חברת חשמל

umettm

New member
חברת חשמל

אנו לפני בנית בית . חברת חשמל מציעה לנו במסגרת הפיתוח 3*25 שאני לא מבין מה זה ! יש אפשרות בתוספת של כ 2500 ש"ח להגדיל ל 3* 40 מדובר על בית כ 250 מ"ר על חצי דונם ובו מקרר תנור חשמלי כיריים חשמליות ועוד מכשירי חשמל בסיסיים האם כדאי להגדיל או שמספיק 3* 25 רותם

משה פרל

New member
25 מספיק

זה המספר המקובל (שלוש פעמים 25 אמפר) אם אתם מתכננים להפעיל את כל הצרכנים בבית בו זמנית כולל מזגן בכל חדר אז אולי שווה להגדיל את החיבור.

avi5199

New member
אני הזמנתי 3X40 בהמלצה של חשמלאי חבר שלי

יש לי מזגן בכל חדר, ואני מדליק את כל מכשירי החשמל בבת אחת בערב כשחוזרים מהעבודה, ואני שונא פקקי חשמל שקופצים, ואין לי גם יכולת, זמן, וסבלנות, לעקוב אחרי חלוקת הפאזות של החשמלאי ולדאוג להשתמש במכשירי חשמל רק איפה שהוא תיכנן. לדעתי זו השקעה לכל החיים, אלה 2500 שח שמבטיחים לך שאף פעם לא יקפוץ פקק חשמלי. אבל כמו שאמר פרל - 25 3X זה גם מספיק בדרך כלל, מקסימום לא תוכל להפעיל את הקומקום ביחד עם המדיח, הטוסטר, והתנור או הכירה החשמלית...

fireman

New member
החשיבה שלך לא נכונה

ואת זה אני אומר לך בתור אחד שמתמצא בחשמל. כשהחשמלאי שלך לא מחלק לך את הצרכנים על שלושת הפאזות ויוצר עומס על פאזה מסויימת בניגוד לאחרות הדבר יבוא לידי ביטוי בחשבון החשמל שלך. במונים התלת פאזיים של חברת חשמל יש בעיה עם חוסר איזון בין הפאזות ומה שיקרה זה שאתה תשלם יותר על החשמל. הנושא הזה כבר נטחן עד דק בפורום חשמל ותאורה כאן בתפוז. תאורטית לפי מה שאתה כותב אפשר כבר ללכת לחברת חשמל, להזמין חיבור של 100A בשלוש פאזות ולהעמיס את הכל על פאזה אחת....אני מבטיח לך שגם במקרה הזה שום דבר לא יקפוץ לך בחיים בגלל עומס אבל זאת לא חשיבה נכונה...לא תכנונית ולא כלכלית. אתה מוזמן אליי הביתה לראות איך אני מפעיל את כל הצרכנים אצלי בבית, מהמטען של הסוללות ועד לחמישיית המזגנים דרך המכונת כביסה, תנור אפיה כל התאורה בבית ובחוץ ודוד חשמלי גם יחד ושום דבר לא קופץ. השורה התחתונה היא תכנון נכון וחלוקה נכונה של העומס על הפאזות, אתה חוסך בעבודה של החשמלאי כשאתה עושה לו חיים קלים, משלם יותר על החיבור וסביר להניח שבגלל חלוקה לא טובה גם תשלם יותר על חשמל.

umettm

New member
לא ברור לי

לא ברור לי מהתשובה שלך מה יש לך בבית ? 3*25 או 3*40 האם כדאי להגדיל ? שורה תחתונה , מה לעשות ? האם הגדלה גם תגדיל את חשבון החשמל ? רותם

בינא

Member
3 פאזות של 25 אמפר זה די והותר

למסגריה צריך 3X40 !!! עם כל הכבוד ל-avi5199 שבונה ב-1,200 $/ מ"ר וכבר הקפיץ את כל מחירי הבניה של השוק הישראלי... עם כל הכבוד ל-avi5199 שעשה 3X40 זה מיותר, יקר ולא שווה את ההשקעה. לך על מה שמציעים לך - 3 פאזות של 25 אמפר...כי זה מספיק.

למסגריה מספיק 25 * 3

בשביל רתכת מסור ומקדחת עמוד , זה בהחלט מספיק , ( הרתכת האלקטרונית שלי מסתפקת בשקע של 10 אמפר .)

avi5199

New member
אני לא בניתי מפואר, אבל לא מתפשר על איכות.

אני לא מספיק עשיר כדי לקנות זבאלה בזול. לכן הלכתי מראש על איכות בינונית-גבוהה, אבל ללא פאר . 1200 דולר למטר (כולל הכל הוצאות קבועות פיתוח, גינה, ומיסים...), לדעתי זה סטנדרט בינוני ולא יותר. להגיד שאני הקפצתי את מחירי הבניה של השוק הישראלי זה מחמיא, אבל מוגזם קצת.

משה פרל

New member
../images/Emo45.gif הללויה

רק אצל בינא המחיר הדולרי לא זז לא משנה כמה ה $ יורד

בינא

Member
איכות בניה אינה נמדדת במחיר $/מ"ר

מי שחושב שכן אינו יודע היכן הוא חי. על אותה עבודה, יקחו באזור באר-שבע בין 50-75% מאשר המחיר הנמוך ביותר שתקבלו באזור המרכז. אותו דבר בצפון. איכות העובדים בצפון היא הגבוהה בארץ. העובדים באזור המרכז הם הכי עצלנים, ההספק שלהם הכי נמוך, הבטוח עליהם הכי גבוה, מספרם נמוך יחסית ולכן המחירים של כל מ"ר יותר גבוהים... כתוצאה ממצב זה, ניתן למצוא עובדים מבאר-שבע שעובדים באזור המרכז ויום-יום חוזרים הביתה...עובדים מאזור הצפון עובדים כל השבוע במרכז וחוזרים הביתה לסוף השבוע ועוד תופעות מסוג זה. אין כל בעיה לבנות באיכות גבוהה בית ב-850 $/ מ"ר, בשיטת הבניה העצמית (לא עם קבלן ראשי) קבלנים ראשיים נותנים מחיר שונה להרחבות "יוקרתיות" של מושבים וקיבוצים לעומת הרחבות "רגילות", על אותו תכנון עם אותו אדריכל בדיוק - עובדה! לא קשור לשער ה-$ כבר מזמן כי כולם כבר עברו לשקלים. avi5199 התהדר בבניה עצמית ויוצא לו בניה יקרה יותר מבניה עם קבלן מפתח... למה זה? כי קבלני מפתח הבינו את גורם התחרות של הבניה העצמית והורידו מחירים כדי להתחרות. כיום ניתן למצוא יותר קבוצות של קבלני משנה העובדות ביחד - למשל, כל עבודות הגמר כולל טיח, צבע, רצוף, חשמל, אינסטלציה, אלומיניום ונגרות, או קבלן שלד שמבצע גם מדידות, גם עבודות עפר וביסוס, גם בטונים, גם איטום וגם גגות ואם תרצו הוא יוסי, טיח, שליכט צבעוני ורצוף... העיקר לא לבנות בית שלם ולהיות אחראי על כל הבניה... זה מאפשר להם "לחתוך" מחירים כי יש להם פחות ביטוחים ופחות אחריות. איכות הבניה תלויה בקבלן המתאים לעבודה אותה הוא עושה, גם אם החומרים זולים, ותלויה בפקוח של בעל מקצוע שאינו "מעגל פינות" ויודע אילו הנחיות לתת ועומד על דרישותיו.

Z ליאור

New member
בינא עם כל אי ההבנות לגבי עלות בנייה בפורום..

אולי תוכל לבאר לי/ לנו, מה כוללת בנייה ב-850$מ"ר תודה

בינא

Member
לא ניתן לענות על שאלתך מהסיבות אותן כתבתי

קודם. זה כמו לשאול - כמה עולה אוטו אדום...? עלויות בניה, תכנון ואגרות צריכות להיות מחושבות בכפוף לתקציב נתון אותו קובעים מראש. רק כך אפשר לעבוד נכון. תקצר היריעה לתת הסברים כיצד ה"עסק" עובד. זה הוא התחום המקצועי שלי - זו ההתמחות שנרכשת לאורך שנים רבות בכל תחומי הבניה - אדריכלות, קונסטרוקציה, מערכות חשמל / מים/ ביוב / סולרית / מיזוג אוויר ועוד. לא סתם אני כותב על הבניה המתועשת רוב הזמן. הבעיה הגדולה בבניה הקונוונציונאלית היא חוסר האפשרות לדעת כמה המבנה יעלה בסוף... למה? * כי יש עשרות ספקים שמעורבים * כי יש עשרות קבלני משנה מעורבים * כי התאום ביניהם כמעט בלתי אפשרי * כי עד שגומרים להגיש להיתר ומקבלים אותו, המחירים עולים 3 פעמים (בגלל משך הזמן שלוקח לקבל את ההיתר) * כי ככל שמעורבים יותר קבלנים/ספקים/אנשים, כל אחד עם הבנה או חוסר הבנה ברמה זו או אחרת, הבעיה הופכת למשוואה עם המון נעלמים. * כי הצעת מחיר שקיבלת היום, שווה בדיוק לאותו יום או במקרה הטוב לאותו שבוע... * המצב הכלכלי של רוב העוסקים בענף אינו מזהיר, בדרך-כלל בגלל שאלו אנשים שלא יודעים לנהל ולתכנן מראש * החומרים בהם משתמשים בבניה הקונוונציונאלית לוקחים המון זמן להגיע לחוזק נדרש וגם אחרי זה הם ממשיכים "לעבוד" והפגיעה במבנים, ע"י בעלי המקצוע השונים (תעלות חשמל, אינסטלציה ועוד), גם היא אינה מוסיפה בריאות למבנים, מאריכה את זמני הבצוע ופוגעת בעבודות שכבר בוצעו ע"י אחרים. * יש הרבה עבודות שצריך לחזור ולבצע פעם שניה כי לא מצאו זמן לבצע כמו שצריך בפעם הראשונה. * ככל שבניית המבנה לוקחת יותר זמן הסבירות לעליות מחירים, בעיות בצוע וכיו"ב עולות בחזקה. * עלויות עקיפות כגון ביטוחים, שמירה, גניבות וכיו"ב, הן ערך מוסף לבעיית המחיר. מכל האמור נדרש להבין כי הצעות מחיר שמתקבות עבור הבניה הקונוונציונאלית בימים אלה, אינן סוף פסוק ואפילו אם יהיו מפורטות מאוד המחיר לא יחזיק מעמד עד לסיום הבניה מכל הסיבות שנמנו למעלה ומעוד כמה שלא... בבניה מתועשת שנמשכת 4 -5 חודשים, ניתן להזמין את כל החומרים באותו חודש של הוצאת הצעת המחיר, מכל הספקים במקביל ועל עבודת ההרכבה של כל בעלי המקצוע אין שינויי מחיר בתקופה כה קצרה. לכן עד היום, בניה מתועשת אינה עוברת את הסכום שציינת, למעט מצבים של "השתוללות" עם גימורים, אבל זה לא שייך לשיטת הבניה או למישכה, כי בכל סוג בניה, גימורים יקרים ייקרו את הבניה.

Z ליאור

New member
הכל נכון אך בהודעתך הקודמת..

רשמתה " אין כל בעיה לבנות באיכות גבוהה בית ב-850 $/ מ"ר, בשיטת הבניה העצמית (לא עם קבלן ראשי" שאלתי היא 1. מה היא רמה גבוהה 2. מה כולל המחיר . תודה

רמה גבוהה בבניה

בחירת ריצוף לבית (עוד לפני שירותים ומקלחות) המחירים יכולים להתפרע מזול ביותר של 40 ש"ח עד אין גבול בעצם (שיש איטלקי שיש הקפדה שהגוונים יהיו בדיוק אותו הדבר מאותה מחצבה ומאותו סלע)..... כנ"ל גם לגבי מקלחות שם באמת השמים הם הגבול בחריגות אסלות תלויות, גקוזי, מקלחוני זכוכית וכדומה מטבח זול ב 20,000 או שוב אין לזה סוף מבחינת האפשרויות בשוק בכלל או מעצבים בפרט.

בינא

Member
רמה גבוהה בבניה ומה כולל המחיר...?

רמה גבוהה בבניה, כל סוג של בניה, נובעת בראש וראשונה בתאום-תכנון מלא הכולל תאום בין התוכניות האדריכליות, ההנדסיות, האינסטלציה, החשמל, מיזוג האוויר ומערכות אחרות מתבקשות. התאום הזה הוא מקצועי לחלוטין ואם לא עושים אותו, משאירים קרקע פוריה לאילתורים של הקבלנים השונים, הגורמים נזקים, ירידה ברמה, טעויות שקשה לתקן ובזבוז זמן וכמובן כף למזמין העבודה. רמה גבוהה של בניה נובעת גם ממפרט טכני ברור, תואם לתכנון שאינו מותיר ספק בהקשר לבצוע - הקבלנים ידעו בדיוק מה לעשות ואיך, ללא אילתורים במהלך עבודתם ולכן כל עבודה של בעל מקצוע אחד תתאים למשנהו. רמה גבוהה של בניה נובעת מעבודת פקוח מסודרת שדואגת לבצע תאום תכנון כנ"ל, מורידה את התוכניות לבצוע לקבלנים השונים, מודאת כי הם הבינו את התכנון, מספקים את החומרים הנכונים ומגיעים לפי לוח זמנים מתוכנן לבצוע עבודתם, בתאום עם הקבלנים האחרים ואספקת החומרים בזמן. רמה גבוהה של בניה נובעת מסדר עבודות נכון ורציף. רמה גבוהה של בניה נובעת מהתחשבות במזג האוויר בכפוף לחומרים איתם עובדים. רמה גבוהה בבניה נובעת משימוש נכון בחומרים השונים - כל החומרים, גם הזולים שבהם, לפי הוראות היצרנים. רמה גבוהה בבניה לא תיתכן ללא מפקח עם ניסיון שיש לו שליטה על הנעשה בשטח, מגיע בזמן הנכון, יודע מה לדרוש וממי וגם דורש זאת ומקבל תוצאות ובהתאם משחרר למזמין הוראות לתשלום לקבלנים. המחיר אמור לכלול את התכנון, החומרים, העבודה והפקוח - לא את האגרות, ההיטלים והמסים ולא את מחיר המגרש. נכון שהמחירים עולים ונכון שהצעת מחיר ב-$ משתנה בגלל ירידת ערך ה-$ נכון לימים אלה. נכון שהצעות מחיר בקושי טובות ליום שניתנו כי היום אין ערך אפילו לחתימה. נכון שפחות ופחות אנשים מוכנים לקחת אחריות על משהו...כתוצאה מכך המחירים "נזילים"... למרות כל מה שנכון, ניתן לבנות ברמה גבוהה, במסגרת תקציב נתון ולא חייבים להכניס ג'קוזי מזהב לחשבון הזה... יש כל מיני דרכים למנוע בזבוזי כספים בבניה ובכך לגרום להוצאת הכסף על הדברים הנכונים. למשל: תכנון פשוט יוזיל מבנה עד 50%. תכנון פשוט אינו שולל תוספות ו"סיבוכים" עתידיים, ומהווה בסיס נכון וטוב לתוספות ושינויים עתידיים. דוגמא: משפחה עם חצי ילד בדרך, לא צריכה 4 חדרי שינה, אבל יכולה לבנות מבנה בגודל שבעתיד יוכל להכיל 4 חדרי שינה, או לבצע הכנות להגדלת מבנה כזה בלי להפוך את כל המבנה על הראש, תוך כדי בצוע התוספות האלה. דוגמא נוספת: שיטות בניה מסויימות טובות משיטות אחרות כשמתכננים הגדלות עתידיות. רמז - השיטה הקונוונציונאלית היא הכי לא מתאימה לבצוע שינויים ותוספות עתידיות. טיפ - ממ"ד הוא חדר לכל דבר ולא צריך להתייחס אליו כאל "מפלצת" שלא ניתן לגור בה. תכנון וחשיבה נכונים מובילים לעמידה במסגרת תקציב נתון גם אם הוא נמוך מ- 850 $/מ"ר = 3,400 ש"ח/מ"ר טיפ נוסף - הגיע הזמן להפסיק לחשב ולדבר ב-$ כי רק סובלים מזה ומסיימים ללא תקציב. השקל חזק - תשתמשו רק בו.

avi5199

New member
לא נכון שעלה לי יותר יקר מקבלן מפתח

קיבלתי הצעות גם מקבלני מפתח ובמפרט שאני דרשתי, קבלן מפתח יוצא יותר יקר בהרבה. חוץ מזה שאת המפרט והאיכות שבהם בניתי שום קבלן מפתח לא היה נותן. בנוסף ב 1200 דולר למטר אני כולל גם מיסים והוצאות תיכנון ופיקוח, ולא רק מחיר נטו לבניה לפי מטר מרובע כפי שאתה מחשב. קבלני מפתח שמורידים עלויות גם עלולים לפשוט רגל באמצע הבניה, אחד הקבלנים שקיבלתי ממנו הצעות מחיר כרגע על סף פשיטת רגל.

בינא

Member
אתה כרגיל צודק ואף אחד לא ישכנע אותך...

אבל מה לעשות - אתה בונה יקר !!! עם כל הכבוד לבניה שלך, ניסיוני אינו מבוסס על מבנה בודד, לכן חבל על הוויכוח.

משה פרל

New member
ובדרך צפונה לעבור אצלי לסיור דומה

שום דבר לא קופץ והבית מאובזר לגמרי בצרכנים.

למעלה