חבר דמיוני...

Nachmanides

New member
אין דין PRL כדין הזהר.

הזהר גדוש הבלים ונולד אך לפני כ- 730 שנים, בספרד, על רקע סבל יהודי אירופה בימי הביניים, והדחף לחשב את מועד בוא המשיח...

NlNין lcNlc

New member
כבר נכנסתם לפוסט שלי אבל קצת הגזמתם

לא לעניין שילוחי הדברים שלכם. תפתחו פוסט נפרד או שתריבו במסרים.

זה מפריע לי במיוחד שזה פוסט על בני. קפיש?

תודה

אין בנושא דבר או חצי דבר

שאמור להדאיג או לראות בזאת משהו שמעל לטבע כי אם דבר קיים הוא חלק בלתי נפרד מהטבע. את החלק הראשון הסברת בעצמך מאוד נכון - חברה, חינוך, סביבה חוסמים את היכולת הזו מהר מאוד. שימי לב פעם לתינוק כיצד הוא בוהה אל שום מקום ומשחק וצוחק עם משהו\מישהו שאין אנו יכולים לראות אבל הוא בהחלט רואה וחש.

בנושא הפרנויה הכל תלוי באישיות החווה - אם ראית את הסרט "החוש השישי" הוא עוסק גם בפחדים וגם בסופו של דבר בקבלה גם על האם את היכולות של הילד החווה.

NlNין lcNlc

New member
חושבת...

דווקא פתאום זה כן מתחבר לי.
ילד שנמצא ב'נורמה' יש לו חבר דמיוני ואולי כמה.
ילד מחוץ לנורמה, הוא אוטיסט או בעצם על הקשת...ואדם פרנואיד?! גם מחוץ לנורמה. ז"א שאם יהיה מי שיקבל את הפרנויה כמציאות שהיא לא רק של הפרנואיד, הפרנויה תפסיק?

שמעתי בעבר

את התאוריה הזו שילדים מתקשרים ומתישהו הסביבה משתיקה להם את זה. זה נראה לי די הגיוני.. כל ה"חברים הדימיונים" .
בקשר לפרנויה. שמעתי פעם את דר ריימונד מודי זה שהכיר את חווית הסף מוות לציבור הרחב אומר שהוא היה בבתי משוגעים ויש הבדל גדול בין אנשים שמתקשרים ובין אנשים שיש להם מחלות נפשיות.

האמת שאני במקומך הייתי מעודדת את הבן לספר על האיש השקוף. יהיה מעניין לשמוע מה יש לו להגיד עליו. (בעדינות בלי לתקוף כמובן)

יקירתי זה שלב נורמלי בהתבגרות

לרוב הילדים יש חבר דמיוני
(או שלא דמיוני
)
לטאל שלי היו שניים,
והם ליוו אותו עד כיתה ב נדמה לי...

למעלה