חבר דימיוני.

חבר דימיוני.

לי לא היה חבר דמיוני אף פעם,היו לי יותר מידי ילדים אמיתיים דבוקים לי לתחת בשביל להוסיף עליהם עוד דמיוניים. היום במשך קצת יותר מחצי שעה הפיצקית הייתה עסוקה בלשחק דג מלוח ומחבואים עם החבר הדימיוני שלה(היא באה לספר לי בגאוה שיש לה שהיא משחקת עם חבר דמיוני). מצד אחד חייכתי לעצמי,איזה נחמד זה שיש חבר שהוא פרי דמיונך שמתאים את עצמו במדוייק לצרכייך,מצד שני קצת נצבט לי הלב(רגשות אשם של אמא לבת יחידה).מצאתי את עצמי מהרהרת במה אם הייתיי שומרת את ההריון שהיה לי כשהתגרשתי.מהרהרת באיך זה היה נראה אם היה לך אח או אחות קרובים אליה.הרי היא כבר לא תגדל קרוב קרוב עם אף אחד,גם אם הייתי נכנסת להריון מחר היו מפרידות בינהם שבע שנים. ואני,אני תמיד רציתי משפחה גדולה עם הרבה ילדים,שיוכלו לשחק אחד עם השני,שיוכלו לחלוק את הסודות הקטנים והגדולים,כזאת כמו שהייתה לי,כזאת כמו שיש לי. מסתכלת היום על המפגשים שלי עם האחיות שלי,הארוחות איתן ביחד,הבדיחות הפרטיות,התמיכה הרגשית כשצריך,התחושה הזאת שאף פעם,לא משנה מה יקרה,אף פעם לא ניהיה לבד.העוגן הכי חזק שיש. ולילדה שלי אין את זה,לילדה שלי כנראה גם לא יהיה את זה. אז יש לה אמא ויש לה אבא. וסבים וסבתות ודודים ודודות. אבל כולנו דור אחר ממנה,אפילו בני דודים בני גילה אין לה.והיא גדלה ילדה יחידה בכל המשפחה המורחבת מכל כיוון אפשרי. וכשהיא תגדל עוד קצת ואנחנו נזדקן עוד קצת,היא תישאר לבד,והמחשבה הזאת,היא עושה בלב מין קווץ' כזה מהול בפחד וחשש -מעורבב בהרבה הרבה רגשות אשם. זוכרת את התקופה שאני הייתי מנותקת מהן,את התקופה שהייתי לבד,כמה קשה זה היה,כמה שטויות עשיתי רק מתוך רצון ליהיות שייכת למשהו,למישהו.ואיך החיים שלי התיישרו בחזרה במהירות מדהימה ובקלות מפתיעה ברגע שהחזרתי אותן לחיי. לא רוצה שהיא תגדל לבד לא רוצה

שלי 9

New member
אם יורשה לי..למה את סותמת את הגולל

על האפשרות שאולי יהיה לה אח או אחות בעתיד..?

שלי 9

New member
ועוד דבר..גם לי יש בת אחת יחידה

וגם לי יש את התחושות האלה של לא להשאיר אותה לבד..רק שאני לא נחרצת כמוך לגבי האמירות "כניראה שגם לא יהיו לה אח או אחות".. יכול להיות שיהיה לבתי אח או אחות ויכול להיות שלא, רק שאצלי השעון הביולוגי מתקתק והוא כמעט על סף פיצוץ :) ..בניגוד אלייך יקירתי

קוקיה..

-מחייכת-.... א. היא לא לבד, את איתה. ב. אל תשכחי את הלגיטימציה החוקית של בנקאות הזרע:))... תמיד פתוח שם לרווחה ויש אוצר מלא. ג. אצלי הן גדולות כבר.. ואני לא וותרתי על החלום להביא עוד.. יותר בשבילי מאשר להן וכל זמן שזה בר יישום ואפשרי אני שם.. ד. מלא אופטימיות יקירתי.. קחי את הכל לידייך את יכולה לשנות את הפזל :))

לא סוגרת את הבאסטה

ולא מוותרת על עוד ילדים בעתיד. אבל קרובים בגיל הם כבר לא יהיו,ולגדול ביחד הם כבר לא יגדלו. אני איתה היום,והיום זה די מספיק.אני מסתכלת שנים קדימה,על הבגרות שלה,על הזיקנה שלי,על היום שבו אני אלך לעולמי. וצודקת שמש שאמרה שאני משליכה את הפחדים שלי ואת החששות שלי. ברור לי שכל זה שלי,בכלל לא קשור אליה. סתם מהרהרת לי ב"מה היה אם..." פשוט מסתכלת על החיים שלנו(שהם באמת יפים ואין תלונות),כמה הם שונים ממה שתכננתי,ממה שחשבתי שיהיה. מסתכלת עלי,על הילדות שלי,כמה היא שונה מילדותה שלה,לטוב ולפחות טוב.מנסה לדמיין איך היא מרגישה ומה עובר לה בראש,והחיים והתנאים שלה כל כך כל כך שונים מאלה שהיו לי,מאלה שיש לי. סתם רגשות אשם של אמא,אני מניחה.

shemesh22

New member
חושבת

שאת משליכה עליה את החששות והפחדים שלך, היא במבחינתה ילדה מיוחדת ויצירתית עם דמיון מפותח כזכור לי הפיצקית שלך בת ארבע, שזה הגיל שהדמיון מתחיל להתפתח, נסי לראות זאת כמתנה שהיא קבלה לתעל את הדמיון כדי לתקשר עם חבר דמיוני. זה נפלא ומיוחד בעיני. ולגביך יקירתי, לא לצאת בהצהרות כל החיים עדיין לפניך והם מלאי הפתעות

מתוקה

מה שזכור לך היה לפני שנתיים,בשעה טובה חוגגים שש עוד מעט. ואת צודקת,סתם שביזות של רגע,מן אי התאמה בין המציאות לחלומות ילדות,זה הכל.
יעבור

S H B L O O L

New member
חברים... דמיוניים ולא דמיוניים

גם לי מעולם לא היה חבר דמיוני.. למרות שכילד היה לי עולם דמיון מאוד מפותח... וגם לבן שלי (הגדול) יש חבר.. כבר לא מעט זמן... עוד לפני שעזבתי את הבית.. ואגב, להבדיל, יש לו אח קטן.. שלוש שנים צעיר ממנו... הוא נהיה חלק מהמציאות היומיומית... יש לו שם.. יש לו מקום מגורים.. ובעיקר יש לו כל מיני דברים שהבן שלי היה רוצה שיהיו לו.. לדעתי זה מקסים... זו דרך שלו לתעל המון דברים .. רצונות.. מחשבות.. אמירות.. החוצה.. מבלי לחייב או לסכן את עצמו.. לפעמים הוא על תקן "הילד הרע שבי" (כמו שכתב יהודה אטלס) ולפעמים הוא עוזר לו "לרדת מהעץ" מבלי לצאת מופסד... אני חייב לציין שהחבר הדמיוני של הבן שלי עושה למענו הרבה הרבה הרבה יותר ממה ש"חברים" שלי עשו למעני מהיום שעזבתי את הבית.. אז באמת... קחי את העניין הזה בפרספקטיבה הנכונה.. מצד שני אני מבין מאוד את רגשות האשם שאת מבטאת... גם לי יש אותם. איך דפקנו לילדים שלנו את החיים... איך פגענו בתמימות שלהם... איך זה ישרוט אותם בעתיד.. אני חושב על זה לא מעט.... מצד שלישי (יש צד כזה???)... מה עדיף? שיחיו באשליה שהכל תקין כשהכל חרא? איפה זה שם אותנו כהורים? כבני אדם?...

למעלה