חבר חדש

Kenshinkan

New member
חבר חדש

שם: בעז שטיגמו גיל: 25 מגורים: ירושלים שיטה: Lanten Ryukyu Kenpo Kobujutsu מורה: דוד נתן, האנשי. עיסוק: מדריך טרי. סטודנט שנה ב' בחוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטה העברית. כמה מלים: התאמנתי מגיל 6 בקראטה שיטת "שאי הון" (של משפחת פייגה). תוך כדי השירות הצבאי ראיתי כתבה במעריב על דוד נתן, בדקתי ונתפסתי. המשכתי להתאמן בשתי השיטות עד שהתחלתי ללמוד בירושלים ונכנסתי עמוק לתוך ריוקיו קנפו (זה מה שאני מלמד). * בתיכון התאמנתי שנתיים באופן פרטי עם מדריך של המרכז הישראלי לטאי צ'י שגר במושב שלי. ריוקיו קנפו: ריוקיו=אוקינאווה - בעצם קראטה אוקינאווי לא ספורטיבי. השם בא מ- Shigeru Nakamura, שאסף תלמידים בכירים ממורים שונים והכניס את כולם לדוג'ו אחד, ויצר בעצם קבוצה שחקרה בצורה אנליטית את 12 הקאטה שהוא ידע. הקאטה דומות מאוד לאלה של קראטה, אבל יש הרבה פרטים קטנים שפונקושי הוציא במעבר ליפן, ובאוקינאווה לא השתנו. באופן כללי אנחנו לומדים 4 מקצועות: קאטה, קומיטה, בוגו-קומיטה וקובוג'וצו. אשמח להישאל שאלות, אשמח אם תבקרו באתר שלנו ואשמח אם תבקרו אותנו בדוג'ו! בעז

Connor MacLeod

New member
ברוך הבא ... ../images/Emo24.gif

ברוך הבא לפורום בעז ... מקווה שהשכנים נאים בעינך ...

ברוך הבא

אם המורה שלך (או אתה עצמך) עדיין לא מופיעים ברשימת המורים - למה שלא תוסיף קישור בלוחות? פשוט ללחוץ על הטאג ליין המתאים (שטפו אחרים בפרטי בית הספר שלכם). תוכל להסביר למה בחרת להתאמן בטאי צ'י במשך שנתיים?

Kenshinkan

New member
קישור + למה?

קישור: אני חדש בתפוז - אשמח אם תועלי להסביר לי איך להגיע לשם. טאי צ'י: אני לא זוכר בדיוק למה רציתי לנסות טאי צ'י. הייתי "חזק" בתוך שיטת הקראטה שהתאמנתי בה. המורה שלי היה בעד התנסויות שונות בשיטות אחרות ולכן לא היתה בעיה. האדם שלמדתי אצלו טאי צ'י הוא שכן במושב (וגם חבר טוב של אבי), שהיה באמצע קורס המדריכים שלהם ובשבילו זה התאים - אז התאמנתי עמו פעם בשבוע במשך שעתיים עד שלוש עד שהתגייסתי. מאוד אהבתי את זה, למרות שהמשכתי עם הקראטה. כיום אני מתאמן לבד על דברים מסויימים שלמדתי ממנו ואינני רוצה לאבד (אני גדלתי בגליל וכיום אני גר בירושלים).

טאג ליין - שורת הכתב הנע למעלה

פשוט ללחוץ עליו, זה נקרא קישור כי מקשר לעמוד אחר באינטרנט (במקרה זה באתר הנוכחי, אך זה אינו מחוייב המציאות). בניTKD, אולי תוסיף הסבר קצר על טאג ליינס ועל קישוריות באינטרנט?

bennyTKD

New member
הסבר על טאג-ליינס ../images/Emo92.gif

OK, אז אתה רוצה להשתמש בטאג-ליינס (שורת הכותרת שרצה בשמאל לימין למעלה) ואתה לא יודע איך. אז בוא ניקח דוגמה. נניח שאתה משורר מדהים, וביאליק פראייר לידך, ולכן אתה רוצה להשתתף בתחרות כתיבת השירים להקל וגקל שנערכת בפורום. רואה למעלה את הטאג-ליין שנקרא "תחרות שירים !!!"? לחץ עליו עם העכבר, והוא יפתח לך חלון חדש באקספלורר שבו יופיע הקישור. במקרה זה תיפתח הודעה מדהימה של קונור על הקל וגקל, ומתחתיה תוכל לראות את כל השרשור. קרא את ההודעות והשירים (ובמיוחד את זה של גפני...) והוסף את השיר שלך. שב ליד הטלפון והמתן להודעה על הזכיה. don't call us - we'll call you בני

Connor MacLeod

New member
אני חושב שצריך להכריז קבל עם ועדה

למנות את בני כמסביר הלאומי של הפורום ... למעשה למנות אותו לשר ההסברה של הפורום ותחת סמכויותיו: 1. הכרזה יומית של לוח השידורים הקרוב של YES 2. הצגת הפניות לאתרים שאף אחד אחר לא יכול למצוא במהירות 3. מתן הסברים מפורטים על כל נושאי הרשת ... ועוד

ברוך הבא ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ויש לי שאלה אני די חדש בכל העשק של אומניות לחימה כמעט שנה אז אני לא יודע בדיוק מה זה קומיטה, בוגו-קומיטה וקובוג'וצו אין לי מושג שמעתי על זה ותפסתי עליך תרמפ כי אמרת שאין לך בעיה אם שאלות אז ברוך הבא ותודה על התשובות מתי שתענה לי אני מקדים אותך.

Kenshinkan

New member
הגדרות

קומיטה= hand grapple . בוגו= ציוד מגן >>> בוגו קומיטה= קרבות עם ציוד מגן. קו= קלאסי, בו= לחימה/מלחמה, ג'וצו= אומנות, דו= דרך >>> קובודו/קובוג'וצו= תירגול כלי הנשק המסורתיים של אוקינאווה (לא מילולי). טכניקות הקומיטה באים מתוך פירוק הקאטה השונות. בוגו קומיטה הם קרבות עם ציוד מגן ("בוגו") שנעשים ב- full contact and full speed. לכלי הנשק יש קאטה משלהם. הקאטה האלה שונות מבחינה מהותית מהקאטה המבוצעות ללא כלי נשק. התירגול הבסיסי הוא כמו קומיטה. בעז

john stockton

New member
קובו

המילה קובו שמופיעה גם בקובודו וגם בקובוג'יטסו. מה פירושה, ומה ההבדל בין השיטות ומה זה ג'יטסו

nitzano

New member
קובודו

אם אינני טועה ומשמעות הסימניות ביפנית נשארה זהה לסינית ,אז : קו = (גו בסינית) : עתיק (יומין) בו = (וו בסינית) : מלחמתי (זהה ל'וו' בוו-שו ) דו = (דאו בסינית) : דאו , טאו , ה"דרך" (לא הטולטקית) ג'וטסו = (שו בסינית) : מיומנות , אומנות (זהה ל'שו' בוו-שו)

john stockton

New member
לא זה לא

זה היה הסבר שטחי מאוד הסבר היה במה השיטה עוסקת, במה היא מתמקדת, מה מקורה וכו'

nitzano

New member
שיטה או מושג ?

אינני בטוח אם שני שמות אלה הם שמות של סגנונות או מושגים המביעים רעיון .במידה והם אכן שמות של סגנונות אזי אין באפשרותי לסייע לך מכיוון ואין לי מושג . במידה והשניים הינם מושגים ("טכניקות לחימה עתיקות" ו"דאו הלחימה העתיקה" ) אזי אין צורך במילים נוספו . לדעתי האישית ,אלו מושגים ולא שמות (והפכו לשמות מחוץ ליפן) . ממש כמו שמשמעות ה"שם" היפני שורינג'י קנפו הוא אגרוף שאולין . או השם הזהה לאייקידו היפני והפקידו הקוריאני . גונג פו שהינו מושג כללי ולא אמנות סינית . האם שעון חורף הוא מושג או שעון של סייקו ?! סתם דיעה בשעת לילה מוזרה זו

nitzano

New member
מצד שני ....

לשיטת קרב המגע הישראלית השם "קרב מגע" אשר מקורו במושג .וכך גם קפאפ וכבר הסכמנו שאני סתם מקשקש

מסכים, לכך התכוונתי.

להרבה מושגים מתייחסים היום בתור שמות. אני אישית מאשים את ההורים שמחנכים ילדיהם בצורה לקויה.

john stockton

New member
אז אסביר

אני רוצה לדעת לא את המשמעות המלולית של המילים קובודו וקובג'יטסו אלא מה הן אומרות ולמה הן מתייחסות

אתה רוצה לדעת לא את המשמעות

מצטער, אבל איבדתי אותך. קיבלת תשובה מקיפה למדי בהתחשב בעובדה שאתה שואל על משהו שונה ממה שאתה (כנראה) חושב עליו. דוגמא - אתה שואלה מהם מים. מתחילים להסביר לך שמים זו תווית לסוג מסוים של מולקולות בעלות קשרי מימן וכתוצאה מכך מצב צבירה נוזל בטמפ' החדר - ואתה מתעקש שלא קיבלת הסבר על המליחות של מים. מים כמושג לא רלוונטיים כלל לשאלת המליחות. מליחות היא תוצר של התמוססות יוני כלור ונתרן בתמיסה מימית. מדוע אתה מתעקש על מליחות, אך ורק כפונקציה של הסבר על מהות המים? לא מבין אותך.

למעלה