חבר בדיכאון?

liorush1992

New member
חבר בדיכאון?

היי רציתי להתייעץ לגבי עניין שממש מטריד אותי בזמן האחרון. יש לי כבר כבר שנה שמתוכם 4 חודשים לא היינו ביחד אני הייתי כל הזמן בדרום אמריקה והוא טייל לבד חודשיים בהודו. מאז שהוא חזר הוא קצת שונה אבל לא לטובה כמו שחשבתי שיחזור.. הוא מאוד עצבני ממש על הכל לא משנה מה אעשה ואגיד והוא לא כזה משקיע בקשר. מאז שהוא חזר הוא טוען שהוא לא מרגיש כלום לא אליי אלא בכללי שום דבר לא מרגש אותו והיום זה כבר היה השיא שהוא אמר שהוא לא מרגיש מאוהב כמו שהיה בהתחלה ושזה משפיע על הקשר. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להוציא אותו מזה לדעתי הרבה מזה זה עניין הסמים. אני בחיים לא השתמשתי ואני לא יודעת מה התחושות המלוות וזה גם לא מעניין אותי אבל לפי מה שאני יודעת הוא עישו הרבה שם וגם שהוא חזר הוא כל הזמן היה מדבר על זה.. זה קשור? איך מוציאים אותו מהדיכאון הזה?

The Heretic

New member
סמים

יכול להיות שזה בגלל הסמים, זה אפילו דיי הגיוני. (זה שהוא מרגיש מרוקן מרגשות)
את לא יכולה לעשות כלום..פשוט להניח לו. שום דבר שתעשי לא ישפיע על ההרגשה שלו, להיפך..
אולי רק אם תרפי ותני לו זמן לעכל את מה שעובר עליו, כי נשמע שעובר עליו משהו לא טוב והוא לא יכול להשקיע בך כרגע.

אם זה שיא העניין שלו בחיים זאת הבעיה שלו

תתמקדי בעצמך ואולי הוא יצטרף אליך, החיים זה לא הודו.
אם זאת פסגת השאיפות שלו ועכשיו הוא בדכאון כי אולי עמוק בפנים הוא יודע שזה דבילי לחסוך כדי לטוס לשרוף הכל על לשבת על התחת שם, וחוזר חלילה. הייתם בקשר, הייתם בנפרד, הוא חזר בן אדם אחר בקשר איתך. התירוץ לא משנה, אם זה הכל או רק איתך. דוגרי יש לו אנרגיה ורצון לעשות משהו בנידון? או שאת מצב נתון וככה הוא מגיב? אם אין לו, אז יאללה בי. אם הוא רוצה, אז תדברו בכנות איך הוא עוזר לעצמו כדי להיות איתך ונוכח בחיים שלו. כמה זמן הוא בארץ אחרי חו"ל? מה הוא עושה ביום יום חוץ מלדבר על חו"ל ולהיות מדוכא?

barsaar

New member
שגרה

שלום.
קודם כל שיהיה בהצלחה.

רבים מהאנשים החוזרים מטיולים שונים מתקשים להסתגל בארץ. לפעמים קשה להם לשוב לשגרה לפעמים הם רואים דברים בעין שונה בגלל חוויות כאלה או אחרות.
העצה שלי בנושא זה לתת חופש, הכוונה שלא תיפרדו או משהו כזה אלא דווקא לצאת לחופשה קצרה צימר בצפון או מלון כלשהו, לעלות את הניצוצות שוב.
גם שני פסטות עם יין ושתי נרות יכולים לעשות את ההבדל (באווירה רומנטית כמובן) האמרה שצריך חופש מהחופש היא דיי נכונה פשוט תיישמי אותה.

שיהיה בהצלחה!
סער בר.

barsaar

New member
שיהיה לך לבריאות

לא דמיינתי את עצמי אומר את זה ,אבל מה שעושה לך טוב :)

dify

New member
לפעמים אני לא מבינה נשים, בחיי...

הוא לא "טוען" הוא אומר לך במפורש! הוא כבר לא מרגיש, הוא כבר לא מתלהב, הוא לא בעניין שלך יותר, הוא לא מראה עניין כמו קודם. נקודה. זהו. הוא לא שם יותר.

במקום לחפש לעצמך הצדקות ותירוצים והסברים ודרכים לשנות אותו, הוא הגיע לידי כך שהוא אמר לך ישירות בפנים בצורה הכי הכי ברורה שיש ואת עדיין לא מאמינה לו שזה מה שהוא מרגיש??? מה הוא צריך לעשות יותר מזה? באמת, אני לא מבינה, מה את רוצה שהוא יעשה?

נגמר לו, הוא לא מעוניין, לא משנה למה. נקודה. בשבילו זה כבר לא זה יותר. אם אי פעם זה ישתנה, הוא ידע לחפש אותך ולספר לך שאהבתו בוערת בו. אבל זה לא המצב כרגע.

אז במקום לנתח ולחשוב איך את מחזירה אותו ולחנוק אותו למצב שהוא או ישתף פעולה כי הוא פחדן ואין לו אומץ או יזרוק אותך בצורה הכי מכוערת שאפשר כדי להבטיח שאת סוף סוף תביני שנגמר לו ואת נורא תפגעי, פשוט תשחררי אותו לעשות מה שהוא רוצה. אם ירצה, יגיד לך שהוא מעוניין, אם לא ירצה, ימשיך הלאה. ולך באותה מידה תהיה הזכות לקבל אותו חזרה או להמשיך הלאה בעצמך.

לא מחזיקים אף אחד בכוח! ואם שלחת אותו לטיול הגדול בתקווה שהוא ישתנה, סימן שכבר אז היו לכם בעיות ולא היית לגמרי מרוצה מהמצב, כנראה שגם הוא. אבל החושבים שהוא עשה לקח אותו למקום אחר בהחלטות שלו.

נ.ב. אם הוא בדיכאון או מכור לסמים, אם בכלל, זה עניין שלו ורק הוא יוכל להציל את עצמו על באמת. מילא אם הוא היה בא לבקש את עזרתך, אבל הוא לא. הוא יהיה חייב למצוא טעם לחיים כי החיים ממשיכים הלאה, אבל הוא לא יהיה חייב לשכנע את עצמו שזה יהיה דווקא איתך. אז תשחררי ותמשיכי הלאה למישהו שבאמת יאהב אותך.

את לא עובדת סוציאלית וזה לא התפקיד שלך להוציא

אותו משום דבר, חוץ מזה שאת לא יכולה גם אם היית פסיכולוגית.
הבן אדם אמר לך בצורה הכי ברורה שהוא כבר לא רוצה ולא אוהב אותך, הסיבות לזה ממש לא חשובות.
למה את מחכה? תני לו בעיטה בתחת ותמשיכי בחייך אלא אם את ממש נהנית להיות סמרטוט ריצפה. נורא פשוט.

למעלה