חברתי

noosh

New member
../images/Emo2.gif החוצפה!!

זו לא אשמתי שרגלייך קפואות. לו היו מקשיבים לתפילותיי, כבר מזמן היה פה שלג. תקני גרביים פלאפיות! (אמא הכינה חריימה בסופ"ש... לא אהבתי).

ToryMaster

New member
יש לי!

אבל את ביקשת קור, אז קיבלתי כזה קורשגם איתן אני מתה [והתקלקל הדוד, אז אפילו מקלחת ראויה אין].

איכשהו ברגע שהרגליים נכנסות לנעליים

הדם שלי מחליף מצב צבירה למוצק, כשאני מוציאה אותן הכל נהיה חמים פתאום.. ו-מה זה חריימה?

מרק מרוקאי, מאד פופלרי בחורף.

אני אישית, לא אוהב אותו, אמא שלי הייתה מכינה אותו רק לעיתים נדירות. וחוץ ממנה אף אחד לא היה אוכל. למרות שכיום האחיות שלי גם מכינות בבית שלהן.

מה הקשר?

גם אני מרוקאי ואף פעם לא אכלתי, וכבר הסברתי גם למה. וידע כללי, יש הרבה מאכלים מרוקאים שמרוקאים כאן לא מכירים או שמכירים רק לא מכינים. יש גם מילים במרוקאית שחלק מכירים וחלק לא. כך זה גם פחות או יותר בכל עדה כמדומני.

כן אבל אתה יודע איך זה,

(זה ככה אצל כל המרוקאים אני מניחה, טוב לפחות אצל סבתא שלי-) יש לה שולחן שיכול להכיל צבא שלם, ועדיין בכל פעם שאנחנו אוכלים ארוחה "קלה" השולחן תופס 'בטן'. אז פלא שלא ראיתי את האוכל הזה על השולחן בעבר. כן, אני יודעת מה זה חריימה, ויש מצב שראיתי את זה ולא ידעתי שזה זה, אבל לטעום- אפעם. נו טוב, אל תשכח שגם המטבח הפרסי דופק בראש
[אבל אין מה להשוות... קורקבנים...
אני מסוגלת להשים תמונה של צלחת קורקבנים בלוקר, יאמי!!!
]

לא יודעת מה עם מרק מרוקאי

אבל אין על מרק תימני
רק אל תתנו לאבא הפולני שלכם לנסות להכין אחד כזה.

the ror

New member
../images/Emo45.gif, אחרי שבוע שלם שחיים על מנות

חמות אין כמו האוכל של אמא...

ToryMaster

New member
יקירי

אתה אולי מרוקאי, אבל חריימה הוא לא מרק
. למעשה, זה תבשיל דגים ברוטב על בסיס פלפלים, תבלינים אדומים, כוסברה/פטרוזיליה ואם רוצים לרמות קצת אז גם רסק עגבניות.

noosh

New member
../images/Emo45.gif

ושוב, זה לא היה טעים
. אני מעדיפה סושי.

צודקת, התבלבלתי בין זה לבין מרק

מרוקאי עם שם מגעיל, ששכחתי אותו באופן זמני.
שכחת לאוסיף אגב, פלפלים חריפים, בלי זה אצל המרוקאים זה לא נחשב חריימה.
אצלנו בבית לא קראנו לזה חריימה, אלא, פשוט דגים. מפה גם הבילבול שלי.

לדעתי חריפות קצת יכולה לאוסיף

לדג, רק שאימי ז"ל הייתה עושה את הדג כל כך חריף לפעמים, שאני ואבא שלי התחלנו פשוט לבכות, וחשבון המים היה גודל פלאות.
( בגלל מה ששתינו בעקבות החריף ולא בגלל הדמעות, למי שלא הבין.
)

ToryMaster

New member
../images/Emo128.gif

חריפות לא משככים במים, אלא בלחם, כיוון שמים מפזרים אותה בחלל הפה, ולא מקלים.

שחררו אותנו 3 שעות לפני!

ב"ה לא היה מתמטיבע!! איזה כיף! וגילתי שאין לי השנה בגרות במגמה!!! אהה!! איזה אושר!! איזה יום יפה לי היום!

למעלה