חברתי

ToryMaster

New member
חברתי ../images/Emo28.gif

אתם כבר מכירים, אבל אני בכל זאת מרעננת: זהו שרשור האוף של הפורום, ולכן כל הגיגי העופות, הזוחלים, הציונים, החזרה לבי"ס או מה שזה לא יהיה - ישורשרו אליו. לא מנצל"שים את שרשורי תפוז אנשים, הנהלת הפורומים וכד'. פשוט לא. גם אם יש לכם משהו ממש חשוב להגיד על אחד מהם - בשביל זה השרשור החברתי. כל הודעה שלא תשורשר כראוי, תשורשר או תמחק ע"י אחת המנהלות ובהתאם לשיקול דעתה. עכשיו אפשר להגיב
.

ToryMaster

New member
מזל טוב ../images/Emo9.gif

מותר לקבל פרטים? משקל, אורך, בלאגנים?

תודה! הו, בשמחה! ../images/Emo3.gif

3.700 ק"ג בערך. אורך אין לי מושג. אבל יחסית למשפחה של אבא שלו - הוא מאד גבוה! והוא שמנמן כזה וחמוד! ^^
יש פוסט בנושא: "עייפים, אך מרוצים ומאושרים [פוסט אחיין חדש!]." http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=787723 וואה. *הולך לישון*

ToryMaster

New member
../images/Emo6.gif

שמעתי על מנהג יהודי שנוגע לאיסור על אמירת השם לפני הברית או משהו, אולי יש ברכות שנוהגים להגיד. אם זה תינוק למשפחה דתית - מן הראוי הוא לברך אותו בהתאם, אני חושבת, ולו רק בכדי לתת למשפחה תחושת כבוד.

אכן. ../images/Emo45.gif

אחותי לא כ"כ דוסית, אבל מסורתי מאמינה. והיא ובעלה כנראה בחרו פחות או יותר שם, אבל הם לא אומרים אותו. המנהג הזה מאד נפוץ, אבל נראלי שמברכים ב"מזל טוב" חגיגי כזה עד הברית.
תודה!

ToryMaster

New member
אחלה

אז מזל טוב, ומי ייתן ואהבת אלוהים תיגע בו בלב ותחסוך ממנו את ההיצרפות הרגילה
.

לא שמעתי על המנהג הזה...

טוב אני לא כל כך שומעת על מנהגים יהודיים
אבל באמת אין לי מושג איזה ברכות אומרים לתינוק שנולד, זתומרת להורים שלו... לה לה לה אני לא בקיאה ביהדות וכאלה
טוב נו...

*לא סוקלת*

את גם ככה נסקלת בידי אנשים אחרים
יהדות זה כן חשוב, אבל כל המנהגים וזה לא ממש חשובים לי...בטח כי אני חילוניה...לא יודעת...לא שזה לא חשוב, פשוט אני לא מתעניינת בזה... *מרגישה שאני אמורה להתנצל על משהו ואני לא מבינה למה*

כי זה פוגע בשכבות שונות בפורום.

אנשים שונים שהיהדות והמנהגים שלה כן חשובים להם!

ToryMaster

New member
למען האמת

אין טעם לפתוח על זה דיון, לה זה לא חשוב, זכותה. אולי נבחרה דרך לא אידיאלית לומר את זה, אבל לא צריך לפתוח ויכוח על זה. כמו שלא היה צריך לפתוח ויכוח כל פעם שהזכרתי שאני בכלל לא מאמינה ביהדות או באלוהים כמו שהיא מציקה אותו אלא באלוהים אחר.

לא אמרתי שיהדות לא חשובה לי

ולא אמרתי שזה לא חשוב!! אמרתי רק שאני לא מתעניינת במנהגים...והכוונה היא שאני לא מתעניינת במנהגים שאני לא מכירה. זה לא כזה ביג דיל, לפחות לא מבחינתי. ועכשיו אני אומרת שאני לא מאמינה באלוהים, זו דעתי, זה לא אמור לפגוע במישהו אישית כי זה המחשבות האישיות שלי, זהו.

מה אמרתי שפגע במישהו?

הדבר הראשון שאמרתי היה שאני לא בקיאה במנהגים ישראלים. הדבר השני שאמרתי שלדעתי יהדות זה כן חשוב, כן חשוב. והשלישי שאמרתי היה שבמנהגים וזה אני פחות מתעניינת,מה שאני יודעת אני יודעת ומה שלא - אין לי כוח לחקור על זה. זהו, זה לא היה אמור להעליב אף אחד.

למעלה