ביקורת שלי על הסרט-"יוקרה"
בעקבות עצות שקיבלתי כאן בפורום, מכמה אנשים. החלטתי ללכת היום עם חבר, לסרט "יוקרה," לראות עם הוא באמת שווה את ההמלצות. הלכתי עם צפיות רבות מהסרט. ולצערי הרב, נחלתי אכזבה מרה. לא זכור לי כבר המון זמן, שאני מבקר בקולנוע, מתי התאכזבתי כך מסרט. הסרט אכן עוסק בקסם ובסודות שמאחורי הקסם, כמו ב"אומן האשליות." אבל כאן הקסם או לא יותר מאובססיה קנאית עד טירוף, של שני אנשים. שני קוסמים שעבדו בעבר ביחד והפכו ליריבים מושבעים, אחרי "תאונה" שקרתה באשמת אחד מהם. שגרם למותה של אישתו של האחר. מכאן הסרט הופך למסע נקמה, שמתחיל בכך, שהקוסם שאישתו נהרגה, גורם לקוסם השני לאבד שתי אצבעות, באחת ההופעות שלו. ואז הקוסם שנפצע לא נישאר פרייר ומחזיר מלחמה. וכך הם נלחמים אחד בשני. כל אחד מנסה לגלות את סודותיו של האחר. אפילו הם רבים על אותה בחורה, פחות או יותר. ( במקרה הזה, קשה לי להאשים אותם
) אבל התחרות בניהם מאד הובססית, לפעמים עד גיחוך לדעתי. לסרט לדעתי היה הרבה יותר פוטנצייל להיות סרט הרבה יותר טוב. ביחוד עם צוות שחקנים מעולים מאד, כמו שהיו בסרט. "אמן האשליות." לדעתי עולה בהרבה על "יוקרה." כי שם האובססיה לקסם באה, רק במקום השני. כשאהבה והמציאות באים כמקום ראשון. וביוקרה, זה פשוט ההפך. בכל אופן, זאת רק דעתי. אני מקווה שמי שאהב, לא נעלב. כי לא הייתה לי שום כוונה כזאת חלילה.