חברתי

yossi_maoz

New member
חברתי

נוטלת תרופה בשם זיפרקסה (ZYPREXA) במינון נמוך יחסית, כבר כשנה וחצי. מאז חלה עלייה גדולה במשקל גופה. האם יש זוהי תופעת לוואי מוכרת של התרופה?

בקשר לזיפרקסה

שלום יוסי 1. רק 2% מהנוטלים זיפרקסה סובלים מעליה בתיאבון. יכול להיות שחברתך גם בקטגוריה זו. 2. כפי שנאמר בעבר כאן בפורום ע"י קובי שהוא גם כן רוקח במקצועו, ואני בהחלט מסכים איתו, במקרים כאלו אם לפני הטיפול היתה נטיה לחוסר תיאבון אז העליה במשקל דוקא יכולה להעיד על הצלחה של הטיפול
. בברכה ישראל

yossi_maoz

New member
שלום ישראל

ראשית תודה על תגובתך, למיטב ראייתי היא לא שינתה את הרגלי התזונה שלה מלפני נטילת התרופה (אם כי אין לי מצלמה מכוונת אל פיה 24 שעות...) אולם העלתה משמעותית במשקל - מגובה 162 ו-56 ק"ג לאזור ה-80 ק"ג. האם יש יסוד להניח שהתרופה עצמה גורמת להורדת הוצאה קלורית ומכך להשמנה?

בהמשך לגבי זיפרקסה ועליה במשקל

היי יוסי בין תשובתי הקודמת לתשובתי זו קיבלתי מסר-אישי מקולגה שאומר שעל פי נתונים שישנם אצלו לפחות ל-10% מהמטופלים בזיפרקסה נגרמת עליה במשקל. הלכתי ועשיתי חיפוש במקורות שונים ומצאתי כי חלקם טוען ל-2% אחרים טוענים ל-6% ומצאתי גם מספרים כנ"ל כמו 10% ויותר. הגדיל לעשות רופא שתיאר כי ל- 50% !!! (לא פחות ולא יותר) ממטופליו עלו במשקל בעקבות נטילת זיפרקסה. אני לא מעריך שהאמת היא כל כך קיצונית, אך במקרה הזה לאור העובדות שתיארתי אני חושב שהכי חכם יהיה להתיעץ עם הרופא לגבי זה. יתכן מצב שהוא ישלול את זה אך מצד שני אולי הוא יחשוב על פתרונות אחרים כמו הורדת מינון, שינוי תרופה או שילוב עם תרופה אחרת. בכל מקרה מאחל לחברתך שתרד במשקל בחזרה, תודה לקובי על ההערות וההארות ושיהיה רק טוב ישראל

yossi_maoz

New member
האמת

שהתרופה עובדת עליה טוב, כך שכרגע לא תהיה הפסקה בנטילתה, לגבי ההשמנה, כנראה שאין הרבה מה לעשות לצערי...

למעלה