הבהרת את עצמך יפה מאד.
אז אנה הרשה לי להבהיר את עמדתי: זה שהסרטים הם סיפור הצלחה אני מסכים לחלוטין, אני אפילו נהנה מהסרטים, אבל רק בתור סרטים ולא כסרטים שמבוססים על... הצגת תמונה יפה מאד של כמות גדולה שהולכת לראות את הסרטים, אז הרשה לי קצת לתקן אותך. חלק לא קטן בכלל מאלה שהולכים לראות את הסרטים, בכלל לא קראו את הספר, ורובם דווקא ילדים. עכשיו בעניין רולינג, כן זה נכון שהיא הסכימה אבל תבין דבר אחד, ברגע שהיא חתמה על חוזה שנותן לוורנר ברוס אישור לעשות את הסרטים, אני לא חושב שהיא יכולה לחזור בה מהחלטתה. כי אז היא תסתכן בהפרת חוזה ותביעה משפטית. ( אני אומר זאת מתוך אנחה ולא מידיעה ), וגם, שני הסרטים הראשונים היו פחות או יותר ברוח הספר, אבל בשניים האחרונים הקשר לדעתי היה מזערי ובקושי מורגש. ולידעתך, אתה כבר שאלת כאן בפורום מה דעתנו על הסרטים, וחלק גדול מאד, ענה לך שהם מאד מאוכזבים, וחלקם אמרו שלמרות אכזבתם הם עדיין הולכים לראות את הסרטים, בתקווה שאולי הפעם לא יתאכזבו. ואני מודה שאני בניהם וגם אחייני שגם הוא כאן בפורום. וזה גם מסביר את עניין הצלחת הסרט בקופות, כלומר עניין המאוכזבים שהולכים בכל זאת לראות סרט אחר סרט, עם תקווה למשהו טוב יותר. עכשיו בעניין שאי אפשר להכניס הכל, את זה אני יודע ומבין, לכן לדעתי את הסרט השלישי והרביעי הם היו צריכים לעשות בשני חלקים, ועד כמה שידוע לי, זה גם מה שהם תכננו בהתחלה ולצערי ויתרו על הרעיון וחבל. אבל בכל זאת יכלו להתאמץ קצת יותר מאשר להכניס המון דברים שאין להם קשר לספר, וגם הצורה שבא העבירו את הסיפור היא מזעזעת ואיומה, שמעתי הרבה אנשים שלא קראו את הספר, והלכו לראות את הסרט ולא הבינו דבר מהעלילה. ולסיום אני אוסיף, שלדעתי שר הטבעות דווקא כן הצליח להעביר יפה את העלילה, אני קראתי את שלושת הספרים וראיתי את הסרטים והקשר בניהם לדעתי ברור מאד ואילו בהארי פוטר לא. זה כנראה מסביר למה שר הטבעות הסרט זכה בהמון פרסים, והארי פוטר לפחות לפי מה שידוע לי לא זכה בשום פרס. ( מצטער על המגילה, לילה טוב )