטה דו, דרך חיי") בו הוא כותב שהמטרה היתה לפשט את הקאטה כדי שילדים בבתי ספר יוכלו ללמוד אותן בקלות. אני רק יכול לומר שאומנות לחימה על מרכיבייה היא עניין לאנשים בוגרים, מפותחים וחכמים - לא לילדים. בעז

Kenshinkan

New member
שכחתי תפוצה

אין עוד מישהו בארץ שמלמד קנפו מאוקינאווה. אני יודע שבארה"ב זה די מוכר, ביחוד בגלל ש- Seiyu Oyata (המורה של המורה שלי) מתגורר שם. בעז

hajy

New member
ברוך הבא../images/Emo13.gif

אתה יכול לתת כתובת לאתר?

Raffael

New member
אתר ציוני נלהב...

העפתי מבט באתר. תחת הקישור "קראטה אמיתי", תמצאו הסברים על אמנויות לחימה שונות. קראתי רק שני פרקים - על קרב מגע ועל אייקידו. בשניהם חומר רב ערך להקל, שלא לומר לגקל. סקירת הקרב מגע מספרת לנו שישראל היא מדינת עולם שלישי, ביורוקרטית ומושחתת ושקרב מגע, כאמנות לחימה, הוא עיסוק שטחי לבחורות... במילים אחרות, על פניו, מדובר כאן באסכולה של קראטה אמיתי אמיתי אשכרה מקורי, שרק "יחידות" עילית בצבאנו זוכות לקבל "ימי אימונים" בו (המרכאות במקור, באמא'שלי). גם תלמידי אייקידו ישמחו לקרא את הכתוב שם על האמנות היו אייג'ית והרכרוכית שלהם ובטח יש שם עוד פנינים.. אני רץ לקרא. Founded by Imi Lichtenfeld, Krav Maga is the “official” hand to hand combat taught to the Israeli Defense Forces. The only reason it is still taught to the Army is because of politics. Israel is a third world country, politically. It is run by the “Old Boy’s Club” where who you know is much more important than what you know. An entrenched bureaucracy ensures inefficiency and corruption dominate. The result is a system of unchallenged kindergarten level techniques combining basic punching, kicking, and striking with some basic Judo and Jujutsu and a lot of fantasy. Due to the intransigent mentality of the leaders of Krav Maga, it has been unable to advance and improve. Its superiority to other systems of hand to hand combat is purely mythological. Girl soldiers are the main trainers of Krav Maga in the Israeli military. A five week course qualifies them as “trainers”. The films of WWII US Marines, performing hand to hand exercises in basic training, show a level the same as, if not superior to, that of modern day Krav Maga. Only the very best "teams" in the IDF are permitted to have "training days" in the Ryukyu Kenpo martial art.

nitzano

New member
מזל שמושיקו בחופש ../images/Emo6.gif

אבל real Karate לא מתקרב לקרסולי " Really truly the only real karate" הייתי תובע אותם על הוצאת דיבה על כך שכינו ישראל "מדינה בירוקרטית מושחתת" . אבל בטח אאלץ לשלם לכמה פקידים ועורכי דין מתחת לשולחן רק בכדי לא למלא את כל טפסי הבירוקרטיה לתביעה אזרחית ...

מוץ ותבן

האם ישראל היא מדינת עולם שלישי? הייתכן שאכן יש מספר סיבות נוספות לכך שקרב מגע נשארת האומנות הצהלית היחידה? האם ישראל אינה Old boys club?

ישראל היא מדינת עולם ראשון.

גם פוליטית. לידיעתי קרב מגע אינה אמנות צה"לית, לא כל שכן היחידה. לידיעתי אין אמנות צה"לית אלא חבורת בנות שלמדו קורס חמש חודש איך לתת מכות הכי בסיסיות שאפשר עם קצת ג'ודו וג'וג'וטסו. רק יחידות מובחרות באמת, כאלה שצוללים בקישון להנאה, מותר להם ללמוד [מושג שהשתרש כשם] "לחימה בידיים ריקות" (סינית מיופנת). ישראל אכן הינה old boys club. תחילת המסורת הגאה בגולדה מאיר, ראש הממשלה היחיד עם ביצים (מאז בן גוריון, הידוע גם כדוד חיוך (או שמא ירוק?))

דלית, אתה אופטימי

חלק מהמדריכות (טוב, גם מדריכים, בשביל מיתר...) עוברות קורס קרב מגע שנמשך חודש.

erank31

New member
כתוב באתר שאיקידו

לא עובד כהגנה עצמית. מענין מה אנשי האיקידו יאמרו על זה.

Connor MacLeod

New member
בוא נראה ...

What is Aikido? Aikido should not even be listed here as it has nothing to do with Karate or self defense. Morihei Ueshiba founded Aikido after spending 22 years (1915-1937) studying and teaching Daito-ryu under Sokaku Takeda. Aikido is, basically, a watered down, softer version of Daito-ryu; in line with the new age Japanese Omoto religion’s philosophy embraced by Ueshiba. It is good for those who enjoy a cult like atmosphere and want some of the benefits of a Martial Art; but, are not interested in self defense purposes.

Connor MacLeod

New member
צריך להוסיף משהו מעבר../images/Emo35.gif

אני חושב שאני אתן את הבמה להקל וגקל (הזמנה רשמית) להתבטא בנושא ... למרות שאני לא מאמין שהעורבים שלנו הם עורבי אייקידו ...
רק נקודה אחת ... למרות שהדברים הכתובים מאד משכנעים ... כמה אנשים מצליחים להתנגד לדעה הזו? ... לא יודע ... לי ... אמממ ... איך לומר את זה ... לא טעים ... (לעומת סנדוויץ' פסטרמה עם חרדל וחמוצים)

למעלה