הגבתי לזה דווקא כי לא מסכים איתך על זה
אבל שמתי לב לתוכן ההודעה הזאת שלך לא מזמן. אני מאוד אמיתי וכנה, דווקא אתה הוא זה שטען שהוא "רומנטיקן" בנושא בדיון המקביל כאן, בעוד שאני הוא זה שאמרתי את העובדה הידועה שרוב הגברים יכולים להפריד בין סקס לבין רגשות, וכך גם אני.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2160&messageid=175573075
אני אומר שווים לא דווקא בגלל רומנטיות, אלא מתוך יחס הוגן, אני לא רואה בבן זוג אוייבת שלי, צייד שלי או שפחה שלי, אלא בת ברית, מכל המשתמע מכך, אבל כן אני יודע שיש גברים עם חשיבה בעייתית הזאת לנשים שאתה מדבר עליה, החבר'ה של אומנות הפיתוי הם דוגמה קיצונית לכך, עם היחס המזעזע שלהם לנשים, שהרבה פעמים גובל בהטרדות מיניות ואף אונס. עכשיו אתה מתחיל להשמע כמו "אמן פיתוי", וזה עושה רושם מאוד מפוקפק. אתה לא צריך ללמד אותי, אני מכיר את כל הדברים שאתה מדבר עליהם גם ככה, אבל אני רואה בהם דברים רעים, ולכן לא לוקח חלק בזה, אפילו אם זה יהיה במחיר של תיבת הודעות ריקה, אני מעדיף להשיג דברים ביושר מאשר בצורה מפוקפקת. גבר עדיף שיהיה חזק זה כן, אבל אפשר להיות חזק גם בלי להיות רע, ובלי לנצל תכוח כדי לפגוע בחלשים, במקרה הזה בנשים. זה לא הופך אותי למסורס, זה הופך אותי למישהו שמעדיף לשתמש בכוח למטרות טובות ולא למטרות רעות. אתה יכול לראות פה מוטיב אבירי אם תרצה להבדיל ממוטיב הנבל.
אני ממש לא אדם חלש, אני רק מישהו שלא רוצה לפגוע בחפים מפשע, דווקא באנשים רעים אין לי בעיה לפגוע, כי זה מגיע להם. אני לא צריך "לכבוש" מישהי שמוכנה להיות איתי מרצונה החופשי, ומנגנון התשלוט עליה או היא תשלוט בך הוא חצי שקרי, משום שיש גם אפשרות שלישית, שאף אחד לא שולט באף אחד, זה כמו שבין ידידים לא צריך להיות יחסי דומננטיות, ככה גם בזוגיות לא חייבים להיות. אני לא רוצה שתשלוט בי אבל אני גם לא צריך לשלוט בא. מה גם שלא צריך לכריח אדם לעשות משהו שהוא רוצה, מכריחים אנשים לעשות דברים שהם לא רוצים, אבל להכריח אנשים לעשות משהו, זה משהו שמהר מאוד יכול לעבור את גבול הלא לגיטימיות ואי מוסריות, ואף עברות על החוק. אתה באמת חושב שאני לא יכול להבין מה מושך גברים להיות רעים? לנצל ולפגוע, ולשעבד נשים? זה שאני לא מתנהג באופן הזה מסיבות מוסריות ובגלל אישיות טובה יותר, לא אומר שאני לא מבין את המוטיבים. אבל יש הבדל בין להבין להבין לחשוב שזה דבר טוב או מותר.